• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.02.2015, 00:00
23 ŞUBAT 1975
DÜNYA
Siyasilerden karşılıklı suçlamalar
AP genel idare kurulu yaptığı açıklamada: "anarşik eylemlerin tertipçisi CHP'dir" dedi. CHP parti meclisi: "seçimin gereğini ortadan kaldırmak imkanı kalmadı" dedi. DP genel idare kurulu: "partiler devlete yardımcı olmalı" dedi.
ŞEHİR
Boykotçu 500 genç okulda çıkarılıyor
Dört aya yakın zamandır boykotta bulunan ve Şubat dönemi sınavlarına da girmeyen Buca Mimarlık Mühendislik Okulu öğrencilerinden belgeli duruma düşen 500 kadarının okulla ilişiğinin kesilmesine karar verildi.
SPOR
Günün spor olayları
Göztepe, ligdeki en kritik maçını Adanaspor ile oynayacak. Teknik direktör Adnan Suvari: "Yüzümüzün güleceğine inanıyorum" dedi. Fenerbahçe, Altay engelini zorda olsa aşmayı başardı. Fenerbahçe: 1 - Altay:0.

İzmir'de Spor 06
Öte yandan, yukarda da belirtildiği gibi Bornova iskelesi (Halkapınar yöresi) yanındaki düzlük, bir yandan mesire yeri niteliğini korurken, bu çeşit sportif etkinliklere de sahne olmaktadır. Daha sonra programlı ve düzenli at yarışlarının Türkiye'de ilk başladığı kent olma özelliğini kazanacak olan İzmir'de bu olayın hazırlanışı ise bir araştırmada şöyle anlatılmıştır:"1849 yılında, Sultan Abdülmecit, Sultaniye vapuruyla İzmir'e geldiği zaman at üstünde büyük bir alayla kenti dolaşmış, şerefine yapılan koşularda hazır bulunmuş ve İzmir'de Whittall ve bunun gibi ecnebiler arasında yapılan programlı koşuları çok beğenmişti. Kendisine, arkasından hediye olarak İngiliz ve Arap atlan gönderildiğini görüyoruz, İzmir'de ilk programlı koşular 1856'da başlamıştı.

23 ŞUBAT 1955
DÜNYA
Celal Bayar, Lahor'a hareket etti
Peşaver Üniversitesinde törenle fahri hukuk doktorluğu verilen Reisicumhurumuz Celal Bayar, hudut kabile reisleri ile samimi hasbıhallerde bulundu. Millet Meclisinde, Adliye ve Milli Müdafaa bütçeleri kabul edildi.
ŞEHİR
İzmir'de 400 yataklı askeri hastane
İzmir garnizon dahilinde gittikçe genişleyen askeri birliklerin ihtiyacı nazarı itibare alınarak şehrimizde 400 yataklı bir askeri hastane daha tesisine karar verilmiştir. İzmir Askeri Hastanesine modern ameliyat masası alındı.
SPOR
Günün spor olayları
Gazetemizin yaptığı haberden sonra İzmirspor'dan beklediğimiz cevap geldi: "Kulübümüz, hakem deplasmanının zaruri olduğunu daha Lig maçları başlamadan evvel, müteaddit vesilelerle alakalılara duyurmuş ve bunu istemiştir"
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI