• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de parti büyükleri kim? ERKİN USMAN

CHP'de parti büyükleri kim?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.01.2011, 00:00
CHP'de seçim dönemi birçok partiden çok hareketli geçeceğe benziyor.
İl başkanlığı sürecindeki gelişmeler de bunun göstergesi değil mi?
CHP'nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun işi elbette kolay değil.
Partinin derin kulisleri milletvekilliği için aday olacak isimleri şimdiden "300'den çok olur" diye niteliyor. Bence daha da fazla.
* * *
Yüzlerce isim kendilerine listelerde yer arayacak.
Bu arada yine parti kulislerinde Kılıçdaroğlu'nun elini rahatlatacak bir gelişmede dillendiriliyor. O da, sivil toplum örgütlerinden ve partinin "büyükleri" olarak nitelenen ağır toplarından bilgi alışverişi.
CHP lideri sivil toplumla bu fikir alışverişi içinde. Ya "parti büyükleri" kimler olabilir?
Bunun kıstası elbette tecrübe. Partideki görev ağırlığı.
* * *
Bu anlamda CHP'nin en görkemli dönemlerindeki İzmir milletvekili ve Genel Sekreter Şeref Bakşık elbette en ön sırada. Ardından yine milletvekilliği ve bakanlık yapan, üstelik SHP'de Genel Sekreterlik görevini de üstlenen Halil Çulhaoğlu tabii ki "büyükler" sıralamasında önce sayılan isimlerden.
Ardından Yüksel Çakmur. Hem milletvekili, hem bakan, sonrasında da büyükşehir belediye başkanı. Ve aynı görevlerde bulunmuş, genç yaşta milletvekilliği, bakanlık onuru yaşamış, sonra da İzmir Konak'ta yerel yönetimin başında ciddi projelere imza atmış Dr. Hakan Tartan.
* * *
Bu listeyi örgütün ağır isimleri, bir dönemden fazla belediye başkanlığı ve milletvekilliği yapmış isimlerle de genişletmek mümkün... Yani Kılıçdaroğlu'nun işi hem zor hem de bu denli "ağır" parti büyüklerinin objektif değerlendirmeleri olursa kolay! Öyle değil mi?

kentten
Milli Kütüphane yaşayacak

Basma Yazı ve Resimleri Derleme Kanunu kapsamından çıkarılarak işlevini yitirme tehlikesiyle karşılaşan İzmir Milli Kütüphanesi'nin imdadına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yetişti. Yer sorunu yaşadığı gerekçesiyle yasa kapsamına alınan kütüphane için Büyükşehir Belediyesi tarafından 100 bin kitaplık raf sistemi kuruldu.
İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ, en az 5-6 yıllık yer sorununun Büyükşehir Belediyesi sayesinde çözüldüğünü belirterek, Başkan Kocaoğlu'na duyarlılığı nedeniyle teşekkür etti. Puğ, kurulan sistemin fotoğraflanarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunulacağını ve bu kararın iptalini isteyeceklerini söyledi.
* * *
1912 yılında kurulan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla Derleme Kanunu kapsamına alınan İzmir Milli Kütüphanesi, bu kararla Türkiye'de çıkan tüm eserlerin bir kopyasını içeren ülkedeki 5 kütüphaneden biri haline geldi. Mustafa Kemal'in büyük önem verdiği ve 3 kez ziyaret ettiği İzmir Milli Kütüphanesi, bu sayede 700 bini aşkın kitaba sahip oldu. Aynı zamanda 5 bin civarında el yazması, paha biçilmez taş baskı kitapları, 1930'lardan bu yana saklanan tüm gazete koleksiyonları ile alanındaki en büyük kurumlardan biri oldu.
Yapılan çalışmanın en az 50-100 yıl süresince kullanılabilecek evladiyelik bir sistem olduğunu dile getiren Ulvi Puğ, "İki yıl sonra kütüphanemizin 100. kuruluş yıldönümünü kutlayacağız. O güne kadar modern bir kütüphane binasını hizmete sokmak istiyoruz, burayı da değerli eserlerimizi sergileyeceğimiz bir müze haline getirmek amacındayız" diye konuştu.

küpe
Hiçbir şey büyüklük kadar sade değildir. Çünkü sade olmak, biraz da büyük olmaktır.
Emerson

fıkra

Bu mu olacaktı?

Genç annenin yeni bir bebeği olmuştu. Beş yaşındaki Acar da ille annesinin odasına girmek için diretiyordu.
Babası:
"Şimdi giremezsin oğlum. Leylek anneni bacağından ısırdı" dedi.
Acar'dan cevap:
"Vah, vah... Zavallı anneciğim. O zor doğumdan sonra, bir de bu mu olacaktı."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA