• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKSİDEN ARTIYA TERFİ HALİL FİNCAN

EKSİDEN ARTIYA TERFİ

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.02.2015, 00:00
Prandelli ile Hamzaoğlu dönemleri arasındaki galibiyet sayıları çok farklı değil. Farklı olan yenilgi ve gol sayıları. Prandelli'nin G.Saray'ı toplamda 12 gol atmış, 14 gol yemişti. Hamzaoğlu'nun G.Saray'ı ise 25 gol kaydedip, kalesinde 10 gol gördü

G.Saray, ligde Prandelli yönetiminde 10 maç oynadı. Arada 1 maç (G.Antep) takımı Taffarel hazırladıktan sonra, Hamzaoğlu da Sivas deplasmanıyla 10. maçı gördü. Prandellili G.Saray'ın galibiyet sayısı 6. Diğer hanelerde 3 mağlubiyet, 1 beraberlik var.
Hamzaoğlu dönemindeki G.Saray'ın galibiyet adedi ise 8. Arada çok büyük fark yok gibi gözükse de pek öyle değil. Çünkü yeni dönemde mağlubiyet hanesinde sıfır yazıyor. Beraberlik ise 2. Ancak asıl fark bu da değil.
Prandelli'nin G.Saray'ı toplamda 12 gol atmış, 14 gol yemişti. Hamzaoğlu'nun G.Saray'ı ise 25 gol kaydedip, kalesinde 10 gol görmüş. Yani eksi 2'den, artı 15'e evrilen bir futbol anlayışı var. İkisini toplayıp aradaki G.Antep maçını da ekleyince artı 14 yapıyor.
Peki kadrosu değişmeyen, devre arasında takviye görmeyen bir takımın iki farklı grafik çizmesinin sebebi ne? Yine basit bir matematik hesabıyla açmaya çalışayım. Prandelli dönemindeki 12 gol sadece 5 oyuncudan gelmiş. (Burak: 4, Sneijder: 3, Chedjou: 2, Umut: 2, Olcan: 1) Hamzaoğlu dönemindeki 25 golde ise 11 ismin imzasını görüyoruz. (Burak: 8, Umut: 4, Emre: 3, Sneijder: 2, Hamit: 1, Melo: 1, Bruma: 1, Selçuk: 1, Chedjou: 1, Yasin: 1, Telles: 1) Toplamda 25 değil 24 ediyor evet. Çünkü diğer golü Mersin'den Güven Varol kendi kalesine atmıştı. Tabii bir de Taffarelli maçta Burak'ın 1 golü daha bulunuyor. Bu iki tabloya bakarak birçok meseleyi okumak mümkün. Burak takımın yine gol yükünü çekmiş ama performansını iki katlamış. Keza Umut da öyle. Sneijder çizgisini korumuş, Emre kazanılmış, Selçuk kendine gelmiş. İşte Hamzaoğlu'nun katkısı burada ortaya çıkıyor. Hamzaoğlu, elindeki hücumcu kadroyla savunma futbolu oynatmaya çalışan Prandelli'nin aksine hücum gücünü kullanmayı bilen bir futbol anlayışını seçti. Üstelik bunu yaparken Prandelli döneminden daha az gol yemeyi de başardı. Hani bazen "Bu takımın başına gelirse gelsin bir şey değişmez" diyoruz ya, işte bu lafı çürüten matematiksel bir örnek.
İki tabloda değişmeyen ise Pandev ve Dzemaili'nin katkısı. Evet Pandev'in kupada attığı golleri es geçemeyiz ama lig tablosuna bakarak ne derece isabetli oldukları ortada. Sanırım bu kıyası yaptığım için kimse "Gerekli şansı bulamadılar" da diyemez. İyi haftalar.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI