• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Melis Sezer NECDET KESTELLİ

Melis Sezer

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.03.2010, 00:00
Türkiye bayan tenisinin yeni yeteneği, dünyanın 98'inci sırasındaki genç tenisçi Melis Sezer, Tayland, Malezya, Filipinler ve Japonya'da ITF Junior turnuvalarına katılmak üzere yollara düştü. Kendi yaş gruplarında Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra 13 yaşından beri milli takıma seçilen Melis Sezer, 2009'da başarılı bir yıl geçirip ilklere imza attı, Avustralya Açık'ta "junior" kategorisinde ana tabloda oynayan, Wimbledon'da elemelerde mücadele eden ilk Türk tenisçi olmuştu... Şimdi Uzak doğu'dan başarı haberlerini bekleyeceğiz.

Yeni anlayış...
Senelerdir yazıp çizdiğimiz ve ilkini Crea Club Başkanı Coşkun Güner'in başlattığı kulüplerarası iyi ilişkiler konusu, Kültürpark'taki değişimden fazlasıyla nasibini aldı. İzmir kulüplerinden Ziya Kıpkızılörenli Turnuvası'na katılanlar, çok önemli misafirler gibi karşılandı. İlgi, sevgi ve dostluk gördüler. Kulüplerarası müşterek dostluk günleri ve turnuvaları yalnız gündeme gelmedi, gerçekleşti bile. Önce ETV'de Kültürpark/ETV günübirlik sucuk ekmekli miks turnuvası; bir hafta sonra da Kültürpark'ta ETV/Kültürpark günü olarak belirlenmiş. Şimdi sıra diğer kulüplerde. Ayrıca tüm İzmir kulüplerinin müşterek bir balo yapacağı kulağıma gelen müthiş girişimlerden sadece biri... Değişim yalnızca yönetimin değişmesi değildir; değişim dünyaya, iyiye, doğruya, şeffaflığa ve yeni gelişmelere kucak açan, başarı hedefli heyecanlı, aşk ve spor içerikli bir yaklaşımdır. Evet, İzmir teniste eski gücünü kaybetmiş olsa bile bu yeni anlayış ve akımla tenisi ve dostluğu çok daha yükseğe çıkaracaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın... Teşekkürler Kültürpark...

Kulüp yöneticiliği
Spor kulüplerinde başarılı olmak zordur. Kimse o özverili çalışmaları, o aile dışında verilen zamanları, çırpınmaları, heyecanları dışarıdan anlayamadığı gibi, takdir de etmez. Tersine elinden geldiğince tenkit etmekten aşağı kalmaz. Bu yüzden bu zorlu görev ancak ekip halinde, karşılık beklemeden, aşkla, gönüllü olarak verilen hizmetten zevk alarak yapılır. Başka türlüsünden hiç kimseye fayda gelmez.

İndian Wells haftası
Amerika'da İndian Wells Turnuvası tüm hızıyla ilerlerken bayanlarda Henin ve Kuznetsova'nın hemen elenmeleri sürpriz oldu. Antalya'da 10 bin dolarlık turnuvalar art arda gerçekleşirken, gençlerimizde tecrübe kazanıp iyi birer sınav veriyorlar. İzmirli milli oyuncumuz Kültürpark'lı Serkan KURT maç içinde maalesef küçük bir kaza geçirerek elinden sakatlandı. Çabuk iyileşecek olması bizi sevindirirken, olayın oluş şekli tenis adına bizi çok üzdü. Ağaç gençken eğilir derler... Umarız Federasyonumuz gereken dersi verir. İzmir İZTİK Kulübü ise 14 Mart'ta başlayacak turnuvası için çağrı başlattı. Umarız kalabalık bir katılım ile İzmir'in tek antuka kortlu kulübü şenlenir.

Büyük Ziya
Rahmetli Nazmi Bari'den sonra İzmir'in yetiştirdiği, Türkiye'nin en başarılı ve en büyük tenisçisi Ziya Kıpkızılörenli adına İzmir Kültürpark tenis kulübünde düzenlenen turnuva pazartesi günü oynanan finallerden sonra güzel ve duygu dolu bir kokteyl ile son buldu. Başarılı sporcularımızı kutlarız.
1945 yılında ekmek parası için top toplayıcılık yaparak korta inen, ancak zaman içinde büyük bir tenis kariyerine sahip olan Ziya Kıpkızılörenli, hayatının 65 yılını evinden çok, evi gibi gördüğü Kültürpark Tenis Kulübü'nde geçirdi. Sayısız oyuncu yetiştirdi. Zamanının tekniğini en iyi şekilde kullanmasını bilen, bu konuda bir ekol yaratan, kesik ve vole vuruşlarıyla ünlü Ziya ağabeyimiz, artık tenis oynayamıyor ama, hala deliler gibi sevdiği küçüklere tenisin inceliklerini anlatmaktan da geri kalmıyor. Teşekkürler büyük Ziya... İzmir tenisi seninle daima gurur duyacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI