• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir kaldırımları, yazboz tahtası gibi ERKİN USMAN

İzmir kaldırımları, yazboz tahtası gibi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.11.2011, 00:00
Büyük kentlerimizde ulaşım giderek tıkanıyor.
Bu durum depremde büyük bir tehlike.
Yaralılara zamanında ulaşılamıyor. Kan kaybı ve benzer nedenlerle sonradan ölenlerin sayısı deprem anında ezilerek ölenlere yaklaşıyor.
Prof. Dr.Ahmet Vefik Alp, Türkiye'nin önemli kentbilimcilerinden biri.
Prof. Dr. Alp'i dinleyelim:
" Özellikle dar cadde ve sokaklar da bu durum ciddi bir risk oluşturuyor.
Özel araç sahipliği Avrupa ve ABD ortalamalarına göre daha düşük olmasına rağmen yol ve otopark yetersizliğimiz nedeniyle ulaşım kilitleniyor. nedenlerinden bir tanesi yollardaki bitmez kazılar, inşaatlar. Aynı yol'un, kaldırımın defalarca bozulup yapılması yıllardan beri kurtulamadığımız bir illet. Bir sucular gelip deşiyor, bir gazcılar, arkadan telefoncular, elektrikçiler."
***
Sağlıksız büyüyen kentlerimizin teknik altyapı yetersizliği malum.
Ancak, kimilerine göre yandaş müteahhitler zengin ediliyor, kimilerine göre Belediye'nin koordinasyon zaafı.
Çağdaş ülkelerde bu iş bir defada çözülüyor.
Prof. Alp'i dinlemeye devam:
"Avrupa'da, yolların altına tesisat tünelleri inşa ediliyor. Su, atık su, yağmur suyu, elektrik, telefon, doğalgaz hepsi buradan geçiriliyor. Ilave hat veya tamirat gerektiğinde üstten kazı yapılmıyor, tünelin içinde kimsenin ruhu duymadan sıfır maliyetle hallediliyor. Bu sistem eskilerden beri uygulanıyor. Bu tüneller savaş durumda sığınak olarak kullanılabiliyor."

hayattan
Aliağalı öğrencilerin İngiltere turlaması

Türk Eğitim Derneği (TED) Aliağa Koleji Özel İlköğretim Okulu'nun AB Projesi olan Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklığı Projesi kapsamında ilk ziyaret İngiltere'ye gerçekleştirildi.
Öğrenme, öğretme, çalışma ve ortak bir Avrupa yaratmada Sanatsal Etkinliklerin Paylaşımı'nı içeren projede İzmir'deki tek özel ilköğretim olma başarısını da gösteren TED Aliağa Koleji'nden iki öğretmen ve 11 öğrenci yaklaşık bir hafta süreyle İngiltere'de çeşitli izlenimlerde bulundu.
***
Müzik ve halk dansları temalı proje kapsamında İzmir TED Aliağa Koleji öğrencilerinin de aralarında bulunduğu Almanya, İtalya, İspanya ve Estonya'dan gelen öğrenciler İngiltere'deki Ringwood Waldorf Okulu'nda buluşarak, kültürlerarası diyalog ve barış mesajı verdiler.
Farklı ülkelerdeki öğrencilerin müzik, drama, dans, akrobasi içeren sanatsal etkinlikleri paylaşmasını amaçlayan proje kapsamında İngiltere'ye giden TED Aliağa Koleji öğrenci ve öğretmenleri, Türkçe öğretimi çalışmalarının yanında Türk kültürünü yansıtan çeşitli dans ve halk oyunlarını da sergileme imkanı buldular.

küpe
Aşk fedakarlık isteyen bir kumardır. Bu oyunda taraflardan biri aldanmaya mahkumdur.
Pitigrilli

fıkra
Ne münasebet

Trafik polisi büyük bir hızla giden otomobili durdurdu.
Keskin bir fren sesi çıkararak duran şoför sordu:
"Çok mu hızlı gidiyordum?"
Trafik polisinden cevap:
"Ne münasebet... Tam tersi,alçaktan uçuyordunuz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA