• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tribün teröristleri insanlıktan çıkmış ERKİN USMAN

Tribün teröristleri insanlıktan çıkmış

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.12.2012, 00:00
Sporda Şiddet Yasası niye çıktı bilmem ki? Durup dururken sahaya atlayanlar, bir sporcu kafilesi geçerken kent içinde otobüsün camlarını kıranlar serbest bırakılıyor. Peki nasıl önlenecek olaylar. İş öyle hale geldi ki, "Nasıl olsa ceza verilmiyor" diyenler, gemi azıya aldılar, fanatizm deliliğini engelliler maçına bile taşıdılar.
Önceki gün G.Saray-Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol maçı vardı. Tribünlerde başlayan küfürleşmeler 2. periyodun bitimine 6 dakika kala kavga haline dönüştü.
Hem de ne kavga. Tekerlekli sandalyeleri parçalamaya, engellileri yerlerde sürdürmeye dek.
Olayları TV'lerde dehşetle izledim. Polis saldırganları biber gazı sıkarak durdurabildi, tabii biber gazından etkilenen engelliler de hastanenin yolunu tuttu.
* * *
Olayları engellilere kadar taşıyıp hamiyetsever vatandaşların aralarında para toplayıp satın aldıkları, hibe ettikleri tekerlekli sandalyeleri kıranlar acaba insanlıktan nasiplerini almışlar mıydı? Sanmıyorum. Yazık, çok yazık. Kıyamet alametleri nedir diye soruyorlar. Aramaya gerek yok. Biz bu hale geldikten sonra!

kentten
Geceler karanlık; TEDAŞ uyuyor mu?

Kış erken bastırdı. Yurdun çeşitli kesimlerinde kar yolları kesti.
Bu "erken bastırma" Ege ve İzmir'de bir başka yönü ile sıkıntı yarattı.
Özellikle İzmir ve çevresinde elektrik kesintileri birbirini izledi.
TEDAŞ hazırlıksız yakalanmıştı.
Soğuklar ile birlikte aralıksız yağmur ve şiddetli rüzgar, elektrik dağıtım sistemini fena vurdu.
İzmir'in çeşitli kesimleri karanlıkta kaldı.
* * *
Karşıyaka'da Zinnur Kaya, Ragıp Kafadar, Zekiye Öncü, Atıf Karaca ve Yunus Yılmaz birbiri ile kesişen 1783 ve 1735 numaralı sokak sakinlerinden birkaçı...
Zinnur Kaya anlatıyor:
"Her sene kış öncesi elektrik şebekelerı gözden geçirilir, sistem kışa hazır hale getirilir. Bu yıl, bugüne kadar çevremizde öyle bir çalışma görmedik. Şimdi her gece 20.00'den sonra tam da televizyonlardaki dizilerin birbirini izlediği saatlerde 'çat' diye elektrikler kesiliyor ve bu karanlık kış ayazında bir-iki saat sürüyor. TEDAŞ'ın ekipleri uyuyor mu?"

Patates tarlaları yangın yeri gibi

CHP, patates üreticilerinin sorunların gündeme getirmeye devam ediyor.
Patates üreticilerinin sorunlarına ve çözüm yoluna ilişkin CHP grubu adına açıklama yapan CHP Niğde Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Doğan Şafak bize şöyle konuştu:
"Türkiye genelinde başta Ödemiş ve Burdur olmak üzere patates üreticisinin durumu böyle. Üreticilerin evlerinde hüsran ve yıkım başladı. Üreticiler ürünlerinin, maliyetin altında satılmasına, zarar etmesine, tarlasındaki patatesin para etmemesine isyan ederek, ürünlerini yollara dökmüştür. Anadolu tarihinde ilk kez çiftçilerimiz ürünlerini yakmaya başlamışlardır. Memleketin tarımında, patates üreticiliğinde yangın var. Patates yangınları orman yangınlarını geçmiştir."

fıkra

Pasaport

Genç kız adama sordu:
"Pasaportun yanında mı?"
"Gecenin bu saatinde böyle bir soru aklına nereden geldi?"
"Şekerim, sınırı aşmaya başladın da..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI