• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.11.2014, 00:00
16 KASIM 1974
DÜNYA
Durum çok kritik

Prof.Dr. Sadi Irmak partiler dışı hükümetin gerekçesini anlattı. Prof.Dr. Irmak "Bu benim siyasi hayatımdaki ilk mağlubiyetim olmayacak. Yani benim için önemli değil. Ancak memleketin durumu çok kritik " dedi.

ŞEHİR
Havası var gazı yok ama

İzmir'de havagazının metreküpüne 60 kuruş zam geliyor. ESHOT yetkilileri "Ankara'da 160 kuruş olan havagazının metreküpünü abonelerimize 90 kuruştan veriyoruz. Metreküp fiyatının 150 kuruşa çıkarılması gayet normaldir" dediler.

SPOR
Milli maç haftası

Milli takımımızın teknik direktörü Coşkun Özarı , İrlanda maçı için görüşünü açıkladı: "Düşündüğüm tek sonuç galibiyet" dediİsviçre İzmir'de oynamak istemiyor. 2-0 mağlubiyeti unutamayan rakibimizin bu isteği kabul edilmedi.

İzmir sokaklarında bomba sesleri (2)
Rahmi Bey, bu haberleşme esnasında bazı yabancıları gözaltına aldığı gibi bu kişileri karakollara ve garnizonlara dağıttıktan sonra bir duyuru yayınlamıştı.Bazı kayıtlarda askeri ve stratejik konuma sahip binalara yerleştirilen bu Levantenlerin başına elinde bir teneke gaz yağı ile bir asker bırakıldığı ve bombardımanın devam etmesi halinde, bu Levantenleri yakması talimatının verildiğine dair rivayetlere rastlanmaktadır. Bu duyuru da çok yakın bir zamanda İzmir'de kanlı ve büyük olayların meydana geleceğini söyleyerek, ailelerin tüm fertleri ile birlikte, çocuk, yaşlı demeden, şehri terk etmelerini ve daha iç bölgelere gitmelerini ilan etmişti. Bunun üzerine Aydın ve Kasaba (Turgutlu) demiryolları istasyonlarına çok fazla başvuru olmaya başladı. Bu bildirinin yayınlanmasından sonra, halk arasında iç bölgelere gitmek arzusu yaygınlaşmıştı.

16 KASIM 1954
DÜNYA
Dünkü meclis görüşmeleri

Başvekil Adanan Menderes'e bir takım şen'i iftiralarda bulunan Kars Mebusu Sırrı Altay (CHP), kürsüden indirilerek tartaklandı. Muhtar seçimine dair Hulusi Köymen'in suali üzerine Adnan Menderes iki defa konuştu.

ŞEHİR
Amerikan filosu yarın geliyor

Amerikan donanmasına mensup ve dokuz parçadan mürekkep bir filo yarın sabah saat 08'de İzmir limanına gelecektir. Filo limanımızda altı gün kalacaktırpiyasasında hazır birinciler 238 kuruştan satıldı.

SPOR
Boks milli takımımız

Bu yıl Boks Milli takımımızın yapacağı karşılaşmalar belli oldu. Millilerimiz 20 Ocak'ta İtalya, 10 Şubatta İspanya ile karşılaşacak. Milli takımımızın başına İtalya'da antrenör getirilmesi konusunda mutabakata varıldı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA