• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kültürpark’ta kongre heyecanı NECDET KESTELLİ

Kültürpark'ta kongre heyecanı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.12.2011, 00:00
Konumuz İzmir'in en saygın ve en eski tenis kulübü Kültürpark Tenis kulübü olunca, adayların gönderileri, sundukları raporlar, iddialar, kendilerini öne çıkarmaya çalışan projeler, bol telefon trafiği, yerel gazetelerde, televizyonlarda magazinlerde çıkan resimli çeşitli röportajlar ile seçim lafı bile İzmir'in gündemine oturur... Bilen, bilmeyen Kültürpark'ı konuşur olur... Reklamın iyisi kötüsü olmaz ama reklamcılığın özünde de doğru bilgiler, doğru haberler yatar. Dikkat edilmesi gereken ilk konu aslında budur ve çok önemlidir. Dolayısı ile kulaktan dolma bilgiler ve söylemlere dayanarak "telefondaki nazik beyi (hanımı) kırmamak için söz verdim, kusura bakmayın" gibi bahaneler hiçbir adaya ve ekibe fayda sağlamaz. Üyeler, sahibi oldukları tek oyu, doğru bildiklerine dayanarak vermeliler ki kulüpleri kazansın ve gelişsin. Kültürpark Tenis kulübünde böyle bir sorunumuz pek olmaz. 70 sene içinde, maalesef yaşadığımız kulübe hiç yakışmayan birkaç uygulama dışında, çok zaman olduğu gibi, seçim günü kulübün tüm değerli ve saygın üyeleri kulübün sahibi ve kulübe ait olduklarını göstererek medeni bir şekilde, hiçbir tesir altında kalmadan kendi samimi değerlendirmelerine göre oylarını kullanırlar.
Evet, doğru bilgi ve aidiyet duygusu yanında ciddi, güven veren ve şeffaf bir seçim yönetimi belki de tüm seçimlerin en önemli anahtar kelimeleridir. 8 Ocak 2012'de yapılacak kongrede şahsi oylar kullanılmadan önce lütfen iyi düşünülmelidir, bu muhteşem yuvayı yaşatmak ve yüceltmek istisnasız tüm üyelerin görevi olduğu hiç akıllardan çıkarılmamalıdır. İşte ancak o zaman gerekliliği tartışılmaz olan "değişim" için tüm uygulamaların artık gerçekleşmekte, kurumsallaşmadan beklenen "gelişim" in de başlatılmış olduğu görülür ve ancak o zaman "birlik ve beraberlik" yolu açılabilir... Kime nasip olacaksa!

2012'de neler olacak?

Evet, Davis Cup'la beraber tenisin 2011 yılı turnuvaları da bitmiş oldu. Kadınlar neredeyse Kasım başından, erkeklerde Kasım sonundan beri tatildeler. Yılsonu puanlarına bakacak olursak erkeklerde ki ilk 5 oyuncunun puanları birbirlerine hiç yakın değil. Birinci ile beşinci arasında 8 bin 700 puan farkı var. Bu rakam 1. ile 3. arasındaki oyuncularda 5 bin 500'e iniyor. Kolay kolay kapatılacak farklar değil bunlar. Kadınlarda ise puanlar birbirlerine çok yakın. Birinci ile ikinci arasında 135 puan fark varken bu fark 1. ile 5. arasında 1770'e çıkıyor. Anlaşılan 2012'de erkekler sıralamasında hemen bir değişme yaşanması uzak bir ihtimal olurken, kadınlarda her an her şey değişebilecek. Wozniacki'nin yeri ise sanki sallantıda...
Tenis yıldızları tatilde olsalar da maalesef, sporumuzun özelliği gereği tenisten çok fazla kopamıyorlar. Hafif antrenmanlar, gösteri maçları yine de günlerinin bir kısmını doldurur. Yeni yılda yol yine zorlu ve uzun, rakipler yine güçlü ve hırslı.
Yılın son gününden itibaren başlayan uzak doğu turnuvaları henüz tatilden çıkmış oyuncuları Avustralya'da gerçekleşecek olan senenin ilk Grand Slam turnuvasına hazırlayacakünya tenisinde güzel bir tenis senesi bekliyoruz. Ayni güzelliklerin oyuncularımız için de gerçekleşmesini diliyoruz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA