• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tenisçi gözüyle tenis NECDET KESTELLİ

Tenisçi gözüyle tenis

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.12.2014, 00:00
Dünya 172 numarası Romen oyuncu Marius Copil ile yapılan bir söyleşi çok ilgimi çekti. Özetleyerek kısmen paylaşıyorum; "Gelecek sene ATP turnuvalarında elemelerde oynayacaksam da bu güne kadar oynadığım Challenger turnuvalarının hakikaten çok zor turnuvalar olduğunu yaşayarak öğrendim. 2014'te oynadığım ATP elemelerinin ilk turlarında hiç kaybetmedim. Ama Challenger'de hiç bilmediğiniz değişik oyuncularla karşı karşıya geliyorsunuz ve emin olun çok zorlanıyorsunuz. Rakibiniz o müthiş oynayabiliyor, ancak bir gün sonra topa vuramadığı oluyor. Antrenör tabii ki şart: Ben antrenörüme aylık 4 bin 250 euro ve ayrıca kazancımın yüzde 7'sini ödüyorum. Babamın benim için çok abartılmış olarak 600 bin euro yatırım yaptığı söyleniyor. Aslında ben 24 yaşındayım ve 7 yaşından beri de tenis oynuyorum ve yalnızca son iki sene babamdan destek almadım. Bu kadar büyük olmasa da babam epey para harcamış görüyorsunuz. Benim jenerasyonumdan Milos Raonic, Grigor Dimitrov ve Bernard Tomic çok başarılılar. Çünkü örnek verirsem 2009 yılında ben 200 numara iken Tomic 172 numaraydı ve turnuvalara 6 kişilik ekibiyle geliyordu. Benim ise yanımda bir tek kişi vardı. Bunun yanında Tomic Avustralya Federasyonundan 1,5 milyon $ destek alıyordu. Ayrıca Nike ile 300 bin dolarlık sponsorluk anlaşması yapmıştı. Benim sponsorum bana ancak 15 bin dolar veriyordu ama bunun da yüzde 20'si menajerime gidiyordu. Romanya Federasyonu aslında bizlere çok şeyler verebilir. En azından şu anda mevcut 1 adet kapalı kortun yanına 5 kapalı daha yapsa hiç olmazsa çok daha fazla oyuncu ile daha iyi ve daha çok antrenman olanağımız olur. Belki bizler de Süperstarlar gibi muameleler görürüz. Örneğin Federer'in 2015'te Brisbane turnuvasına ilk defa katılması için kendisine fazladan 1,6 milyon $ önerildi. Daha ne olsun."
Sonuç olarak tenis çok zor bir spor...

Yolun açık olsun Çağla

Bu seneyi sakatlıklarına rağmen 136. sırada bitiren Çağla Büyükakçay, antrenörü Sevgili Can Üner ile İşviçre'ye uçtu. Umarım temiz dağ havası ve İsviçre'nin meşhur çikolatalardan tadarak, Avustralya Open öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirir. Başarılar diliyorum.

DÜNYADA VETERANLARIMIZ

Mete Yaylalı bu konuda cüzi bir bilgi verdi hafta başında. Ancak bu arada ve genelde tenisin en ağır toplarının, hatta birçok veteranın dahi küçümseyerek bahsettikleri veteranların, istisnalar kaideyi bozabilse de ne denli ciddi insanlar, sporcular olduklarını ve veteranlığın özünü bilmedikleri ortaya çıktı. Umarım bundan böyle, "Kaş yapayım derken göz çıkarmamaya" dikkat edilir. Bir bütün olarak bakılması gereken tenisin içinde yaratılacak bir ayırımcılık ancak tenise ve tenisin özüne zarar verir.

PADEL TENNİS

Yeni bir Tenis! Senelerdir özellikle Güney Amerika da gelişmiş ve hızla yayılan bir tenis türü. Amerika'da yaşayan dostlarımdan anladığım kadar ileri yaşlarda ki birçok tenisçi, daha küçük bir kortta, havası sönük ve delikli raketlerle oynanan PADEL TENİS'i tercih etmeğe başlamışlar. Bize de gelmesi pek uzak değildir herhalde.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI