• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tenis tatili hiç sevmez NECDET KESTELLİ

Tenis tatili hiç sevmez

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.12.2013, 00:00
Senenin neredeyse 11 ayı, çantaları sırtlarında yalnız veya ekipleriyle beraber dünyayı dolaşan her yaştan tenisçi, Davis Cup, FED Cup gibi takım müsabakaları yanında ITF, TE ile ATP ve WTA gibi uluslararası turnuvalarını yorgun argın bitirseler de tenisten kopamıyor. Sene sonu sıralamalarının da kesinleşmesinden sonra, sözüm ona dinlenmeye çekileceklerine, kısa kestikleri tatilleri ardından rutin antrenmanlarına devam ediyor, para kazanmak, vakıflarına katkıda bulunmak, bazı kuruluşların davetlerini kırmamak için gösteri maçlarına bile katılıyorlar. Sonra da tenis sezonu çok uzun, artık kısaltılmalı gibi polemiklere dalıyorlar. Aslında tabii ki dinlenmeleri gerek ama tenis o kadar nankör bir spor ki iki gün ara verseniz eliniz düşebiliyor. Dolayısıyla bu ikilem, tenisi bırakmaları dışında her halde hiçbir zaman son bulmayacaktır.

Veteranlık

Veteranlığın önemi son günlerde sık sık gündemde... Kimi zaman köşe yazarları, kimi zaman Nejat Paşa'dan sonra Zühtü Sezer'in TV'lerde konuk ettiği konuşmacılar konuyu enine boyuna inceliyorlar... Ülkemizde tenis oynayan oyuncu sayısının yarısından fazlası, TTF'ce bilinen ve çoğu lisanslı yaklaşık 7-8 bin oyuncu 35 yaş üzerinde. Yani, bu spora sonradan başlamış olsalar bile, hepsi birer veteran oyuncu. Ve hepsi de çocuklarıyla, eşleriyle, yakınlarıyla yeni yeni tenisçilerin ortaya çıkmasına örnek olabiliyorlar. Ne var ki bunlar görmemezlikten gelindiği gibi, daha önemlisi, yok ta farz ediliyorlar.
Dünya da ise bu rakamın milyonların üzerinde bulunduğu mutlulukla ifade edilebiliyor.

Gençlerimiz ümit veriyor

İpek Soylu 2013 yılını, junior kategorisinde 2 bin 225 oyuncu arasında dünya 17.'si olarak bitirmiş. Giderek artacağına inandığımız, ama şimdilik dünyayı dolaşan 16 Türk kızımız var. Bunların 9'u dünyanın ilk bin oyuncusu arasında. Erkeklerde Cem İlkel 2.312 oyuncu arasında 117. durumda. Bu gurupta 25 Türk var ve bunlardan 14'ü ilk bin oyuncunun içinde. Dördü ise ilk 500'e giriyor. Ne büyük başarı, ne büyük mutluluk.

Alkışlar İpek'e

Ülkemizde "yılın sporcusu" adayı listesinde yer alan genç sporcumuzla gurur duyuyor, kazanmasını diliyoruz. Ancak kazanamasa bile tenisten gelen bir sporcu adayı olarak çok spor dalını ve sporcuyu gerilerde bırakabildiği için kendisini candan tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA