• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
DÜN, BUGÜN, YARIN HALİL FİNCAN

DÜN, BUGÜN, YARIN

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.05.2014, 00:00
İlk haftadan bu yana çok şey değişti. Neticeler, tahminler ve senaryolar eşliğinde sonbahardan ilkbahara uzanan heyecanın artık sonuna geldik. Ve haliyle de sayfalarımızın bazılarını sevinç bazılarını ise üzüntü resimleri kapladı

Bir romanın, bir öykünün veya bir gazete yazısının ilk cümlesi yazar için de, okuyucu için de çok önemlidir. Yazar, uzun süre anlatacağı hikayeyi veya meseleyi kurguladıktan sonra hep o ilk cümleyi arar. Yani ilham kapısını çalana dek bekler. Okuyucu ise bir kitabı seçerken, şöyle bir sayfaları karıştırır ve ilk cümleyi okur. O ilk cümle onu yakalarsa olay bitmiştir. Ama elbette her şartta bu kitabı seveceği anlamına gelmez. Lig ise pek böyle değil. Yani ilk haftalardan bir karar vermek pek mümkün olmuyor. Kabul, taban tabana bir alaka kurmak net bir bilgi vermez ama F.Bahçe'nin Süper Kupa'yı G.Saray'a kaybedişinin ardından ilk hafta Torku Konya mağlubiyeti sonrası yaşadığı umutsuzluk hala aklımızda. Tam tersi; G.Saray'ın Süper Kupa'yı kazanıp G.Antep'i mağlup edişinin ardından daha ilk haftadan ortaya sürülen senaryoları hatırlıyoruz. Ardından lig ikisi için öyle farklı gelişti ki ilk haftanın aslında belirleyici olmadığı da ortaya çıktı. Aynı şeyi lige veda eden Kayserispor adına da söyleyebiliriz. Onlar da romanın giriş cümlesinde umut dağıtırken, arka arkaya 10 maçı kazanamadılar. Gökçek Vederson, Lamine Diarra, Giray Kaçar, Semih Şentürk, Isaac Promise, Deniz Barış ve Tita gibi dikkat çekici isimleri kadrosunda bulunduran Antalyaspor'un düşüşü hafta itibariyle şaşırtıcı gelse de son 14 maçını kazanamayan bir takımın sonunun farklı olmasını beklemek daha şaşırtıcı olmalı. Burada Semih Şentürk'ün durumu ise belki ayrı bir yazı konusu. Çünkü onun ayrıldığı takım şampiyon olurken yeni takımı ise küme düştü.
Galatasaray cephesinde ise alışa gelmiş bir maç gidişatının yaşandığını ekleyelim. Bu sezon bir kez daha
geriden gelip kazanmanın sevincini yaşadı. Ligde Torku Konya'yı 1-0 geriden gelip 2-1, kupada Bursa'yı 2-0 geriden gelip 5-2 yenen G.Saray, G.Birliği önünde de benzer bir sürece imza attı.
Haftanın notlarını yazarken, Balıkesirspor'un 40 yıl sonra elde ettiği büyük zaferin de altı çizilmeli. Bu sezon sahasında sadece Ş.Urfa'ya mağlup olan ve Süper Lig kapısından içeri giren Ege'nin bu ışıldayan kulübünü gönülden tebrik ediyoruz. Balıkesir'in taraftar gücüyle Süper Lig'de Akhisar gibi önemli işlere imza atacağına canı gönülden inanıyoruz. Suat Kaya ile şahlanan Göztepe ve kupasını kaldıran Altınordu'nun da haftanın ışıldayan ekipleri arasında.
Ve elbette Akhisar. Maç öncesi rakibini alkışlayıp, 90 dakika süresince ligin şampiyonuna soğuk terler döktürmeleri sebebiyle biz de onları alkışlıyoruz. Yine bu sezon kupada F.Bahçe'yi yıkan Fethiye'nin ligine veda etmesi de futbolun garip aritmetiği arasında kendine yer buldu. Bundan sonrası mı? Birkaç hafta daha lig heyecanı yaşadıktan sonra sağlam bir degajla meşin yuvarlağı Brezilya'ya göndereceğiz. Yani anlayacağınız lig biter, futbol heyecanı bitmez. İyi haftalar.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA