• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Bir defa daha 365 gün yaşamak üzere

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.12.2014, 00:00
Eğlenelim biraz, kendimizle, hayatımızla, geçen bir seneyle dalgamızı geçelim. Hızla, acımasızca, deli gibi dönüyor devran. Yakalamak, durmak mümkün değil. O halde biz ondan hızlı davranalım, yeni yılda hızlı yaşamanın anlamını değiştirelim. Hızlı değil ama 'kaliteli' yaşayalım. Çok yaşayalım, az televizyon seyredip daha fazla paylaşalım, daha çok sohbet edelim. İçimizde kalanları konuşalım, ailemizle sabahlara kadar muhabbet edelim.
Tuhaf bir şekilde, yaşlandıkça, ah pardon yaş aldıkça daha çok konuşmak isteyen biri oldum çıktım. Bazı kadınlar olgunlaştıkça ağırlaşır, şöyle oturaklı bir hava gelir değil mi? Bende tam tersi olmakta. Durmadan şarkı söylemek, konuşmak, anlatmak istiyorum. Hatta bazen hiç tanımadığım insanlara bakıp, "Bir dakika bir şey anlatmam lazım" diye başlamak ve onlara hiç duymadıkları hikayeler anlatmak istiyorum. Tüm bunları düşünürken ve yaparken de hiçbir ilacın/anti depresanın etkisinde değilim belirtmek isterim. Normal halim... Belki de ergenliğe kadar konuşmamamın, 25 yaşına kadar da günde sadece 15 cümle kurmanın acısını çıkarıyorumdur.
Dalga geçelim, neyse durum onunla; eğer verilemeyen kilolar varsa en çok onlarla; yağlarla kavga etmeyip bir güzel dalga geçelim. Hatalarınızla, kendinizi başka biriymiş gibi göstermekten sıkılmadınız mı? Olmak istediğiniz insanın 'makbul' olduğunu nereden biliyorsunuz? Nasılsanız öyle olun, eksiklerinizi bilin, fark edin ve basın kahkahayı. Fiziksel veya ruhsal, çevresel (ne demekse) neyse işte; dalganızı geçin. Çok zevkli biriymiş gibi yapacağınıza, "amma da zevksizim" deyin; bakın görün nasıl rahatlayacaksınız. Bunlar için kendinizi tanıma yolculuğunuz bitmek üzere olsun ama farkında olmayan yapamaz bunları. "Çeneme vurdu" deyin, "Çok konuşuyorsun" diyen kocanıza, "Kim, ben mi çok konuşuyorum?" diye sormayın. Tatlı bir insan olacaksınız dediğimi yaparsanız ama çevreniz sizin tatlılığınıza hazır mı, orası ayrı mevzu. Varsın hazır olmasın, istediğinizi yapın, söyleyin, gezin, gezemiyorsanız okuyun, gülün geçin... Dünya yaşlanmakta, 13 milyon yıldır dönüyor fıldır fıldır; yarın var mı? Bilmiyoruz. Yarınımız ne getirecek bilmiyoruz. Ha tüm bunlardan, gamsız olun, umursamaz olun sonucu da çıkarmayın. Bazı aksi okuyucu çıkaracaktır bu sonucu ve hemen e-postasıyla posta atmaya yeltenecektir biliyorum. "Tabii Elif Hanım, sizin derdiniz yok, bizi de dertsiz bellediniz" diyecekler, desinler. Üşenmeyip cevap yazacağım her zaman yaptığım gibi. Hiçbir eleştiri veya ters görüş işime olan aşkımı değiştirip, engelleyemez ki. Hem hepiniz bu aşka dahilsiniz. Dinlemekten korkmadım, anlamaya çalışmaktan vazgeçmedim. Başka türlü düşüneni daha çok sevdim kimi zaman, empati yapmak için tüm gücümle uğraştım.
Bu yıl daha çok sevin, önce kendinizi, koca göbeğinizi ellerinizle okşayın mesela, kısa bacaklarınızı, nerenizi eksik veya 'çirkin buluyorsanız, orasıyla barışın. Kusursuz bir kavram yok dünyada, dünyanın bizatihi işleyişi haricinde. Bir defa daha 365 gün yaşamak üzere, belki son defa veya belki uzun yıllar niyetine; duayla, minnetle, kendi mucizemizi kavrayarak, kucaklayalım gelecek günleri. Korkmadan, dalgamızı geçerek, fark ederek, dibine kadar yaşayalım. Var mısınız?

Yoga okuluna hoşgeldiniz

Şahane bir fikir değil mi? Online yoga okulu. YogaUni.com sıfırdan başlayıp sizi ustalığa kadar getiren bir program sunuyor. Elbette evde online olarak katılacaksınız ama yine de disiplinli olmak lazım. Düşünüyorum ben henüz başlasam mı başlamasam mı diye. Yoğun çalışan veya tatilde, yolculukta yogadan uzak kalmamak isteyenler için iyi fikir. Hatta iyi bir yeni yıl hediyesi. Her seviye ve yaş için seans var, aylık üyelik 30 lira. İnternet siteleri çok net ve kolay anlaşılır şekilde hazırlanmış. Bölgesel ağrılarınız varsa veya pilates seven biriyseniz, yogauni'yi seveceksiniz. Online olan herkes her yerde yoga yapsın o zaman...



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA