• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Fatma Girik'i giydirmek...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.10.2014, 00:00
Uluslararası Antalya Film Festivali 51. defa düzenleniyor. Festivalin açılış daveti ekrandaydı geçtiğimiz hafta içinde. Oskarvari bir hava esti tören boyunca ama eksik çoktu. Teknik detaylara girmeyeceğim, en çok dikkatimi çeken şeylerden bahsetmek istiyorum. İlki sunucu Korhan Abay'ın ve festivalde yarışan 12 filmi tanıtmak üzere sahneye gelen konuk sunucuların okuduğu metinlerle alakalı. Abay, üst düzey bir sunucu ama sunucunun işini kolaylaştıracak, işini yaparken uçmasını sağlayacak sağlam metinler yazılsa nasıl olur? Oscar töreninden çokça esinlendildiği dikkatimden kaçmadı. Hemen her yıl başka sunucunun görev aldığı, her kelimenin ölçülüp biçildiği metinlerle/diyaloglara süslü Oscar töreni, onca emek verildiği için milyonlar tarafından takip ediliyor. Korhan Abay son derece ustaca yönetti töreni, ama en azından mizah eksikti işte. Fatma Girik iyi ki vardı, iyi ki salondakileri kahkahaya boğdu, sıkıcı tören başka bir havaya büründü o anda.
**
Fatma Girik, Filiz Akın, Nilüfer Aydan art arda sahneye çıktı! Hepsi de olağanüstüydü. Dünyanın en güzel kadınları onlar, dünya çapında yetenekleriyle unutulmaz filmlere imza attılar. İkinci büyük eksik kostümlerdeydi... Peki ben modacı olsam ne yapardım? Bu ara çoğu İstanbul Fashion Week'te nasıl gündeme gelirim derdinde olsa gerek! Modacı olsam, ne yapar eder Girik ya da Akın'ı giydirirdim. Bırakın sahne kostümü hazırlamayı, günlük yaşamda bile! Mesela müthiş bir fiziğe sahip olan ve güzelliğinden asla bir şey kaybetmeyen Nilüfer Aydan'ın (veya her kime ödül verilecekse) ödül alacağını ne yapar eder öğrenir, son derece görkemli bir gece elbisesi tasarlardım. Bu tarz festivaller ve yarışmalar dünyanın en büyük moda devlerinin savaşı haline geldi. Oyuncu en son çektiği filmden önce, bilmemkimden giyindim diye anlatmaya başlıyor. Fatma Girik, 1,5 yıl önce giydiği kıyafetle katıldı Antalya'ya. Çok güzeldi, çok doğaldı, kendisini 'erkek Fatma' diye anons eden Korhan Abay'a da bozuldu, "Erkeğe benziyor muyum söylesenize?" dedi. Siyah-beyaz elbisesi içinde bir divaydı! Ama ben modacı olsam, ayaklarına kapanır, ikna eder; onun için sahneye çıktığında herkesin nefesini tutarak seyredeceği bir kıyafet dikerdim, adımı da tüm ülke duyardı... Maksat reklam yapmaksa, amacıma da ulaşmış olurdum. Fatma Girik diyorum tasarımcı arkadaşlar, Filiz Akın diyorum; var mı ötesi?

Ayvalık'ın en güzel kadını!

Ayvalık'ın en güzel kadını Hülya Avşar diye bilirsiniz ama öyle değil. Ayşen Akkuş'la yaz başında tanıştım. Ayşen dolmuş şoförü. Ayşen son derece akıllı, eğitimli, yetenekli, ekmeğini taştan çıkaran bir Türk kadını. Uzun süre turizm sektöründe çalıştıktan sonra, şoförlüğe başlamış. İki yıla yakındır, Sefa-Cunda arasında sefer yapıyor. "Zor mu?" diye sordum, öyle ya, sabah akşam gidip geliyor, araba kullanmak erkek işi diye bilinir ya! "Asla" dedi, "Neden zor olsun ki? Kadınlar çok daha zor işler beceriyor, çalışmasa bile en azından evini idare ediyor, evlat yetiştiriyor. Ben sadece araba kullanıyorum, işimi iyi yapmaya çalışıyorum"... Ayşen, bu yüzden Ayvalık'ın en güzel kadını. Tıpkı, evinde veya işinde alın teri döken diğer kadınlarımız gibi...

Magazincilerin anlamadığı İlhan İrem...

Aynı gün farklı kanallarda yer alan farklı magazin programlarında, 'İlhan İrem'in yakalandığını' duydum! Şaka gibiydi! Ülkenin tek starı İlhan İrem'dir diyeceğim, anlamayan olabilir diye de açıklayacağım. Verdiği her konser tıklım tıklım dolan, şarkıları belli kulüpler dışında bir yerde çalmamasına rağmen yeni nesil tarafından da ezbere bilinen başka bir şarkıcı biliyor musunuz? İŞte bu yüzden tektir. Haber olmaz, 'haber' vermez, haberi yapılsın istemez, fotoğraf çektirmez. Basında herkes bilir, herkes onunla röportaj yapmak ister. Kim daha önce yapacak diye de içten içe bir çekişme ve yarış vardır. Dondurmacıdan çıkarken görüntüledikleri ve eliyle kameraları kapatmak isteyen İlhan İrem için "Korkacak ne vardı ki?", "Yoksa arabadaki hanım arkadaşını mı saklamak istedi?" diye yorum yapan magazinciler keşke bilselerdi. Bilselerdi ki, İlhan İrem başkadır, onların bildiği şarkıcılardan değildir. Kamera görünce ıcığını cıcığını anlatanlarla keşke karıştırmasalardı...

Gördüm duydum söyledim

*Adını bile söylemek istemediğim ve bir süredir dillerden düşmeyen, ne yaptıklarını anlayamadığım bir 'tasarım veya kıyafet' yarışması var. Kanal değiştirirken kalakaldım; gerçekten anlatıldığı kadar var. görmez olaydım!
*Nedense aklıma İvana Sert geldi! Güzel giyiniyor, marka kıyafetler, saatler, aksesuarlar, çantalar, ayakkabılar. Dışardan bakınca kraliyet ailesi mensubu gibi. Bir baktım, Seda Sayan'ın konserine gitmiş, 'Ankara'nın Bağları' ile göbek atıyor. Demek ki neymiş, aristokrat gibi görünmeye çalışmakla olmuyormuş, içimiz arabeskmiş...
*Hülya Avşar, kaşlarını fazla kaldırmadı mi sizce de? Bu defa botoksla birlikte kaş arasına dolgu yaptırdığını düşünüyorum. Öyle bir kalkmış ki kaşlar, yanaklarını da çekmiş yukarıya.
*İzmir'de neyse ki estetik müdahaleler İstanbul'dakiler gibi 'göze batmıyor'. İzmir kadını güzel gösteren bir şehir (bakınız İzmirli kadın güzeldir demedim), dolgular daha ölçülü yapılıyor İzmir'de. Aman her şeyin fazlası zarar.
*Ana haber bülteninde arka arkaya şu haberler verildi, "kocasına inat estetik yaptıran kadın, boşanma sebepleri, kadınları anlama kılavuzu". Ana haber dedim değil mi? İnanılır gibi değil...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA