• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Amerikan tenisi NECDET KESTELLİ

Amerikan tenisi

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.06.2014, 00:00
Amerika'da tenis yükselişe mi geçiyor? En azından şimdilik ve özellikle kadınlarda ciddi bir hareket var. Geçen hafta oynanan iki WTA Turnuvası'nda iki ABD'li şampiyon oldu. 19 yaşındaki Madison Keys Eastbourne'daki The Aegon International'da, 22 yaşındaki CoCo Vandeweghe S-Hertogenbosch'taki Topshelf Open çim kort turnuvalarında zafere ulaştı. Ana tabloda 12 kadın tenisçi var... Stephens Sloane, Victoria Duval, Nicole Gibbs, Shelby Rogers, İrina Falconi, Madison Brengle ve Melanie Oudin gibi... Amerika'daki 330 bin performans oyuncusundan (Fransa'da bu rakam bir milyona yaklaşıyor) herhalde bundan fazlası da çıkabilir Değil mi? Amerikan erkeklerinde ümit biraz daha az. Zaten ana tabloda da yalnızca 8 oyuncu var. Ancak her an her şey değişebilir. Şampiyonlar çabuk ve sık sık çıkmasa da... Burası yeni dünya. Her zaman şaşırtabilir.

Wimbledon ve Marsel

Çağla Büyükakçay'ın ilk turda elenmesiyle Wimbledon Tenis Turnuvası'nda kalan tek Türk oyuncu Marsel İlhan'ın ilk tur da rakibi kendi gibi elemelerden gelen Amerikalı Denis Kudla... Başaracağına ve daha yükseklere çıkacağına inanıyoruz.

Kızlarımızdan çifte zafer

İstanbul Göztepe Park'ta oynanan 10 bin dolar ödüllü ITF turnuvasının çiftler finalini sporcularımız İpek Soylu (ENKA) ve Ayla Aksu (ENKA) 4-6 6-3 (10-4) skorla kazandı. Teklerde ise İpek Soylu yarı finalde Başak Eraydın'ı, finalde ise oynadığı Melis Sezer'i yenerek çifte şampiyonluğa ulaştı.

Çim turnuvaları


İspanyol Feliciano Lopez Eastbourne-The Aegon International Turnuvası'nda Richard Gasquet'yi 6-3, 6-7(5), 7-5 yendi, hem şampiyon oldu, hem de unvanını korudu. İspanyol Roberto Bautista s-Hertogenbosch'ta oynanan Topshelf Open Turnuvası'nın final maçında Alman Benjamin Becker'i 2-6, 7-6(2), 6-4 yenerek hem şampiyon, hem de bu yıl içinde 73. Sıradan 23. Sıraya çıkarak ATP World Tour'da en hızlı yükselen oyuncu oldu.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI