• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
DURDURULAMAYAN GÜÇ: GEKAS HALİL FİNCAN

DURDURULAMAYAN GÜÇ: GEKAS

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.09.2014, 00:00
Ne kadar çabalarsan çabala bazı oyunculara önlem alamazsın. Gekas'ın bu kadar kaleye yakın olmasında keskin zekası, vuruş tekniği, ceza sahası kurnazlığı kadar 17 yaşına gelene kadar uğraştığı güreş sporunun da etkisi var kuşkusuz

Bazı oyuncular vardır, teknik adam takımı onun üzeri kurar. Sadece o takımın hocası da değil rakip takımın hocası da bunu yapar. Akhisar'ın hocası Mustafa Reşit Akçay bunu itiraf etti. Maçtan sonra "Evet, biz Gekas'a göre oynuyoruz" dedi. Maçtan birkaç gün önce de F.Bahçe'nin hocası benzer bir şey söyledi. "Gekas'a önlem almalıyız. O Tanju gibi. Ceza sahasında kendini unutturuyor" dedi. Dedi ama yetmedi. Çünkü ne kadar çabalarsan çabala o başta belirttiğim bazı oyunculara önlem alamazsın. Öyle olsaydı futbol tarihimizin koşmayı en sevmeyen golcülerinden Tanju Çolak adını altın harflerle yazdırmazdı. Metin Oktay'ı geçip, Monaco, Neuchatel ve adları bu yazı alanına sığmayacak takımları alt edemezdi. İsmail Kartal'ın dediği doğruydu evet. Ancak Portekiz Milli Takımı'nın stoperi ile A Milli Takım'ın stoperini yan yana da getirsen bazen olmaz o iş. Peki Gekas neden tutulması zor bir oyuncu? Bunda kuşkusuz keskin zekası, vuruş tekniği, ceza sahası kurnazlığı kadar 17 yaşına gelen kadar uğraştığı güreş sporunun da etkisi var. Ve o dönemde gelişen kaslarının. Rakiplerinden kolayca sıyrılmayı bilip, gövdesiyle stoperlere meydan okuması biraz bu yüzden. Meziyetini Konya'da gösteremedi gibi gözüküyor ama doğru değil. Sonuçta Konya'da Akhisar'da attığının bir fazlasını attı ama bunu Akhisar'da daha kısa sürede yaptığı için o dönemi daha verimli geçti o kadar. Sonuçta bazı oyuncuların da düşüş dönemi olması kaçınılmaz. Misal G.Saray kariyerinde 547 maçta 295 gol atan Hakan Şükür'ün de bu tip dönemlerine sıklıkla rastlıyoruz. Her golcünün birbirine benzer noktaları olduğu gibi ayrılan noktaları da var kuşkusuz. Gekas'ı gole bu kadar kolay yakın tutan Hakan Şükür'ün tam tersi bir mesele halbuki. Hakan Şükür tribünlerden kolay etkilenen, gol atamadığı stres yapıp bu süreci uzatan duygusal bir oyuncu. Hatta bu Burak Yılmaz'da da var. Gekas ise takım arkadaşlarının aktardığı kadarıyla rahatlığı ile tanınıyor. Four Four Two dergisindeki bir Gekas analizinde takım arkadaşı Ali Turan onun için "Soyunma odasında arkadaşlarıyla buluşacakmış gibi jölesini sürer. Bu rahatlığı rakiplerin de sinirini bozuyor" demişti mesela. Bu rahatlığın özgüvene evrilmesi sonrası da yaptığı o açıklamalar da kehanetmiş gibi duruyor haliyle. Maç öncesi Yunan radyosuna "F.Bahçe'ye bu kez 3 değil ama 2 gol atarım" demesi bu yüzden. Hatta yine aynı analizde Konya'daki hocası Mesut Bakkal da benzer şeyler söyleyip "Maç öncesi masaj olur, traş olur, güzelleşir. Ve maçtan önce kaç gol atacağını söyler" demişti. Ve bir detay. Gekas Samsun'a geldiğinde ilk 4 maçta 3, ilk Akhisar döneminde 4 maçta 4, T.Konya'da ise 4 maçta ise 1 gol atmıştı. Yani Gekas bu kez 4'te 6 ile Türkiye kariyerinin de en iyi başlangıcını yaptı. Sonu ne olur bilinmez. Heyecan verici olan Gekas golleriyle daha önce Akhisar'ı kümede tutmaya uğraşırken bu kez zirveye oynatıyor. Bekleyelim, görelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA