• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
2 ’Cihan Pehlivanı’ İzmir’de ERKİN USMAN

2 'Cihan Pehlivanı' İzmir'de

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.10.2009, 00:00
Türk Güreşi'nin ve Türk Spor Giyim Sanayii'nin devi Muharrem Candaş'ı toprağa verdik. Beşikçioğlu Camii'ndeki törene İstanbul ve Ankara'dan kalkıp gelen iki vefalı vardı.
Birisi Ahmet Ayık, diğeri Mustafa Dağıstanlı. Ahmet Ayık, 87 ve 97 kilolarda Dünya ve Olimpiyat Şampiyonluklarını kazanırken ünlü Rus rakibi Aleksandr Medved'le yaptığı güreşler tüm dünyada yankılar yaratırdı. Bir Ayık kazanırdı, bir Medved. Ama müsabakaların sonuçları hep sayıyla biterdi, tek farkla filan.
* * *
Allah rahmet eylesin; Güreş Milli Takımımızın masörü Cahit Yıldız, Ayık'ın Medved'i 2-1 yendiği maçtan sonra kollarının mosmor olduğunu, damarlarının patlayacak kadar fırladığını ballandıra ballandıra anlatırdı. Mustafa Dağıstanlı gibi bir pehlivan ise Cihana az gelir. 57 ve 62 kilo serbestte çıktığı 500'ün üzerinde güreşin çoğunu tuşla kazanmış, Dünya, Oylimpiyat vei Avrupa Şampiyonluklarının yanısıra, mindere namağlup veda eden tek güreşçimiz olmuştu. Ayık ve Dağıstanlı İzmir'de büyük sempati ve coşkuyla karşılandı. Ve bu büyük şampiyonlar, hanelerine "Vefalı insanlar" yazılarak bir kez daha Şeref Kürsüsüne çıkarıldı.

hayattan
Yüreği yanık bir şehit ablası!

Terörist PKK'lıların Türkiye'ye teslim olurken bir kahraman gibi karşılanmalarına yüreği yanan 60 yaşındaki Sivaslı Mustafa Özer, Mordoğan'daki evinin bahçe duvarına İsmet İnönü'nün "Bir memlekette namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memlekette kurtuluş yoktur" pankartını astı.
***
İzmir'in en önemli elektronik şirketlerinden biri olan Özer Elektronik'in kurucusu ve İzmir'in en eski dağcılık kulüplerinden İDADİK'in bir dönem başkanlığını yapan Mustafa Özer, Türkiye'de son günlerde yaşanan Kürt açılımıyla terörist PKK'lıların karşılanmalarını eleştirerek şunları söyledi: "Evimin biraz ilerisinde PKK'nın şehit ettiği asker Süleyman Aşkın'ın mezarı var. Ablası Vahide Aşkın Ünal, teröristlerin kahraman gibi dolaştırılmasından günlerdir kardeşinin mezarı başından ayrılmıyor ve sürekli ağlıyor. O kızı öyle gördükçe yüreğim yanıyor. Nedir bu rezillik böyle. Teröristlere bir madalya takılmadığı kaldı. İsmet İnönü'nün dediği gibi bir memlekette namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memlekette kurtuluş yoktur. Ülkeyi bölmeye çalışanlar, askerimizi şehit edenler teröristtir kahraman olamaz"

kentten
Göztepe kimin ahını almış?

Selamioğlu'ları Göztepe ile özdeşleşmiş bir aile. Reşat Selamioğlunu sarı-kırmızılı camianın unutması ne mümkün.
Ziya Selamioğlu da bu köklü ailenin Göztepe camiasındaki son temsilcilerinden önde geleni.
Ziya Selamioğlu aynı zamanda İzmir Özel Türk Lisesi
Mezunları Derneği'nin de yöneticilerinden...
Geçtiğimiz hafta Ülkü Toker, Yorca Akmercanoğlu, Çimen Öztim ve Ziya Selamioğlu'ndan oluşan bir Özel Türk Koleji ekibi Yeni Asır'ın konuğu oldu.
Bu ekipten Çimen Öztim eski bir Karşıyaka'lı. Yıllar Apartmanı çevresinde büyümüş... Ne var ki, Çimen Göztepe'ye gelin gitmiş.
Konu bir ara Göztepe'ye ulaştı, tabii Ziya Selamioğlu'nun yöneticilik yıllarına...
"Evlenmek üzereydim" dide Ziya devam etti:
"Göztepe maçları yüzünden nikahı dört defa erteledim."
"Peki eşiniz Kumru Hanım bu işe ne dedi?"
Cevap şöyle:
"Hiiiiç... Üzülmez olur mu?"
Selamioğlu konuyu espri ile noktaladı:
"Kumru'nun ahı tutmuş olacak... Göztepe'nin durumuna bakın..."
Sonra ekledi:
"Şaka bunlar haaa... Yanlış anlaşılmasın."

küpe
En yüksek saadete erenler bile,başka arzular peşihde deli gibi koşarlar.
Goethe

günün fıkrası
Heyecan

Doktor by-pass ameliyatından sonra hastasına tavsiyelerde bulunuyor.
"Durumunuz iyi, ama kendinize biraz dikkat etmelisiniz.Önce dinlenmeye devam edeceksiniz. Diyetinizi düzenli uygulayacaksınız. En azından birkaç ay daha heyecanlanmak falan yok."
"Peki doktor, ya seks?"
"Seks yapabilirsiniz, ama yalnız karınızla, çünkü heyecan yasak."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA