• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EGE’NİN SAYISAL SEYRİ HALİL FİNCAN

EGE'NİN SAYISAL SEYRİ

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.01.2014, 00:00
PTT 1. Lig'de puan cetvelinin tam ortasında bulunan Buca, önündeki 9 takıma karşı tek galibiyet alamazken, Karşıyaka ilk kez iki maç üst üste kazandı. Manisaspor'un ise daplasmanda kazandığı maç sayısı evindekinden 1 fazla

PTT 1. Lig'de OGBMAYP harflerinden oluşan ve puan cetveli anlamına gelen haftalık üstünlük tablosunun (ki 50'li yıllarda O yerine M yazar. Oynanan değil de müsabaka) orta yerinde bulunan Bucaspor'un önündeki 8 takım ile ardındaki 8 takım arasında kocaman bir fark var. Play-Off barajı için hala şansı olan Bucaspor'un şimdiden ikili averaj meselesinde attığından yediğini çıkarttığında elde edilen eksi gibi uzunca bir çizgi yer almakta. Şöyle ki; sarı-lacivertlilerin ilk 9 arasında bulunan İstanbul BŞB, Ankaraspor, Orduspor, Balıkesirspor, Manisaspor, Mersin İY, Samsunspor, Şanlıurfaspor ve Adana Demirspor önünde galibiyeti bulunmuyor. Detay isterseniz, İstanbul Belediye'ye iki maçta da yenildi ki birisi geçtiğimiz haftaydı. Ayrıca Ankaraspor, Balıkesir, Manisa, Ş.Urfa ve Adana Demirspor'a da mağlup oldu. Ordu, Mersin ve Samsun ile de berabere kaldı. Hal böyleyken zirve yarışından bahsetmek abartılı olur. Hatta 7. ve 8. haftayı galibiyetle geçmesi bakımından üst üste seri galibiyetler açısından da kusuru olan takımın her yönden istatiksel erozyon yaşadığı da bir gerçek. Transfer yasağı, haciz ve para sıkıntısı üçgeninde bu grafiğin abartılmaması elbet. Her şeye rağmen sergilenen futbol takımın duruşu nedeniyle umut sayılmalı.

Tarzan'ın tuhaf grafiği
Bir tuhaf istatistik de Manisaspor'dan. "İnsanın evi gibi yok" lafını çürüten bir grafiğe imza atıyorlarki içeride 5, dışarıda 6 galibiyetleri var. Üstelik Samsun maçında yaşadıkları bu kez rakibin başına geldi ve Şanlıurfa 9 kişi kaldı. Hal böyleyken onlar da kolay galibiyet aldı. Ve elbette Karşıyaka. Yeşil-kırmızılılar, Adana'da elde ettikleri galibiyetle geçen hafta "Yusuf Şimşek, Karşıyaka'nın Play-Off yolundaki ilacı olabilir" düşüncemizi doğrular bir şekilde mücadele etti. Ayrıca bu üç puanın diğer üç puanlardan ayrı bir önemi bulunuyor. Çünkü Karşıyaka bu sezon ilk kez iki maç üst üste kazandı. Bu da Yusuf Şimşek sayesinde oldu. Tabii ki Fethiye deplasmanından bu yana (Arada 4 deplasmanın olduğunu belirtelim) yani 85 gün kazanması da ayrı bir istatiksel veri.
Haftanın en şanssızı ise kuşkusuz Balıkesirsporlu Murat Sözgelmez. Belki de sezonun en şanssızı. 90'da oyuna girip 90+2 kendi kalesine gol atması bir futbolcu için çok talihsiz bir hadise. Bu maçtaki bir ilginç taraf ise Fethiyesporlu taraftarların 74. dakikada güvenlik dışına çıkarılması. Adamlar attıkları golü bile göremediler. Titanic filmini izlemeye giden izleyicinin film bitmeden salondan çıkması gibi. Güzel bir aşk var hikayede ama geminin batışını görmüyorsun. İyi haftalar.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI