• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Metin Oktay doğum gününde anılıyor ERKİN USMAN

Metin Oktay doğum gününde anılıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.02.2012, 00:00
Bir efsanenin doğuşu Metin Oktay. Türkiye'nin İzmirli efsane futbolcusu Metin Oktay ilk kez doğum gününde anılıyor...
2 Şubat 1936'da doğdu Metin Oktay.
Yaşamını yitirdikten sonra unutulmazlar arasında yer alarak, her yıl anılmasına karşın ilk kez doğum günü kutlanarak anılacak.
İzmir 68'liler Platformu öncülüğünde İzmir'i Sevenler Platformu, Ege Kültür Platformu, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şubesi, Damlacıkspor Kulübü taraftarları ve Konak Belediyesi işbirliğinde gerçekleşecek "Bir Efsanenin Doğuşu: Metin Oktay" etkinliği yarın saat 18.00'da Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde.
Konuşmacılar: Okan Yüksel, Bülent Buda, Dr. Şaban Acarbay, Sancar Maruflu, Metin Kurt.

siyasetten
Bornova CHP'de sürpriz

CHP İzmir'de yönetimin kaderi geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen "Delege seçimlerine" kilitlenmişti.
İlk sürpriz haber Bornova'dan geldi.
Birçok belediye meclis üyesi mahallelerinden delege çıkamadı.
Bunlar arasında, Yıldırım Beyazıt mahallesinden Ercan Kahya liste dışı kaldı. Kahya aynı zamanda Makedonya Göçmenleri Derneği Bornova Şube Başkanı.
Seçilemeyenlerden biri de Şenay Biçer. O da, Bosna-Sancak Dernek Başkanı.
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'ın sağ kolu Mehmet Piştak da liste dışı kalanlardan.
İzmir Otomobilciler Derneği Başkanı Mustafa İduğ ile Hasan Yerakar de listeye giremedi.
* * *
Yıldırım Beyazıt mahallesinin yeni delege kadrosu şöyle: Fettah Çayırlı, Sedat Yaşar, Ayşe Bala, Hüseyin Çetin, Şaban Yaprak, Ömer Seyfettin Yılmaz, Düriye Sessiz, Hüseyin Tevekkel.
Yeşilova mahallesinden delege seçilenler şunlar:
Coşkun Çiftlik, Ali Yaşar Çalışkan, Berkant Korkmaz, Besim Korkmaz, Erkan Güler, Ertan Güneş, Fatih Ay, Ferda Dingil, Hakan Etleç, Hanife Çiçek, Hasan Tekel, İbrahim Haydar Aktaş, İsa Aydın, Metin Balkaş, Murteza Güler, Ramadan Güler, Sevgi Aslantürk, Sezgin Öztürk, Şinasi Yenigül.
Barbaros mahallesi delege listesi: Elmas Atasever, Bilent Can, Faik Koçanalı, Zeynel Karanfil, Mehmet Vatansever, Nusret Ercan, Hasan Çetinkaya, Nagip Neziroğlu, Zafer Gürbüz, Metin Küçükoğullarından, Enver Abdulioğlu, Selahattin Vatansever, Hasan Yalçın, Muammer Atasever.

hayattan

Ekinliler arazide

İzmir Ekin Koleji oryantiring takımı, yeni sezonda da çalışmalarını sürdürüyor. Kendilerine Ekinox adını veren Ekinli öğrenciler, öğretmenleri Dilek Kamliya Kaya'nın rehberliğinde araziye çıktılar. Menderes yöresinde antrenman çalışmaları yapan Ekinoxlar, hem doğanın kucağında arazide olmanın hem de oryantiring sporunu yapmanın mutluluğunu yaşadılar.
* * *
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Ekin Koleji beden eğitimi öğretmeni ve oryantiring kulübü sorumlusu Dilek Kamliya Kaya, öğrencilerinin oryantiring yarışmalarına iddialı olarak hazırlandığını söyledi. Kaya, geçtiğimiz yıl önemli başarılar kazanan Ekin Koleji oryantiring takımının, önümüzdeki dönemde yeni başarılara aday olduğunu sözlerine ekledi.
* * *
Oryantiring, her türlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımıyla sırası ile en kısa zamanda bulmaya çalıştığı bir doğa sporudur. Doğa ile oynanan bir satrançtır. Yaklaşık 100 yıllık bir geçmişi olan bu spor dalı önceleri askeri eğitimler için kullanılmış. Ülkemizde ise 2006 yılından bu yana Türkiye Oryantiring Federasyonu çatısı altında ulusal ve uluslararası birçok oryantiring organizasyonu yapılmaktadır.

sanat
"Beş Başkent" sergisi

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) üyeleri Zeren Toktaş Yasa ve Mehmet Yasa'nın "Beş Başkent" isimli ortak sergisi 7 Şubat 2012 Salı günü İFOD Olcayto Caneri Sergi Salonu'nda fotoğraf severlerle buluşuyor.
Zeren Toktaş Yasa ve Mehmet Yasa çiftinin, Avrupa'da ziyaret ettikleri başkentler Atina, Amsterdam, Budapeşte, Prag ve Viyana'nın gecesini, gündüzünü, mimarisini, insanlarını, sokaklarını, kısacası tüm renklerini fotoğraflarına yansıtarak oluşturdukları sergi 6 Mart 2012 tarihine kadar açık kalacak.
Adres: Gazi Kadınlar Sokağı No: 16/2 Alsancak-İzmir

küpe

İşadamının en çok ihtiyacı olduğu şey, her an yardıma hazır bir belleğe sahip olmasıdır.
B. Gown


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA