• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.01.2015, 00:00
26 0CAK 1975
DÜNYA
Ecevit, üniversitelerin tatil edilmesini istedi

CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit, şiddet olaylarının, kendilerini milliyetçi diye tanıtılan bazı siyasi partilerin, milleti bölücü cephe girişimleriyle, hızlandırdığını ileri sürdü ve şiddet hareketlerinin sona erdirilmesini istedi.

ŞEHİR
Kıyı yağması

Urla Zeytinalan Çamlıçay kesiminde yasalara aykırı olarak yükselen bir beton yapılar hız kesmiyor. İlgililer, bu konuda tedbir alınılmasının kaçınılmaz olduğunu bildirdiler. Hastane çöplüğünde 200 bin liralık cihaz bulundu.

SPOR
A Milliler beğenilmedi

A Milli takımımız, Amatör Milli takımımız karşısında sinir bozucu bir oyun ortaya koydu. Amatörleri 3-1 yendiği maçta milliler vasatın üstüne çıkamadı. 3.Ligin kaderini değiştirecek olan Karşıyaka - İzmirspor bugün saat 14:15'te.

Fransız Konsolosluk Belgelerinde İzmir-06
Kütahya paşasının askeri ile yola çıktığına dair yeni haberler gelmişti. Konsolos, 1 Şubat 1775 tarihli mektubunda diyordu ki: "Zannedersem Bergama Voyvodası Veli ağa ile müttefiki Ayvas Ağa'nın sonu geldi. Bölgemizde Karaosmanoğlu, Keleşoğlu, Hasan Çavuşoğlu ve Anadolu'nun daha bir çok ağalarına padişahtan buyruklar gönderilerek, bunlara Kütahya Paşası'nın askerlerine yardımcı olmaları bildirildi. Bu sabah İzmir Mollası şehir halkına şu çağrıda bulundu: Ayvas Ağa'nın adamlarını şehirde görürlerse halk bunların üzerlerine ateş etmekte serbesttir!" 10 Şubat tarihli bir başka mektupta şu bilgileri veriyordu: "Veli ağa'nın müşkül durumda olduğunu öğrendim. Gelen kuvvetler onu abluka atına almışlardır."

26 OCAK 1955
DÜNYA
Zonguldak'ta ikinci bir infilak daha oldu

Aynı maden ocağında dün gece ikinci bir infilak ve çökme hadisesi sonunda bir işçi öldü ve 3 işçi de ağır surette yaralandı. Facia kurbanlarının sayısı, 50'yi buldu. Bu infilakla 19 kişi tedavi altına alındı. Kayıp adedi ise:11.

ŞEHİR
Polis hizmetinde kullanılacak film makinesi

Şehrimiz polis teşkilatı yeni teknik vasıtalar ve fenni cihazlarla teçhiz edilmektedir. Bunlara ilaveten polis işlerinde kullanılmak üzere bir sinema makinesinin alınması için Genel Müdürlükten tahsisat gönderilmiştir.

SPOR
Boks Milli takımı seçmeleri

Boks Milli takım seçmelerine, İzmirli boks takımı bugün motorlu trenle Ankara'ya hareket etti. İstanbul ve Ankara takımları seçmelere ecnebi antrenörler eşliğinde hazırlandılar. Urla ve Balıklıovada av mevsimi kapandı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI