• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mühendislerin hocası özür diliyor! ERKİN USMAN

Mühendislerin hocası özür diliyor!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.11.2011, 00:00
"Betonlar arasında tost olan insanlarımız Atam'ın kemiklerini sızlatıyor. Biz adam olmayız!"
Bu iddialı çıkışın altında, yine bir iddialı isim var:
Y. Mühendis-Mimar Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp.
***
Türkiye'nin son yıllarda birçok alanda atılımlar yaptığını ve bölgesinde öne çıktığını varsaysak bile kentleşme ve yapılaşmada Türkiye hala geri kalmış bir ülke durumunda. Ülkemiz yapılarının yarısı kaçak ve çürük.
12 yıl önceki Körfez Depremi'nden ders alamamışız. İkinci Van depremi bir kez daha göstermiştir ki kentleşme ve yapılaşmada bizde hala laubalilik, ciddiyetsizlik, bilgisizlik, egemen.
* * *
Ve bu ünlü mühendis hocası, kent bilim profesöründen samimi bir özür var.
Prof. Alp, diyor ki:
"Bu ülkenin bir yüksek mühendis mimar ve kentbilimci hocası olarak ben de suçluluk duygusu içindeyim. Demek ki bugün bina projesi yapan veya planlama, onay ve kontrol makamında olan öğrencilerimi iyi yetiştirememişim."
Bu yetmez...
Sorumlular cezalandırılmalı, yanlışı olan yetkililer her ne seviye ve makamda olurlarsa olsunlar görevi bırakmalı.

kentten
Sicimoğlu bir ara İzmir'e uğrayacak

İki yıldır birçok değerli ismi İzmir'e getirerek İzmirlilerle buluşturan Art 10 Fikir Atölyeleri, 3. yılında yeni döneme en çok ilgi gören konuşmacısı, sevilen sanatçı Ayhan Sicimoğlu ile başlıyor.
Aylin Onart'ın bu İletişim Danışmanlığı, birbirinden değerli isimlerle İzmir kültür sanat yaşamında bir ilk olmasının yanı sıra İzmir'in tanıtımına da katkı sağlıyor.
Şimdi, Art 10 Fikir Atölyeleri'nde 16 Kasım'da usta müzisyen ve gezgin Ayhan Sicimoğlu katılamayanların isteği üzerine bir kez daha Brezilya ve Rio Karnavalı'na götürecek İzmirlileri..
* * *
Bu çok özel buluşma, İzmir'in en yeni ve seçkin konsept oteli Key Hotel'de gerçekleştirilecek ve bu özel buluşmada çok yönlü sanatçı Ayhan Sicimoğlu, sınırlı sayıdaki 30-35 kişilik özel gruba Brezilya ve Rio Karnavalı'nı yaşatacak, ülkenin yerel içkisi "Caipirinha" yapımını öğretip, birlikte yapacak, Brezilya müzikleri eşliğinde İzmirlileri karnaval havasıyla çoşturacak. Atölyenin kokteylinde ise Sevilen'in ödüllü şaraplarının degüstasyonu ile birlikte Feast'in lezzetli ürünlerini de tatma imkanı bulacak İzmirliler için, yeni CD'si "En Estambul"u da imzalayacak olan Ayhan Sicimoğlu ile bu çok özel buluşma 16 Kasım Çarşamba akşamı saat 19:00'da, Key Hotel'de..
Konsept etkinliklere dair bilgi almak ve kayıt için: 0232 421 44 40 ve atolye@on-art.net

Yeni bir milli ve manevi görev
Yirminci yüzyılda en hızlı gelişen rekabet araçlarından biri de kalitedir.
Rekabet arttıkça "yaptığını satan" işletmelerin yerini "satabilir" yapan işletmeler aldı. Kalite, işletmelerin daha fazla kar etmeleri için değil, işletmelerin varlıklarını uzun zaman sürdürebilmeleri için zorunlu.
Bugünün rekabet koşulları altında faaliyet gösteren işletmelerin kendi kalite politikalarını planlamaları, uygulamaları ve zamanla bu politikalarını geliştirmeleri gerekiyor.
***
Dünyada oldukça sınırlı olan ve tüm insanların temel ihtiyaçlarının karşılandığı ekonomik kaynakların en verimli şekilde değerlendirilmesi çabalarının bir ürünü olan kalite ve standardizasyon, insanlık için bir lüks değil, tam tersine "olmazsa olmaz" çok zorunlu bir gerekliliktir.
O halde, "kalite ve standartlara uygun üretmek ve tüketmek" herkes için milli ve manevi görev kabul edilmeli.
* * *
Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Hızır Baki Buzulu'nun bu ilginç araştırması kitap halinde yayınlandı.
İletişim telefonu: 0232 442 20 09

küpe
Kötü işlerin üstünü bütün örtse, gene kendilerini belli ederler.
W. Shakespeare


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA