• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Deniz suyu içerse...

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.08.2013, 00:00
Özellikle Golden ve Labrador retriever ırkı köpekler denize girmeyi çok severler. Bu ırklar denizde yüzme, kıyıda oynama sırasında susadıklarında deniz suyunu yanlışlıkla içebilirler. Bazıları ise umursamaz her seferinde deniz suyunu içer. Deniz suyu içmek arada sırada olursa köpekler için çok zararlı değildir. Sadece tuzlu suyun sürgüt etkisi ile bağırsaklar uyarılıp geçici ishaller oluşabilir. Ama sürekli tuzlu su içen köpeğinizde bir süre sonra bir çok ciddi sağlık problemi oluşabilir. Deniz kıyısına götürdüğünüz köpeğiniz için mutlaka bir su içme kabı ve taze içme suyu götürmelisiniz.

Ayağı kırılabilir

Muhabbet kuşları evde serbest bırakıldıklarında aşırı evcilleşme nedeniyle gittikçe daha cesur ve atılgan davranmaya başlarlar. Bu durumda da ne yazık ki bazen kapının arasına sıkışarak yaralanabilirler. Bu tip kazalarda en fazla ayak kırıklarına rastlanır. Kuşunuz kazaya uğradığında veteriner hekime götürmelisiniz.

Bir kap su lütfen!

Su ihtiyacı özellikle bu sıcak havalarda hayvanlar için hayati öneme sahiptir. Tekrar tekrar hatırlatıyoruz lütfen sokaklara ve balkonlarınıza gölge yerlere kedi, köpek ve kuşlar için su dolu kaplar koyar mısınız.

Haftanın isimleri
Köpek: Diva- Homer- Mack- Ronnie
Kedi: Emma- Era- Şıpıdık- Peluş

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA