• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.12.2014, 00:00
13 ARALIK 1974
DÜNYA
Yine Bozbeyli bozdu

Demokrat Parti, üç gün süren dizi toplantılar sonunda, A.P'nin kurmayı tasarladığı CHP dışı partiler koalisyonuna katılmayacağını açıkladı. Genel başkan Bozbeyli, D.P'nin Demirel başkanlığındaki hükümeti desteklemeyeceğini belirtti.

ŞEHİR
Çeşmelerden mikrop akıyor...

Zeytinlik 1172 sokakta bütün çeşmelerden pis kokulu ve bulanık su akıyor. Bu durum yüzlerce insanın sağlığını tehdit ediyor. ESHOT, lağımın şebekeye nerden karıştığını tespit edemiyor. Yapılan şikayetlere kulak tıkıyor.

SPOR
Bu maç zirveyi alt üst eder...

Fenerbahçe - Beşiktaş karşılaşması yılın son olayı olacakDidi: "Futbolcular sözümü dinlemezlerse çeker giderim" dedi. ... Altay teknik direktörü Omeragiç: "Bursa'dan puansız dönersek mahcup oluruz" dedi...

1726 Yılında İzmir-9

Bunlardan birisi "Scio Adası" (Sakız Adası) diğeri "Scala Nouva'da" (Kuşadası) görevlidir. Scala Nouva "Epheso'dan iki mil uzaklıkta bir limandır ve artık eskisi gibi Fransız mallarının karaya çıkartılmasına hizmet etmemekte, sadece müşterilik hizmeti verip, Fransız gemilerinin dinlenmesini sağlamaktadır. Scio Adasında ise ara sıra iyi iş yapılabilmektedir. Aynı şekilde bir yaşam tarzı ve eğlence özgürlüğüne İngiliz, Hollandalı ve diğer Frenkler de sahiptir. Smyrna'da kaldığım süre boyunca Hollanda'nın saygıdeğer konsolosunu da tanıdım. Bu şahsın babası da bir önce Hollanda Konsolosuydu. Konsolosun annesi, Madam de Holland olarak tanınıyordu. Bu ağırbaşlı, zeki, anlayışlı ve bir Amazon kadar kahraman kadın, iyi yaşam tarzı ve ilginç becerileri sayesinde hem Hristiyanlar hem de Türkler arasında büyük bir üne sahipti.

13 ARALIK 1954
DÜNYA
Aksaray'da çiftçiye toprak dağıtıldı

Aksaray ve köyleri, bayram sevinci içinde çalkalanıyor. Eski idare zamanında 320 köyde çiftçilere 751.477 dönüm yer dağıtılmışken, D.P. iktidarında 1989 köyde 8.491.337 dönüm arazi dağıtılmıştır...

ŞEHİR
CHP İkiçeşmelik binası okul olacak

Hususi kanunla hazineye mal edilen İkiçeşmelik CHP binasının okul olarak kullanılması tensip edilmiştir. Hazine, bugünkü akar piyasası üzerinden bu binaya 63 bin lira takdir ederek bu parayı özel idareden istemektedir.

SPOR
İzmir lig karşılaşmaları.
..
Yün Mensucat rahat bir şekilde Kültürspor'u 3-0 yenerken, Altınordu da İzmirspor'u 4-3 mağlup etmeyi başardı. İstanbul profesyonel liginde Galatasaray, Beykoz'u 1-0 , Vefa ise Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI