• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.10.2014, 00:00
28 EKİM 1974
DÜNYA
Demirel Ecevit'e niyetini sordu

Demirel: "CHP ne verirse bizden istediği de tabii ki onunla sınırlı olacaktır" dedi. Ecevit: "Azınlık hükümetinin tanımı konusunda tam bir görüş birliğine vardık" dedi. Bu cevap üzerine Demirel Ecevit'e niyetini sordu.

ŞEHİR
Yıkık vilayet konağına el sürülemiyor

Vilayet Konağı'nın harabe halindeki duvarlarında çatlaklar belirdiğini ileri süren ilgililer " bu duvarlar yoldan geçenlerin üzerine çökerse ve ölenler olursa sorumluluğunu kim yüklenecekAnıtlar yüksek kurulu bir an önce izin vermeli" dediler.

SPOR
Ne şiş yandı ne kebap

İzmir derbisinde ne şiş yandı ne de kebap: Altay:1 - Göztepe:1. Sar Kırmızılıları yağmur şaşırttı. Altay'ın evdeki hesabı sahaya uymadı. İstanbul'un iki ezeli takımı arasındaki karlaşma başladığı gibi bitti. Galatasaray:0- Fenerbahçe:0.

1893'te İzmir (8)
1893 yılı İzmir Merkez sancağın ormanları 1.156 kilometrekarelik bir alana yayılmıştır . Orman örtüsü özellikle Halep çamı, çınar ve fıstık ağacından oluşmuştur. İzmir'deki tuzlaların sayıları altıdır; Düyunu Umumiye idaresi tarafından işletilmektedirler ve "Foça tuzlaları" alarak adlandırılmışlardır.Bu tuzlalardan, yılda toplam ortalama 74.000.000 kilogram tuz çıkartılır. İzmir çevresinde tütün dikimi oldukça gelişmiştir. "Ayasuluğ" tütünü denen türden tütün İzmir, Kuşadası, Tire, Bayındır ve Ödemiş olmak üzere merkez sancağın beş kazasında; "İzmir" tütünü denileni ise, yalnızca Bergama'da üretilir. İzmir'de kaynak sularına gelince merkez sancağa bağlı Çeşme, Bergama ve Kuşadası kazalarında kaplıcaları ve ayrıca İzmir kenti yakınlarındaki Lidya kaplıcaları bulunmaktadır.

28 EKİM 1954
DÜNYA
Kıbrıs'a dair Beyaz Kitap

İngiliz Kilisesi, Kıbrıs Başpiskoposu Makarios'u itham ve din adamlarının siyasete karışmalarını takbih ediyor. Hususi muhabirimiz; Londra'da yapılan miting hakkında çok dikkate değer tafsilat veriyor.

ŞEHİR
Belediye kontrol ekibine karşı gelen kahveci

Belediye kontrol ekipleri, son 24 saat içinde şehirdeki otel, hamam, aşçı, kebapçı, kahveci ve berber dükkanlarıyla gazinolardan 16 yeri teftiş ve murakabe etmiştir. Bu arada kontrol ekiplerinden birisi bir hadise ile karşılaşmıştır.

SPOR
Vefa karşısında nasıl bir netice alabiliriz?

İstanbul'un "Üç büyüklerine" zaman zaman meydan okuyan Vefa'nın şehrimizdeki yapacağı maçların, büyük bir alaka göreceğini tahmin etmekteyiz. Şimdiye kadar Vefa'lılar İzmir'de daima başarılı maçlar çıkarmışlardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA