• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Günmdeme damga vuranlar NECDET KESTELLİ

Günmdeme damga vuranlar

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.04.2014, 00:00
* 7-13 Nisan tarihleri arasında Mersin'de oynanacak olan Türkiye'nin toplam ödülü 64 bin euroya yükseltilen 5. Uluslararası ATP Challenger Turnuvası Mersin Cup'ta, İlhan Marsel 7. seri başı olarak tablonun alt kısmında, WC'lı 4 oyuncumuzda (Anıl Yüksel, Barış Ergüden, Cem İlkel ve Tuna Altuna) ana tablonun üst kısmında yer almışlar. İlk gün maçlarında Anıl Yüksel teklerde, Barış-Tuna ikilisi ise çiftlerde maalesef elendiler. Oyuncularımıza kalan diğer maçlarında üstün başarılar dilerken, özellikle Marsel İlhan'dan şampiyonluk bekliyorum.
* Antalya'da oynana ITF Kadınlar turnuvasında Başak Eraydın, Melis Sezer ve İpek Soylu raket sallayacaklar. Türk finali bekliyorum.
* Davis Cup'ta 2/0 geriden gelen Fransa, Monfils'in müthiş oyunuyla Almanya'yı geçmeyi bildi: Sonuç 3/2
* Miami turnuvasında yükselen Federer çeyrek finalde Nishikori'ye yenilerek turnuvaya veda etmesinden sonra, geçen hafta Davis Cup'ta, Kazakistan'a karşı oynadıkları maçlarda Wavrinka ile beraber çiftler maçını kaybetseler de, iki tek maçını da kazanarak İsviçre'yi çeyrek finale taşımayı bildi.
* Djokoviç ve Nadal, ikiside ilk defa yarı final oynamadan finalde karşı karşıya geldiler. Djokoviç, Nadal'ın Forhand'ine kitlenerek Miami de 4. şampiyonluğuna ulaştı.
* WTA Monterrey turnuvasında Jaksic'i 6/2- 6/1 mağlup eden Ana İvanoviç şampiyon oldu.
* Serena Williams Miami'de kimselere nefes aldırmadan şampiyon oldu ama maalesef Charleston'da daha ilk turda gencecik Cepelova 'ya boyun eğdi.

Keşfedilmeyi bekleyenler

Uzun sakatlıklar dolayısı ile kortlardan uzak kalan Alman 28 numara Andrea Petkovic dünya 51 numarası 20 yaşındaki Slovak Jana Cepelova'yı Charleston final maçında 7/5 6/2 yenerek şampiyon oldu. Cepelova, daha önce Serena Williams, Elena Vesnina, Daniela Hantuchova ve İsviçre'li Belinda Bencic'ı eleyerek finale çıkmıştı. Elemelerden gelen 17 yaşında ki dünya 140 numarası İsviçreli Belinda Bencic ise dünya 11 numarası İtalyan Sera Errani, Kanadalı Eugenie Bouchard ve Jelena Jankovic'i eleyerek yarı finale çıkmıştı. Üç yeni fırtına: Bouchard, Cepelova ve Bencic... Üçü de birbirinden fırtına... Bizde de yok mu böyleleri acaba? Vardır... Yoksa da zamanla çıkacaktır. Geçen hafta İngiltere'de katıldığı 25 bin dolarlık turnuvada şampiyonumuz Çağla Büyükakçay zaten bu yolda emin adımlarla ilerliyor. Ancak yeni ümitlerde sırada sanki: Antalya'da düzenlenen Babolat Cup Itf Junior Grade 4 turnuvasının 64'lük ana tabloda oynayan 2001 doğumlu en genç oyuncusu Selin Övünç 1. turda 17 yaşında ki İsveçli Klara Alenas'ı 7/5 - 6/3'le 2. turda 11 numaralı seri başı Lüksemburg'un Fed Cup oyuncusu 17 yaşındaki Sharon Pesch'i 1/6, 6/1, 6/1 skorla yenmiş ve nedense aynı gün içinde oynanan (oynatılan) 3.turda Romanya'nın milli takım oyuncusu Selma Cadar'a 1/6-3/6'lık bir skorla kaybetmiştir. Desteklenmesi gereken bu oyuncumuz gibi birçok cevherinde keşfedilmeye beklediğini sanıyorum. Yeter ki keşfedilsinler ve emin ellerde yetiştirilip iyi yönlendirilsinler.

Akademi yıldızları

Antalya Belconti Resort Hotel'de gerçekleşen ITF Kadınlar turnuvasını Melis Sezer ve İpek Soylu çiftlerde finalist olurlarken, 2 numaralı seri başı Melis Sezer 'de tekleri ikincilikle bitirdi. Geçen hafta oynanan ITF Jr. Babolat Cup'ta Club İstanbul & ENKA Uluslararası Tenis Akademisi sporcularından Mert Adanalı ile Ayla Aksu tek ve çiftlerde, Sarp Agabigün ve Müge Topsel çiftlerde şampiyon olurlarken Müge Topsel teklerde; çift erkeklerde de Cem Hızlıalp, Mert Zincirli ile ikinci oldular.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI