• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Cindoruk’un İzmir turu... ERKİN USMAN

Cindoruk'un İzmir turu...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.03.2010, 00:00
Demokrat Parti Genel Başkanı, iki-üç gün önce İzmir'i şöyle bir göründü.
Koşaradım bir gezintiydi bu...
Cindoruk "Ceeee" dedi ve son gününde de GİK üyesi Ayşem Kalyoncu'nun yemeğine katıldı.
Kalyoncu'nun düzenlediği yemek Çeşme Dalyanköy'de Körfez Mehmet'in mekanındaydı.
Geniş sayılacak bir katılım vardı.
İzmir ilçe başkanlarının önemli bir bölümü oradaydı.
Kemalpaşa'dan Metin Dökmeciler, Konak'tan Şenol Alpat, Balçova'dan Kamil Öztürk, yine Konak'tan Muammer Katmerci, Narlıdere'den Mmenderes Şener, Tire'den Serkan Görüşük, Ödemişten Bilal Bahadır, Çeşme'den Murat Erdoğan masanın çevresinde ilk planda gördüklerimiz.
***
Cindoruk fiziki olarak iyi bir performans sergiledi.
Canlıydı...
Bol espri yaptı ve çevresindekilerin ilgiyle dinlediği "anılar demeti"ni sengiledi.
"Bakın" dedi ve ekledi: "Bilhassa otobüs gezilerinde kaldırımlardaki, balkon ve teraslardaki, pencerelerdeki insanlara dikkatli bakmak lazım... Onların yüzlerini iyi okumak lazım. Çok şeyler vardır o bakışlarda."
***
Cindoruk'u dinlemeye devam:
"DP bir Ege partisidir. Bir direnç ve uyanış hareketidir Demokrat Parti. Türkiye'nin içinde bulunduğu tabloya bakılırsa, siyasetten önce ekonomi öncelik taşır. CHP ile laiklik konusunda ortak bir görüşümüz var. Bu, İnönü ile Bayar dönemine kadar uzanır..."
DP Genel Başkanı bir soru üzerine şu yorumu getirdi:
"Türkiye'nin en güçlü partisi, İşsizlik ve İşsizler Partisidir. Yola çıktı mı, ezer geçer..."
***
Ayşem Kalyoncu'nun masasındakileri de saymaya devam:
İbrahim Günen , Mehmet Durak(Çeşme) Cengiz Ural (Karaburun) Mehmet Emin Erzener, H. Avni Ercoşkun, (Bayraklı), Mehmet Türkbaş (Kınık), Hasan Öztürk (Çiğli), Hasan Enet , Cemil Gündoğdu, Vecihi Ürün (Buca), Nazmi Yılmaz ve Bayram Baysal (Gaziemir) Nazmi Bezci (Tire).

kentten
Başkan yüklü bir yönetim

İzmir Kurukahveciler ve Baharatçılar Odasının genel krulundan ilginç sonuç...
İzmir'in en eski odalarından birinde Başkanlığı kazanan "İhtiyar Delikanlı" Hasan Gönen'in kadrosunda çeşitli kurumlarda görev yapan 3 başkan daha var.
***
Kurukahveciler ve Baharatçıların Genel Kurulu , İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası salonlarında yapıldı.
Bu kongreyi izleyenlerin başında da, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriye Mutlu, başkan vekili Hilmi Kurtoğlu, 14 oda başkanı ve siyasi parti temsilcileri var,
Başkanlığa, rahmetli 1976 Yaşar Acvı'dan bu görevi devralıp, kesintisiz olarak sürdüren Hasan Gönen tekrar seçildi.
Yenitim Kurulu'ndaki öteki başkanlarlar da şöyle:
Osman Avcı (KASİAD Başkanı), İlyas Gönen (Altınordu eski başkanı) Ali Gönen (AK Parti Konak eski ilçe başkanı) Diğer üyeler: Bekir Kölgeli, Murat Yılmaz, Hamza Aydoğan.

hayattan
'Dünya Pi Günü' kutlaması

"Dünya Pi Günü", bu yıl da İzmir Yöneliş Koleji'nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Aynı zamanda ünlü bilimci Einstein'in doğum gününün de kutlandığı etkinliklerde, 'Pi Günü' ile ilgili şiirler okundu şarkılar söylendi. Öğrenciler arası 'pi sayısı bilgi yarışması' yapıldı. Okul bahçesinde öğrenciler 'pi sayısı zinciri' oluşturdu. Bir matematik şenliğine dönüşen etkinlikte, Yönelişli öğrenciler, pi sayısını ve matematiği yaşamla buluşturmanın yolunu ve yöntemlerini gösteren etkinlikler gerçekleştirdiler.
Amaçlarının, öğrencilerin pi sayısını sadece matematikte öğrenmelerinin ötesinde, hayatlarına uyarlayabilmelerini sağlamak olduğunu belirten Yöneliş Koleji Müdürü Aysel Altınok; tüm dünyanın kutladığı bu günü, İzmir Yöneliş Koleji olarak kutlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

NİÇİN "Pİ" GÜNÜ?
İsmini Yunanca 'primetier' yani 'çevre' sözcüğünün ilk harflerinden alan 'pi'; matematik tarihinin en çok merak edilen ve üzerinde düşünülen sayısı oldu.
14 Mart günü, matematik çevreleri tarafından bütün dünyada 'Pi günü' olarak kabul edildi. Bu gün, hemen hemen bütün ülkelerde çeşitli etkinlik ve şenliklerle kutlanıyor.

küpe
Hayatı seviyorsan, zamanını boşa harcama; çünkü zaman hayatın ta kendisidir.
B. Franklin

fıkra
Yerinde olmak

Çapkın delikanlı yanında oturan sarı saçlı, baygın bakışlı kızdan gözlerini bir türlü ayırmıyordu. Kız ise sevimli köpeği ile meşguldü. Dayanamadı:
"Ah matmazel Kucağınızdaki köpeğin yerinde olmayı ne kadar arzu ettim şu anda..." dedi.
"Aman mösyö, sakın öyle bir arzuya kapılmayınZira köpeğimi kuyruğunu kestirmek için baytara götürüyorum."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA