• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.01.2015, 00:00
25 OCAK 1975
DÜNYA
Bayar Planı

Eski Cumhurbaşkanı "ikbal peşinde değiliz " dedi. Demirel - Bozbeyli Uzlaşması sağlanacak. Birleşme olmazsa suçlu teşhir edilecektir. Bu plan teklifini Celal Bayar'ın ortaya attığını eski Demokrat Partili milletvekilleri de onayladı.

ŞEHİR
Cambaz hırsız işi azıttı

Hatay halkına günlerdir uykuyu haram eden eli tabancalı azılı hırsız önceki gece bir apartmanın dokuzuncu kadar tırmanıp dört evi daha soydu. Emniyet Müdürü Bekir Sıtkı; " hırsızın yakalanması için her türlü tedbirin alındığını" söyledi.

SPOR
Haftanın spor olayları
Ümit milli takımlar dörtlü turnuvası bugün İstanbul'da başlıyor. Göztepe teknik direktörü Adnan Suvari, takımının ikinci yarıya hazır olduğunu söyledi. Bugün Galatasaray kulübünün kongresi yapılacaktır.

Fransız Konsolosluk Belgelerinde İzmir-05
Bayramdan sonra köylü mahsulü kaldırmakla meşgul olduğundan gemilerimiz kıyılara yığılarak bekleşiyor. Şu sırada bu sahillerde 18 yelkenlimiz var. Süratle malı yükleyip geri dönmek hususunda kati emir almış olan kap tanlar da bu durumda Arapoğlu'nun istediği fiyatı ödeyerek ve hatta geçen mevsim buğdayını bile almaya razı olarak anlaşma yapıyorlar. Fransız gemilerini, dostumuz Karamanoğlu'nun bölgesine çekerek oradan daha emin daha ucuz buğday temin edilmesini sağlamak için teşebbüslere giriştim. Karaosmanoğlu ve kardeşi İbrahim Ağa ile konuştum. Yalnız kaptanlar neticeyi beklemediler. Gene Arapoğlunun buğdayını 32 paraya kadar kilesini ödeyerek, yüklediler ve yola çıktılar." 1774'lerde Veli ağa, Arapoğlu'nun akıbetine doğru sürükleniyordu.

25 OCAK 1955
DÜNYA
Zonguldak kömür havzasında facia

Grizu patlaması neticesinde 38 işçi öldü. 24 işçi de feci şekilde yaralandı. Çöküntü altında ayrıca 30-40 kadar işçi bulunuyor. Gözleri yaşlı yüzlerce işçi ailesi vaka yerine akın etti. Facia sebebi henüz meçhul halini koruyor .

ŞEHİR
Darağaç'taki yeni elektrik santralı

Eshot idaresine ait Darağaç elektrik fabrikasına ilave olarak yaptırılan 20 binlik ikinci komple elektrik santralının inşaatına devam edilmektedir. Santrale ait makinelerin yarı gelmiştir. Bunların montaj işleri devam etmektedir.

SPOR
Haftanın spor olayları

Beden terbiyesi umum müdürü Cemal Alpman dün istifa etti. Sait Binal umum müdürü oldu. İstifaya sebep Ulvi Yenal gösteriliyor. Birinci küme kulüpleri dün akşam Vali Kemal Hadımlı riyasetinde bir toplantı yapmışlardır.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA