• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Olimpiyat sürprizi NECDET KESTELLİ

Olimpiyat sürprizi

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.08.2012, 00:00
Londra 2012 Olimpiyat oyunlarında, içinde olamadığımız tenis sayfası pazar günü kapandı. 104 sene sonra ilk defa bir adalı teklerde altın madalyanın sahibi oldu. Hem de neredeyse şampiyonluğuna kesin gözüyle bakılan ve gelmiş geçmiş en büyük tenisçi olarak kabul edilen Federer'i beklenmedik bir skorla yenerek... İyi ve şanslı bir gününde olan ve bir gün önce Djokoviç'i de deviren Murray ezeli rakibine hiç şans tanımadı: 6/1 6/2 ve 6/4...
Kadınlarda ise final, finale hiç yakışmayan ve favori olmasına rağmen Serena'nın bile tahmin etmediği 6/0 ve 6/1 gibi bir skorla son buldu. Sharapova kortta paralize olmuş gibiydi. Serena kardeşiyle çiftlerde de unvanlarını koruyup altınlarına kavuşurken, bir gün önce 4 saatten fazla süren Federer yenilgisinden sonra Del Potro, Djokoviç'i yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Heyecanla bekliyoruz
Üç sene boyunca ülkemizde taşeronluğu yapılacak olan ve her sene dünya sıralamasındaki ilk sekiz kadın oyuncunun katılacağı, gerçek bir tenis bayramı olan WTA sene sonu turnuvası hazırlıklarının, geçen sene elde edilen başarıdan çok daha iyisinin gerçekleştirileceği söylemleriyle başladığını, biletlerin bile şimdiden satışa çıktığını duyuyor ve heyecanlanıyoruz. Ancak pek yakında ve ilk sekiz kesinleşince, TTF'nin WEB sitesindeki Championships reklamının da güncelleneceğini umuyor ve bekliyoruz.
İzmirimizin yegane uluslararası erkekler Challenger turnuvasından ise pek haber alabildiğimiz söylenemez. Ancak eminiz ki yapılmaya başlandığı günden beri elde edilen tüm tecrübeler ve her sene görevlendirilen İzmir Cup komitesi yanında, İzmir'in yerel yönetimlerinin desteğiyle yine bir tenis şöleni gerçekleşir ve de İlhan Marsel de bu sefer şampiyon olur.

Lig maçları
TTF 1, 2, 3 ve 4. Küme Lig maçları başladı. Birinci ligde erkekler Ankara'da, kızlarımız da İzmir'de mücadeleye başladılar. Hava sıcaklıkları 35'in üstünde, nem oranı yüksek... Arkadaşları denizde serinlerken, ülkemizde yetişmiş bu güzide ve ümit saçan oyuncularımızın özveriyle kulüpleri için mücadele etmesi, tenisi ve kulüplerini ne kadar çok sevdiklerini gösteriyor. Bizler de mutlu oluyor ve ümit doluyoruz.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI