• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.08.2014, 00:00
22 AĞUSTOS 1974
DÜNYA
Limasol'da 2090 Türk esir

Kıbrıs Rum Yönetimi Limasol'da Türkler için büyük bir esir kampı meydana getirdi. Birleşmiş Milletler Barış gücü yetkililerinden alınan bilgiye göre bu esir kampında zor şartlar altında yaşayan 2090 Türk esir bulunuyor.

ŞEHİR
Kurnaz Dolandırıcı

Kendisini Ulaştırma Bakanının yeğeni olarak tanıtan dolandırıcı Mahmut Ü. Acil bir iş için bir kaptandan 1500 lirasını aldı. Durumda şüphelenen kaptan Bekir Sıtkı Kağan durumu polis bildirilerek dolandırıcının yakalanmasını sağladı.

SPOR
Fenerbahçe'nin gece harekatı

Fenerbahçeli yöneticiler, Göztepeli yöneticilerle dün gece Büyük Efes otelinde buluşarak Özer'in transferini görüştülerBeşiktaşlı yöneticilerde Özer için Göztepeli yöneticilerle görüşmek için İzmir'e geldiler.

EVLİYA ÇELEBİ'NİN GÖZÜNDEN FOÇA
Kara Foça Kalesi

Ceneviz elinden Orhan Gazi'nin Akıncı askerlerinden Kara Yakup Ece, Karamürsel, Karabalikesir, Karabekir, Kara Koca, Kara Foça ile birden bire Kara Foça boğazına baskın yapıp, önce Kara Foça ve Kara Koca şehre kılıç ile girdiğinden buraya Kara Foça denir. Orhan Gazi'nin kırk tane Kara beyleri varmış. Bu Kara Foça, Kütahya toprağında, Cezayir kaleminde, Kaptan Paşa hükmünde paşa hasıdır.
Kalesi deniz kıyısı etrafında 1060 adımlık yuvarlak kaledir. Venedik istilasında kale büyük bir yıkıma uğrar . Kalenin tamiri içinİzmirli Ahmet ağa tamire memur olup, hakir de beraber tamire çalıştık. Ama şehir harap idi. Kaleye balyemez toplar kondu. İki sağlam kapı yapıldı. Kale dışında bağ ve bahçesi çoktur. Dizdarı neferleri vardır. Serdarı, kethüdaları Menemen'de otururlar. 150 akçe kazadır. Ahalisi Cezayir elbisesi giyerler. Fakat cesur ve bahadır değillerdir. Kaleyi kolayca Venedik'e vermeleri bundandır. Limanı büyüktür, ala demir tutar.

22 AĞUSTOS 1954

DÜNYA
Kıbrıs'ı yakından takip ediyoruz

Hükümet: Kıbrıs olaylarını çok yakından takip ediyor. Başvekil Adnan Menderes'e; İstanbul gazetecilerinin verdiği yemekte, nazikleşen durumun, Yunanistan tarafından tekdir edileceği ümidi de izhar olundu.

ŞEHİR
Ekmek 850 gram oldu

Bundan bir müddet evvel İktisat ve Ticaret vekaleti tarafından arttırılan un fiyatlarından sonra fırıncılar ekmeğe zam yapmak zorunda kaldılar. Bu suretle fırıncılarla, işçiler ve belediye arasında mevcud ihtilaf halledilmiş oldu.

SPOR
İzmir - Atina Boks karşılamaları

Evvelce İzmir bölgesi adına getirilmesi kararlaştırılan fakat bundan vazgeçilerek K.S.K ve İzmirspor kulüpleri namına iki maç yapmak üzere davet edilen Atina Bok kulübü ile yapılacak karşılaşmaların programı açıklandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI