• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Keşke yaşarken yetişseydi! ERKİN USMAN

Keşke yaşarken yetişseydi!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.02.2010, 00:00
Dün dedim ya; İzmir'in sembol isimlerinden Süleyman Özçalışkan'ın bir belediye başkanından bir isteği vardı.
Bugün açıklayayım.
***
Süleyman Özçalışkan daha önce de kendisine teklif edildiği halde bir türlü yerine getirilemeyen, İzmir'deki bir parka adının verilmesi konusu son dakikalarını yaşarken oğlu Bülent Özçalışkan'a bir kez daha iletti.
Bülent Özçalışkan, şimdi Konak Belediye Başkanı olan Dr. Hakan Tartan'ın 30 yıllık arkadaşı.
İzmir spor, siyaset ve cemiyet hayatının anıt isimlerinden biri olan Süleyman Özçalışkan abimiz son nefesini verirken "Bülent, adımın bir parka verilmesini istiyorum. Bunu Hakan oğlumuzla konuş..." dedi.
***
Konak'ın sevilen Belediye Başkanı Hakan Tartan cenaze törenindeydi.
Bu gelişmeyi anlattım...
"Erkin ağabey o kadar üzgünüm ki.." diye başladı ve devam etti:
"Ben vefaya önem veren bir insanım. Hacı Bektaş'ı Veli'nin (Vefasız ve ahlaksız olma) söylemini ikendime şiar edinmişimdir. Süleyman Amca'nın adının bir parka verilmesi için çalışma baylatmıştım. Bu ay sonunda ya da Mart başında tören yapacaktım. Keşke yaşasaydı, bu mutluluğa ortak olsaydı. En büyük üzüntüm bu... İzmir'e çok önemli katkılar sağlamış, beyefendi, örnek ve dürüst bir ağabeyimizi gelecek kuşaklara tanıtmak, yaşam biçimini aktarmak bizim görevimiz. Bunu yapacağız."

hayattan
Vodafon'dan cevap var

Önceki gün "Cepten Gelen Kazık" başlığı altında bazı operatörlerin cep telefonları üzerinden haksız kazanç sağladıkları yolundaki iddiaları POTA'ya taşımış ve sormuştuk:
"Doğru mu bu?"
***
Yanıt, Vodafon'dan geldi.
Vodafon'un açıklaması şöyle:
"Abonelerimizin cep telefonları kapalıyken veya kapsama alanı dışındayken kimlerin, saat kaçta aradığını, not bırakıp bırakmadıklarını, telefonlarını açar açmaz öğrenme imkına sahip oldukları 'Vodafone Arayanı Bildirme Servisi' ücretsiz olarak sunulmaktadır. Abonemizin cep telefonuna ulaşılamadığında 'Vodafone Arayanı Bildirme Servisi' otomatik olarak devreye girer ve aboneyi arayan numaraların bilgileri daha sonra iletilmek üzere 24 saat boyunca sistemde saklanır. Abonenin cep telefonuna ulaşıldığı anda, aranma bilgileri kısa mesaj yoluyla ücretsiz olarak gönderilir. Bu hizmet için herhangi bir başvuru yapılmasına gerek yoktur. İşlem santral tarafından otomatik olarak tüm aboneler için yapılır ve iptali ##002# işlemi ile gerçekleşmez. İptali Vodafone Müşteri Hizmetleri tarafından sistem üzerinden gerçekleştirilebilir.
Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla, bu konudaki açıklamamıza köşenizde yer vermenizi önemle rica ederiz."

kentten
Belediyeli atletleri dağıtmayalım

İzmir Belediyespor'da harcamaların yüksek olduğu savıyla kulübün başına Belediyenin Mali Müşaviri Pervin Şenel Genç getirildi. Genç'in parolası, "Harcamalar çok yüksek. Yüzde 30 kısıntıya gideceğim" olmuştu. Tabii biz ona karışamayız, her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Ama abartıya da kaçmamak gerek. Abartıya kaçarsanız, elinizdeki değerleri de kaçırırsınız.
* * *
İzmir Belediyespor takımındaki atletler maaşlarından yapılan kesintiler nedeniyle, birer ikiyer yuvayı terke hazırlanıyor. Genç'in 500 TL'lik aylığını 400'e indirdiği şampiyon atletimiz çekiççi Eşref Apak'ın eşi heptatloncu Sema Apak yapılan muameleye kızarak 750 TL'ye İstanbul'a ENKA'ya transfer oldu. 30 atletin maaşlarında yapılan toplam kesintinin Belediye'ye kazandırdığını bilseniz şaşarsınız.
***
Ayda sadece 1.725 TL. Yani kulübe uğramayan ama bankamatikle danışmanlık ücreti olarak 2 bin TL alanlarınkine bile ulaşmıyor. N'olur; atletlere verilen ve sadece yol ve yemek parasına bile yetmeyen ücretleri budamayın, haklarını verin.

küpe
Devlette olduğu gibi, insanda da en kötü hastalık kafadan başlayandır.
Pliny

laflama
* Tayini çıkınca canı sıkıldı, işleri "lalettayin" yapmaya başladı.
* Kasap Hayri aşık olmuş, sevgilisinden gelen mesajları "satır satır" okuyor.
* Tombalacılık yapıyordu ve "üç - beş" kazanıyordu.
* Mars'taki uzay aracının durumu kötüye gidiyormuş, desenize bu oyun "marsa" gidiyor.
Hüdai Ülker

duvardan

Dünya ve ahirette yanmanın yolu plajlardan geçer.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA