• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Işıkkent-ABD köprüsü GÜRKAN ERTAÇ

Işıkkent-ABD köprüsü

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.05.2014, 00:00
İzmir'in seçkin öğretim kurumu Işıkkent Eğitim Kampüsü, sporda da önemli adımlar atıyor. Işıkkentliler, Amerika ile bir dostluk köprüsü kurdu, North Carolina Üniversitesi ile kardeş takım oldu. Kulüp Başkanı Elvio Paradiso'nun grişimleriyle ve North Carolina'da burslu okuyan eski Işıkkent mezunu Ece Taner'in aracılığıyla gerçekleşen dostluk ilk meyvelerini İzmir'deki maçla verdi. North Carolina Işıkkent'i 3-1 yendi ama zevkli maçtan öte, Işıkkent'te iki ekibin elemanları arasında bir sosyal gönül bağı kurulmasıydı. Maçın ardından okulun bahçesinde verilen döner partisinde sporcular birbiriyle tanışma ve kaynaşma fırsatı buldu. Carolina liberosu Ece'ye küçük öğrenciler çiçek verdi.

Konak Belediye'de durum belirsiz

Voleybol Acıbadem Birinci Ligde geçen sezon başarılı maçlar çıkaran ve zirveye oynayan takımların korkulu rüyası haline gelen Konak Belediyespor Erkek Voleybol Takımında süren belirsizlik başantrenör Aykut Lale ve kırmızı-lacivertli takımın oyuncularını tedirgin ediyor. Takımın önümüzdeki sezon lige katılıp katılmayacağı henüz belli değil. Şubenin kapanma tehlikesi de voleybolseverleri üzüyor. Spora olumlu yaklaşımlarını gözlemlediğimiz Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın geç kalmadan bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor. Voleybolda transferler tüm hızıyla sürerken Konak Belediyesi'nin geç kalma ihtimali de sözkonusu. Doğrusu biz de Konak Belediyesi'nin bu spor dalına verdiği önemli hizmetin sürmesinden yanayız.

Arığ, Milli Takım'da

Dünya Ligi ile aynı döneme gelen Avrupa Ligi maçlarında A Erkek Milli Takımı'nın başında Reşat Arığ görev yapacak. Başantrenör Emanuele Zanini, Dünya Ligi'nde mücadele eden A Erkek Milli Takımımızın başında olacak. Avrupa Ligi'nde oynayacak A Erkek Milli Takımımız, 6 Haziran'a kadar Ankara'daki çalışmalarına devam. Ardından, Haziran'dan itibaren çalışmalarını İzmir'de sürdürecek A Erkek Milli Takımımız, 14-15 Haziran'da İzmir'de oynayacağı iki Avusturya karşılaşması ile Avrupa Ligi'ne başlangıç yapacak."

Transferden kısa kısa
* F.Bahçe'den ayrılan Kübalı Leonell Marshall, İst.B.Belediyespor'a transfer oldu, 2 yıllık sözleşme imzaladı.
* G.Saray FXTCR Erkek Voleybol Takımı, geçen sezon İst.B.Belediye forması giyen eski oyuncusu Selçuk Keskin ile bir yıllık mukavele yaptı.
* Dış transferde hareketli bir tablo çizen VakıfBank, iç transferde de
Bakırköy B.Yeşilyurt'a kiralık verdiği Ceren Kestirengöz ile sözleşme yeniledi.
* Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi ekiplerinden Bursa B.Belediyespor, Fenerbahçe'den orta oyuncu İpek Soroğlu'yu 1 yıl için renklerine bağladı.
* İst.B.Belediyespor, orta oyuncusu, kaptanı Özkan ile bir yıllığına yeniden anlaşma imzaladı.
* Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi takımlarından Gümüşhane Torul Gençlik, antrenör Ümit Terzi ile anlaştı. Tersi'nin tam yetkiyle çalışacağı bildirildi.
* Fenerbahçe Grundig, kaptanıyla nikah tazeledi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, 2005 yılından beri Fenerbahçe'nin forması giyen erkek voleybol takımı kaptanı Arslan Ekşi'nin sözleşmesinin iki yıl uzatıldığını belirtildi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA