• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.07.2014, 00:00
19 TEMMUZ 1974
DÜNYA
Çıkarma an meselesi

Başbakan Bülent Ecevit, Wilson'a "Müdahaleye hazırız" dedi. Yunanistan Kıbrıs'a hızla kuvvet yığıyor. Birliklerimiz tatbikat yaptı. Mersin'de 50 bin komanda emir bakliyor.

ŞEHİR
Çelik kasayı parçaladılar

Yeşildere Caddesi'nde Mehmet Uçak'a ait büyük bir imalathane önceki gece meçhul şahıslar tarafından soyuldu. Çelik kasayı parçalayan hırsızlar kasanın içinde bulunan 3 bin lirayı alarak kayıplara karıştılar.

SPOR
Göztepe karıştı..

Başkan Nuri Öz'e 500 bin lira ödemesi büyük tepkilere yol açtı. Galatasaray'ın yarısı sezon başlamadan sakatlandı. Hammarby kulübü yöneticileri Altay'ı Uefa'ya şikayet ettiler.

İZMİR DEVLET HASTANESİ BİR FES DOLUSU ALTINLA İNŞA EDİLMİŞTİ(2)

Hastanenin bulunduğu semt eski çağlardan kalma mezarlıkmış. Kırım muharebesinde İzmir'e gelen İngiliz donanmasından ölenler buraya gömülüyorlarmış. Bu sebepten İngiliz Mezarlığı adını alıyor. İngilizler ölülerini memleketlerine naklediyorlar, mezarlık boş kalıyor. O zamanki teamüle göre terk edilmiş mezarlıklarda bir tekke yapılırsa mezarlık arazisi tekkenin malı olurmuş. Açıkgöz bir adam buraları ele geçirmek için teşebbüse geçmiş. İngiliz Konsolosu, Emin Muhlis Paşa'ya müracaatla eğer bir hastane yaparlarsa burasını kendilerine verebileceklerini söylemiş. Emin Muhlis Paşa saraya giderek yardım istemiş. Altınları koymak için ne getirdiğini sormaları üzerine fesini çıkarmış onu silme altınla doldurmuşlar.

19 TEMMUZ 1954

DÜNYA
Türkiye'ye 82 tepkili uçak

Kanada Hükümeti tarafından Türkiye'ye 82 tepkili av uçağı verildi. Dün Eskişehir'de yapılan törenle 6 tayyarelik ilp parti bize teslim edildi, bu münasebetle nutuklar atıldı, konuşmalar yapıldı.

ŞEHİR
Dün iki trafik kazası oldu

Dün sabah saat 09:30'da ve saat 10:00 da Narlıdere'de üst üste iki trafik kazası oldu. Şoför İbrahim'in idaresinde bir taksi otomobil Urla istikametinde seyrederken yoldaki çukura girerek devrildi.

SPOR
Aydın'daki yüzme yarışmaları

Gültekin Karaçivi 100 metre kelebekte yeni bir İzmir rekoru kırdı. Altay futbol takımı dün Manisa da 3-2 yenildi. Birinci devre 1-1 sona erdi. İkinci devrede üstünlük Manisalılara geçti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA