• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Plaj voleybolunda liseliler alkış topladı GÜRKAN ERTAÇ

Plaj voleybolunda liseliler alkış topladı

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.10.2014, 00:00
BALSPOR ChokOliva ve Buca Rotary Kulübü organizasyonuyla bu yıl 3. sü düzenlenen 'Liselerarası Plaj Voleybolu Turnuvası' İzmir Alsancak Voleybol Salonu önündeki kortlarda sona erdi. BALSPOR'a isim sponsoru olan ChokOliva ile Genç Turkcell'in ana sponsor olarak destek verdiği turnuvada erkeklerde geçen yıl olduğu gibi Yamanlar Lisesi birinciliği elde etti. Bornova Anadolu Lisesi (BAL) ikinci ve Yamanlar Lisesi B Takımı ise üçüncü oldu. Bayanlarda mutlu sona Şemikler Lisesi ulaştı. Şemikler Lisesi'nin ardından Özel Ege Lisesi ikinci, Özateş Akademi ise üçüncü oldu. Müthiş maçlara sahne olan ve voleybolseverlerin ilgiyle izlediği turnuva sonunda şampiyon olan Yamanlar Lisesi ve Şemikler Lisesi takımlarına şampiyonluk kupasını Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla verdi. İkinci olan okullara ödüllerini Buca Rotary Kulübü Başkanı Gökhan Arı ve üçüncü olan okullara ödüllerini Turkcell yetkilisi Serhat Samuray takdim etti.

Neslihan'sız olmaz

Neslihan Demir, Filenin Sultanlarının gerçek kraliçesi. Milli Takımımızda o oynadığı zaman rakiplerin yüreği ağzına geliyor. Çünkü smaç servisi bu kadar etkili atabilen bir oyuncu daha yok başka takımlarda. Ve de 1.97 boyu ve solak oluşu bizim için ayrı bir avantaj. Ama gel gör ki, biz, böyle bir silahı Dünya Şampiyonası'nda kullanmadık, onun tek başına alabileceği, çevirebileceği maçları kaybettik ve dereceye giremedik. Neslihan oynasaydı, Sırbistan'a, Bulgaristan'a ve Brezilya'ya bedavaya kaybettiğimiz maçları kazanabilirdik, öyle bir yetenek. Ama İtalyan antrenör Barbolini, Dünya Grand Prix'sinde sakat olan ve Dünya Şampiyonası öncesi "İyileştim" diyen Neslihan'ı kadroya almadı. Halbuki onun kariyerini değerlendirebilseydi, ne kadar büyük bir hata yaptığının farkına varabilirdi. Biz söylemiyoruz, şampiyona tarihçesi, onun süper başarılarını şöyle dillendiriyor: 2002-2003 Indesit Champions League "Sayı Kraliçesi" ve "En iyi servisçi, 2003-2004 Top Teams Kupası En iyi Oyuncu, en iyi servisçi, 2005-2006 Indesit Champions League Sayı Kraliçesi ve en iyi servisçi, 2006 FIVB Women's World Championship özel ödülü, sayı kraliçesi, 2007 Montreux Volley Masters Sayı Kraliçesi, 2009 Women's European Volleyball League" En iyi Oyuncu, 2010 Avrupa Şampiyonası Sayı Kraliçesi, 2011 FIVB World Grand Prix European Qualification "Sayı Kraliçesi", 2011 Avrupa Şampiyonası Sayı Kraliçesi, 2012 Dünya Grand Prix'si en iyi servisçi. 2013-2014 Women Champions League "En ipyi smaçör.

ARKAS önemsemedi


Polonya'da düzenlenen turnuvada Polonya'nın Jastrebski Wegiel, SKRA Belchatow ve Romen Constanta takımlarına yenilen ARKAS bu mağlubiyetleri önemsemedi. Genel Koordinatör Yaşar Ergün yabancı oyuncuları Tillie, Marshall, Perrin ve Kamnik'i oynatmadıklarını belirterek, "Esas hedefimiz Avrupa Kupaları, Lig ve Türkiye Kupası'dır. Gerçekten çok güçlü bir takımımız var. İzmirlileri bu sezon sevinderecek sonuçlar alacak ve zirveye oynayacağız" dedi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA