• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Özfatura’dan uyarılar ERKİN USMAN

Özfatura'dan uyarılar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.12.2011, 00:00
Dr. Burhan Özfatura'ya son dış gelişmeleri sorduk. "Özellikle Fransa ve Ermeni ilişkileri için ne düşünüyorsunuz?" dedik.
Önce bir uyarı:
"ABD-AB-İsrail güdümünden sıyrılmalı, bağımsız bir dış politika izlemeliyiz. "Geleneksel dostluk" vb. masalları terk etmeliyiz. Dış politikada dostluk yoktur, çıkar ilişkileri vardır. Saflığa gerek yoktur. Tavizkarlık hatadır."
* * *
Tablo şu...
Türkiye düşmanlarının, değişik bahanelerle, şantaj, iftira, karalama, baskı senaryoları devam ediyor. Biz, gerekli ciddiyeti ve kararlılığı ortaya koymadıkça, sürüp gidecek.
* * *
Özfaturayı dinlemeye devam:
"Olay, Fransa'ya münhasır değildir. Sarkozy, sıradan kendini beğenmiş, şımarık, Türk düşmanı, çapsız, megaloman, ahlaki değerleri olmayan, bir Macar Yahudisi'dir. İnşallah, hezimete uğrayacağı bir seçimde, Ermeni oylarını satın alma peşindedir. Canı cehenneme. Önem vermeye değmez."
* * *
Bu ilginç görüşlerden satırbaşları:
* Şimdi, başta Fransa olmak üzere, bu tür Türkiye düşmanlarına, gerektiği gibi cevap vermeliyiz. Her zaman olduğu gibi, parlayıp-sönen, kısa sürede vazgeçilen, unutulan tepkiler gösterilmemelidir.
* Başbakana bağlı, çok geniş kadro ve kaynaklara sahip, Türkiye'deki konu ile ilgili tüm kişi ve kuruluşlar ile istişare yapan, "Ermeni Masası" kurulmalıdır.

kentten
Vapur erken kalkınca

Tarih 29 Aralık 2011...
Yani dün...
Sabah 08.15'te Karşıyaka İskelesi'nden Pasaport'a gitmesi gereken vapur, tarifede belirli saatten 2 dakika erken hareket edince birçok yolcu kapıda kaldı.
Ve, bu yolcular orada hazırladıkları dilekçe ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na başvurdu.
İşte o dilekçe ve imzacıları...
"29 Aralık 2011 Perşembe günü Karşıyaka-Pasaport seferini yapan vapur, 8.15'te hareket etmesi gerekirken, kurallara aykırı olarak 08.13'te hareket etmiş ve çok sayıda vatandaş mağdur olmuştur.
İlgili personel vatandaşlara saygısız ve duyarsız davranmıştır. Şikayetçiyiz."
Mağdur olan yolculardan bazıları şunlar:
Gülten İnal, Serkan Uysal, Canan Alatlı, Nadir Kul, Deniz İdil Onuk, Esin Erkıvanç, Kamuran Gözpınar, Sermin Akansu, Nazım Dörtbudak, Tolga Bali, Birgül Çakır, Mehmet Korkmaz, Reşat Değirmencioğlu, Eylem Fırat, Pelin Ün, Ozam Evcimen, Ahmet Kasım, Metin Alemdar, Ela Gürsoy, Sevtap Uğur, Hale Alaylıoğlu, Cemile Güleç, Çağdaş Özbay, Özge Şendoğan, Filiz Bekar, Merve Kaptan, Özlem Mermer, Cansın Aslan, Ufuk Karaaslan, Aslı Taylan.

küpe
Alçak gönüllülük, kendi değerini anlamaktır.
Anatole France

günün fıkrası
Kuru fasulye

Bir serseri yol kenarında oturmuş, iyiliksever bir kadının verdiği kuru ekmeği yiyordu. Bir ara içine çekerek kendi kendine dert yandı:
"Kuru ekmek... Oysa bugün hapishanede olsaydım, her salı olduğu gibi kuru fasulye yiyecektim."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA