• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.10.2014, 00:00
16 EKİM 1974
DÜNYA
Ecevit ümitli

CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit, AP Genel Başkanı Süleyman Demirel ile yaptığı görüşmeden sonra bir ölçüde ümitli olduğunu belirtti. Ecevit "şu ana kadar esaslar üzerinde AP ile aramızda görüş ayrılığı olabileceğin pek sanmıyorum" dedi.

ŞEHİR
Pislik ölüm getirirse buna cinayet denir

İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Reşat Tanberk, tehlike alarmını şu şekilde tekrarladı: "Her an her şey olabilirBu tehdidi sokaktaki İzmirli bile biliyor ama ne yazık ki şehrin yönetiminden sorumlu belediye başkanı görmek istemiyor" dedi.

SPOR
Uşak - Fenerbahçe karşılaşması

Fenerbahçe ile Uşakspor yarın Uşak'ta özel bir maç yapacaklarTirespor'lu futbolculara ültimatom verildi.! İsmail Kurt yaptığı açıklamada: "Laubali oyun yüzünden mağlup olduk" dedik. İzmirspor 25 dönümlük arsa alıyor.

İzmir'in dini yapıları (5)
Selçuk İsa Bey Camii: Selçuk'ta, Ayasuluk Tepesi'nin yamacında 1375 yılında Aydınoğlu İsa Bey tarafından yaptırılmıştır. Dikdörtgen planlı yapının, üç yanı revaklı avlusu bulunmaktadır. Ana mekiki dizi halinde 4 sütunla bölünmüş ve mihrapla girişin üstündeki bölüm iki kubbe ile örtülmüştür. Mihrap üzerine rastlayan kubbenin başlangıcı levhalarla süslenmiştir. Kemeri taşıyan başlıklar Selçuklu taş işçiliğinin özgün örneklerindendir. Pencerelerin her biri ayrı desendeki taş işlemelerin güzelliği ile dikkati çekmektedir. Sultan Şah Türbesi: Ödemiş ilçesi merkezinde, Ulu Cami'nin güneyindedir. Aydınoğlu Mehmed Bey'in kız kardeşi Sultan Şah için 1310'da yaptırılan türbe, altıgen planlı olup, kubbeyle örtülüdür.

16 EKİM 1954
DÜNYA
Celal Bayar, Trieste anlaşmasını tebrik etti

İtalyan Cumhurbaşkanına bir telgraf gönderen Celal Bayar, bu anlaşmadan duyduğu bahtiyarlığı belirtti. Anlaşma hür dünya emniyetinin takviyesine hadim olacaktırYargıtay dün kararını verdi: Çelebioğlu yeniden yargılanıyor.

ŞEHİR
Yeni telefon santralı

Yeni yapılmakta olan otomatik telefon santralının inşaatı hızla ilerlemektedir. Bina, Şubat ayında tamamen ikmal edilmiş olacaktır. Santralın makine aksamı da İsveç'te "Erikson" firması tarafından yapılmaktadır.

SPOR
Reisicumhur koşusu yarın koşulacak

Yarın Ankara'da Türk atçılığının en büyük kupası olan Reisicumhur kupası koşulacaktır Dünya Otomobil yarışları şampiyonasında Arjantin adına J.Manuel Frangio yarışacak. Yugoslavya'ya karşı oynayacak milli takım kadrosu açıklandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI