• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kocam olsun çıtır olsun HAKAN URGANCI

Kocam olsun çıtır olsun

hakan.urganci@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.09.2012, 00:00
Uzun bir ilişki ya da evlilikte pek çok cephede birden savaşmış, göğsüne çeşitli madalyaları asabilmiş savaş yorgunu, ilişki bozgunu gazi erkek ve kadın, artık huzur duymak istiyor. Belki artık kavgalar bitiyor. Eşler arasında sular duruluyor, sulh oluyor. Velakin bu huzur sadece yorgun bedenlere yarıyor, acıkmış ruhlara değil. Sanıldığının aksine, bedenler eskirken ruhlar yaşlanmıyor. Sadece rahmet gereği, beden ruha fren oluyor. Aslında canın bir çok şeyi eskisi kadar istiyor. Ama yılgınlıklar ve kaybedilmiş savaşlar bize geri çekilmemiz gerektiğini fısıldıyor. Vücudun bitkinliği ruha yansıyor, hepsi bu! Karşınızdaki aynı yorgunluktaki bedenin de şevki ve dolayısıyla işin zevki yok artık. Size son bir gayret için ivme verecek hiçbir kuvvet kalmamış. Hayat, olanaklar evreninden sorumluluklar evrenine dönüştüğünde kendi hücrenizin gardiyanına dönüşüyorsunuz. Issız bir adaya düşüyorsunuz ve Cuma'sını arayan Robinson'a dönüyorsunuz. Sizi bu yalnızlık ve mutsuzluk adasından kurtaracak olan 'Cuma', hep genç bedeni ile geliyor. Çünkü sizi adadan kurtaracak güce ancak genç bir beden sahip olabilir...
Yine dönersek yaşam cepheleri örneğine, siz yaş ve kıdem gereği komutan olmuşken, savaşmak için genç bedenler gerek. Hayat size onları sunduğunda, reddetmeniz sandığınız kadar kolay olmuyor. Çünkü siz ve eşiniz (iki yorgun savaşçı) de komutan olma çekişmesinde iken, cephede savaşacak kimse yok. İkiniz de aynı değer ve güçteyken özellikle, birbirinize bir anlamda ihtiyacınız kalmamış.
Bir komutana ancak bir asker hayran olabilir. Bir başka komutanın gözünde kendisinden farksızsınız. Doğal olarak heyecanlar bitmiş. Size ne kadar büyük ve güçlü olduğunuzu hatırlatacak birine ihtiyacınız var. Bir bakışınızda bile heyecanlanacak, eli ayağı birbirine karışacak, soluk alıp verişleri tek temasınızda değişiverecek... Siz aslında çıtır değil, genç bir insanın yüzündeki şaşkın ifadeye, hayranlığa, onun gözündeki yansımanıza hayran oldunuz...
İki cinste de genç eş arayışının psikolojisi bende bu sözlerle hayat buluyor. Erkeğin genç eş arayışı erkeğin kadından geç olgunlaşıp geç çökmesi, erkeğin görsellik motivasyonlu bir varlık olması gibi sebeplerle açıklanmasına alıştık. Oysa kadının genç eş arayışı, bizim için çok daha yeni bir durum.
Son dönemde popüler olan genç eş, genç partner kavramına ben de biraz daha derinden bakmak istedim.. Şükürler olsun ki sanal medya var! Ufkumuzu genişletiyor ve insanların bir olaya ne kadar farklı bakabileceğini gösteriyor. Klasik şoven ya da feminist yanıtlar haricindekileri -elbette arkadaşlarımın izniyle- derledim ve sizlere sunuyorum. Bakalım, 'Kocam olsun ama çıtır da olsun' demekte haklı mıdır kadınlar?
Ebru Şahin: Akranlarının genç kızlarda can bulmasından boş kalan ortamda ne bulduysan yetinmelisin' düşüncesi olabilir, kadını genç erkeğe yönlendiren...
Fazıl Hüsnü Çakıroğlu: Bu yıllardır Trabzon'un belli bölgelerinde uygulanan bir töredir. Erkek kendisinden beş yaş büyük bayanla evlenir. Aileyi kadının çekip çevirdiği düşünülürse mantıklı.
Beldem Şengül: Kadının kendinden genç birisiyle ilişki yaşaması bir tabudur ve kurallar çiğnenmek için yaratılmıştır. Kültürel etken, duygu niteliği ve öncelikle genç kalma hissi bana göre en önde gelen etkenlerdir. Olgunluğunu tamamlayamamış erkek ile bir kadının ilişki yaşaması zordur.
Sadettin Gürbüz: Kadınlar için genç erkek, kadının genç hissettiğinin topluma gösterimidir. Erkekler için ise olgun bayan, geç olgunlaştığı söylenen erkekler için o evrenin artık tamamlandığının kanıtıdır. İki taraf da aslında bence egoları için böyle bir ilişkiyi cazip bulurlar..
Tuğba Talu: Erkekler, gelişimlerini tuvalet eğitimiyle tamamlar. Dolayısıyla elli yaşindaki de aynı, otuz yaşındaki de...Birçok tecrübeden sonra bunu keşfeden kadın, neden 50 yaşındaki adamla birlikte olsun ki.?
Canan Kıraklı: Bu bir erkek ve yaşça çok büyük birine aşıksa yetim, öksüz de olabilir. Anne ihtiyacı. Sadece ünlülere bakmayın. Güven, sevgi, değer arayışı olabilir. Parasız olabilir. Muhtaç durumda da olabilir. Sonuçta, kişiler aynı olgunluk düzeyindeyse sorun yok bence. Enerjileri de birbirlerine yetebilmeli...
Çiğdem Şahin: Kadın ne kadar genç görünse de; ne kadar bakımlı, ne kadar özgüvenli olsa da eğer erkek de çekici ise etraflarında erkeğin yaşıtı ya da daha genç çıtırlar kadına çok yorucu bir süreç yaşatacaktır.. Malum, erkeklerin libido düzeyi kadına göre çok daha yüksektir. Ayrıca, kadın nefsinin erkek nefsinden daha yüksek olan çıtasını da eklersek kaçınılmaz son gelir.. Yaşı büyük olmasına rağmen kendisinden etkilenen bu erkek tarafından seviliyor olması bir zamanlar ona gurur veririyorken sonda yaşanacak deneyim, tam tersine onu diplere çekecektir. Genç erkek, kadının hayat tecrübelerinden ve sohbetlerinden pek hoşlansa da en sonunda kimyasına yenik düşecektir..
Nil Reyhan: Piyasadaki özelleştirilmemiş, kamuya mal olmuşların arz ve talep durumu olabilir. Ya da içindeki çocukla arkadaşlık yapacak bir arkadaş arayışı olabilir.
Lal Manisali: Kendine güvenen kişinin, toplumun olmazsa olmazlarına karşı çıkması da farklı bir keyif.. Erkekler güven veren, sofistike ve başarılı yaşama sahip kadınlardan keyif aldıkça ve arada maddi kaygı olmadıkça, genç erkeklerin de bir çok konuda daha cesur olabilecegi gerçeğine bakınca... Neden olmasın?
Bahar Akıncı: Bir gün, bir toplantıda İngiliz direktörümüz Paul McMilen şöyle demişti: "25'inden sonra herkes aynı yaştadır!" O sözü yıllarca kafamda taşıdım. 10 yılın sonunda geldiğim nokta şu: "25'inden sonra herkes aynı yaştadır. Bir fotoğraf workshop'u için Madrit'teyim. Kursta içlerindeki tek yabancı benim. Son gece bana bir veda partisi düzeliyorlar. Partide 3 aydır flört eden bir çiftten erkek olanına Türk kafası ile soruyorum: "Ayy ne şekersiniz, sevgilin kaç yaşında?". Kız bariz büyük gösteriyor ve genlerimdeki bütün merak ile öğrenmem gerek.Çocuk suratıma bakıp şaşkın bir ifade ile cevabı patlatıyor: "Bilmem ki, hiç sormadım." İşte biz buyuz. Hain, meraklı, kalıplara bağlı. Dolayısı ile Türkiye'de olgun kadın ve genç erkek çok zor.
Ayçe Dikmen: Ruhların yaşının olmadığına inanıyorum ben. Eğer kadın veya erkek fiziksel güdülerle değil (ki bir yere kadar bu da normal ama sürekliliğinden emin değilim) içgüdüleri ve ruh gözleriyle bakarlarsa yürekten sevdikleri kişinin yaşını fark etmeyebilirler bile. Uzun süreli ilişkisi olanlar için böyle olduğuna eminim.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA