• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kupayı istiyoruz GÜRKAN ERTAÇ

Kupayı istiyoruz

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.03.2013, 00:00
Yarın voleybolumuz için son derece büyük önem taşıyan bir Dörtlü Final başlıyor. Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde G.Saray Daikin'in ev sahipliğinde Burhan Felek'te iki takımımız, G.Saray Daikin ile Vakıfbank şampiyonluk için vuracak. Diğer temsilciler Azerbaycan'ın Rabita Bakü ve İtalya'nın Unendo Yamamay Arsizio takımları. Statü gereği maalesef iki takımımız birden finale çıkamıyor. Aynı ülke takımlarını ilk maçta oynatıyor, birisi şampiyonluk maçı yapabiliyor. diğeri üçüncülük maçına kalıyor. Yarın 14.00'te Rabita Bakü - Unendo Yamamay, 17.00'de de G.Saray Daikin - Vakıfbank kozunu paylaşacak. Kağıt üzerinde Vakıfbank, yıldızlarıyla şampiyonluğun en büyük adayı. Milli pasör Naz Aydemir'in yönettiği ekipte 1.96 ve 1.93'lük iki kule, Sırp Brakoçeviç ve Polonyalı Glinka çok etkili. Ayrıca Alman Fürst, Japon Saori Kimura gibi çok kaliteli yabancılar, Bahar ve Gözde gibi milliler büyük avantaj. Cim-Bom, iki İtalyan, pasör Lo Bianco ve smaçör Gioli iyi oynarsa, büyük koz Kübalı Calderon ve de milli Neriman Özsoy gününde olursa iddiaları artar.

Halkbank alkışlarla
Erkekler Voleybolda öyle tarihi başarılarımız az. ARKAS Avrupa Challenge Kupası'nı kazanarak bir ilke imza atmıştı. Halkbank da, finalde İtalyan Andreoli Latina'yı deplasmanda 3-1, Ankara'da 3-2 yenerek, hem CEV Kupası'nı kazanan ilk Türk takımı oldu, hem de Türk voleyboluna, erkeklerde bugüne kadar alınan en üst düzey kupayı armağan etti.
Başarının en güzel yanı, İtalya'daki maçta Halkbank'ı çirkin sataşma ve taşkınlıklarla yıldırmaya çalışan İtalyanlara karşı biz centilmenlik dersi vererek kazandık. Halkbank'ı, başta Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kalkan, tüm yönetici, teknik heyet ve sporcuilar ve saşarıda payı olanları kutlarız.

Çok yaşa Kaymakam'ım
Van'ın Erciş ilçesine bağlı köylerde yaşayan gençler, haftada bir gün ilçeye gelerek Kaymakam Barbaros Baran ile voleybol oynuyor. Gençlere sporu sevdirmek ve kötü alışkanlıklardan korunmalarını sağlamak amacıyla çalışma yürüten Baran, ilçede görevli beden eğitimi öğretmenleri tarafından kurulan spor kulübü ile özellikle köylerdeki gençleri sporla tanıştırıyor. Kaymakam Baran ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Atilla Köse, gençlerle voleybol maçı yapıyor. Böyle Kaymakam'ın eli öpüle.

Atatürk'te dev maç yarın: Arkasspor - Galatasaray

ARKAS, 3 hafta sonra bitecek ACIBADEM Ligi'nde son dev maçına yarın saat 16.00'da İzmir Atatürk Voleybol Salonunda G.Saray ile çıkacak. Mavi-beyazlılar bu play-off öncesi karatonu birinci bitirmeyi garantiledi. Çünkü deplasmanda da olsa Sivas 4 Eylül ve Ankara Yenişehir'e yenilmeleri çok uzak ihtimal. Ancak ARKAS, prestij yönünden de İzmir'deki son sınavında G.Saray'ı yenmek istiyor. G.Saray'ın hedefi ise ligi 2.tamamlayarak play-off'ta iyi bir rakiple eşleşmek. ARKAS'ta Agamez, Burutay, Perrin ve Bravo'nun etkinlik dereceleri, G.Saray'da ise iki Bulgar Nikolov ile Salparov, Kübalı Cisnero ve Sırp Janic'in performansı maçın sonucunu tayin edecek. Tabii iki süper pasör Hansen ve Ulaş'ın pas trafiğindeki başarısının ve bloka katkısı da sonuçta büyük rol oynayacak. Voleybolu seviyorsanız Atatürk'te buluşalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA