• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir vefası ve sonrası ERKİN USMAN

İzmir vefası ve sonrası

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.05.2010, 00:00
CHP Lideri Deniz Baykal'ın şok istifası siyaset gündemini uzunca bir süre meşgul edecek.
Baykal büyük bir sürpriz yaşatarak "yokum" dedi.
Bundan böyle CHP'de hiç kuşku yok ki çalkantılı süreç yaşanacak.
Baykal'ın gidişi ile ellerini ovuşturanlar da var, sosyal demokrasinin derlenip toparlanması için güç birliği sergileyenler de.
Baykal'ın şok istifası sırasında yanında olan Egeli ve İzmirli isimler de vardı. Örneğin Fevzi Topuz, Mehmet Ali Susam gibi.
Baykal'ın Türk siyasetinde güvendiği isimlerden biri olarak ön plana çıkan eski Bakan, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da karışık Ankara gününde Deniz Baykal'ın yanındaydı.
Evinin önünde, parti genel merkezinde Baykal'la görüştü, desteğini sergiledi ve "arkanızdayız" mesajı verdi.
İyi günde alkışlayanlar çok olur da, kötü günde siyasetçinin kaderi yalnız olmaktır. Deneyimli ve vefalı siyasetçi Hakan Tartan, Deniz Baykal'a "İzmir vefası"nı gösterdi. Benim için istifa günündeki en önemli ayrıntılardan biri buydu. Paylaşmak istedim.

hayattan
Gaziemir'de büyük buluşma

Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin düzenlediği 3'üncü dayanışma gecesi, ilçenin yerel yöneticileri ile esnaf sanatkarlarını bir araya getirdi.
Gaziemir Kefalet Kooperatifi yöneticilerinin girişimleriyle kurulan Ortak Güç şirketi ile ortaklaşa gerçekleştirilen geceye Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, belediye başkanı Halil İbrahim Şenol, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda esnaf sanatkar katıldı.
Dayanışma gecesinin tarihini özellikle 1 Mayıs olarak belirlediklerini söyleyen Gaziemir Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Taşkın, esnaf sanatkarların işçi dostu olduklarına dikkat çekti ve şunları söyledi:
"Esnaf yanında çalışan işçisinin yevmiyesini, haftalığını, aylığını vermeden evine ekmek götürmez. Emeğin, sanatkarın, işçisinin değerini bilir. Esnaf kesiminin bu hassasiyetini bildiğimiz için gecemizi 1 Mayıs'ta düzenleyerek işçi kardeşlerimize jest yapmak istedik."

kentten
Bostanlı'dan "imdat" çağrısı

Bostanlı'da oturan vatandaşlar şu sırada dere kenarından burunlarını tuta tuta geçiyor. Çünkü dereden öyle bir koku yayılıyor ki burunlarınızın direği kırılır. Daha önce defalarca yazdığımız gibi çiğ balık satanlar, balık restoranlarından bazıları çöplerini dereye döküyor. Suyu üzerinde simsiyah katran gibi bir tabaka oluştu, inanılmaz koku saçıyor. Belediye daha önce dereyi temizler, artıkları kamyonlarla taşırdı. Bu sene yapılmadı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak daha önce zabıta ekiplerine, balık artıklarını dereye dökenler için muamele yapılması talimatı vermişti. Demek ki aldırış edilmiyor.
Bostanlı Cengiz Topel Parkı ise kaderine terkedilmiş durumda. Bostanlı ve Mavişehir'in tüm park ve bahçeleri çiçek bahçesi gibi. Ama Bostanlı Parkı'na tek bir çiçek dahi ekilmiyor. Parklar Bahçeler Müdürlüğü galiba burayı gözden çıkarmış. Köpek gezdirme parkı olarak kabul ediyor. Bostanlıya lütfen biraz ilgi gösterin. Burada yaşayanlar her gün kulaklarınızı çınlatıyor, bilin.

laflama
* Gazetelerde Ta-CİZ haberlerini okudukça,
Sizin de içiniz CIZ etmiyor mu ?
* 106 promilli Cansu Dere ehliyeti kaptırmış
Bu gidişle şöhreti kaptırmasın da !..
- Ülkemizde STAR geçinenlerin çoğunun,
-* Ehh etin çıkmış kilosu 30 TL'ye
Vallahi et bu kadar pahalıyken '' Her kuşun eti yenir '' yani !...
* Kırk yıllık Kani olur mu Yani demeyin.
Ameliyatla kadın dldu, onun adı artık Kaniye...
* Tor-pil'i çok olanların,
İbrahim Ormancı

küpe
Sevgi ve acıma, insanlık vasfıdır; hiddet ve şehvet ise, hayvanlık vasfı.
Mevlana

fıkra

Tasa

Öğretmen coğrafya dersini sona erdirmişti ki; bir çocuk parmağını kaldırarak sordu:
"Sahi, günün birinde dünyamız yok mu olacak öğretmenim?"
"Evet çocuğum!.."
Öğrenci bir an düşündü ve bir daha sordu:
"Peki, uçmakta olan olan uçaklar o zaman nereye inecekler?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA