• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hüseyin Aslan’a 700 muhtar baskısı ERKİN USMAN

Hüseyin Aslan’a 700 muhtar baskısı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.06.2013, 00:00
İlk ateşi, İzmir'in eski Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura yaktı ve "İzmir için hizmet yolculuğunda en iyisini yapacağından şüphem yoktur. Ben ve ekibim Hüseyin Aslan'a güveniyoruz. Destekçisiyiz, yanındayız" derken, 700 muhtardan gelen mesaj da şöyle:
"İzmir artık seni ve projelerini istiyor. Bu defa hayır deme lüksün yok."
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 27 ilçeden 700'ün üzerinde köy ve mahalle muhtarını eşleriyle birlikte İzmir'in Avrupa standartlarındaki yaşam merkezi Villakent'te konuk etti. Yaza Merhaba Şenliği'nde Ege-Koop Onursal Genel Başkanı ve önceki Büyükşehir Belediye Başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, 21. Dönem Milletvekili Ege-Koop Ankara Temsilcisi ve CHP Parti Meclisi Üyesi Faruk Demir, Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Gazeteci-Yazar Öcal Uluç ve danışma kurulu üyeleri de hazır bulundu.
* * *
Ekibi ile birlikte Hüseyin Aslan'ın yanında olduklarını üzerine basa basa vurgulayan Dr. Burhan Özfatura, 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde muhtarlara büyük önem verdiğini belirterek, "Ege-Koop Genel Başkanlığını büyük bir onurla devrettiğim sevgili kardeşim Hüseyin Aslan'ın çalışmalarını yıllardır yakından takip ediyorum. Bizden aldığı bayrağı büyük özveri ile en üst seviyelere taşıyor. Hüseyin Aslan'ın İzmir için çok daha büyük projeler üreteceğine inancım tamdır. Akıllı başkan, başkasının aklını kullanabilen, başkasının gayretini değerlendirebilendir. Bir başkan her şeyi bilmeyebilir ama bileni bilmelidir. Değerli Hüseyin kardeşimde de bu vasıflar fazlasıyla yer almakta, ortak aklı en iyi şekilde kullanmaktadır" dedi.
* * *
Konuşmasını sık sık alkışlarla kesen ve adaylığını ilan etmesini isteyen muhtarlara Aslan şöyle seslendi: "Statükocu adaylar yerine, değişimci, ortak akla önem veren, sorun çözme yeteneği olan aday desteklenmelidir. Unutulmamalıdır ki yerel seçimlerde siyasi partiler kadar, adaylar da sonucu belirlemektedirler. Ben bulunduğum her konumda, ki bu konum Büyükşehir Belediye Başkanlığı da olabilir, çocuklarımıza, halkımıza güvenli, parlak bir gelecek hazırlamak, İzmir'i sanayide, ticarette, turizmde, kentleşmede, sanatta, kültürde marka şehir yapmak için sadece elimi değil bedenimi de taşın altına koymaya hazırım."

hayattan
Dr. Abidin Bayraktar 93'e bastı; hedef 100

İzmir Giritliler Derneği Kurucu Başkanı emekli doktor Abidin Bayraktaroğlu, 93. yaşgününde sevenleri ve dostları tarafından unutulmadı.
Şimdi size, Haber Merkezi'mizin acar elemanı Ercan Akgün biraderimizin notlarından bir demet...
* Bayraktaroğlu için Kemeraltı Abacıoğlu Hanı'ndaki Ayşa Boşnak Börekçisi'nde düzenlenen yaşgünü kutlamasına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ, Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, Uluslararası Balkan Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler, Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şube Başkanı avukat Aydın Özcan, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, Yeni Batı Trakya Dergisi İzmir temsilcisi Recep Kara ve yakın dostları katıldı.
***
* Yıllarca Giritliler Derneği'nin başkanlığını yapan ve bu süre zarfında Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk köprüsü kuran Abidin Bayraktaroğlu'nu onurlandırmak için yaptığı bu özverili çalışmalar nedeniyle kendisine plaket ve madalya da verildi.
* 93. yaşında yanında olan dostları, doğum günü kutlamasını her sene aksatmadan gerçekleştirdiklerini ve 100. yaşında da beraber olabilmeyi dilediklerini söyledi. Duygulu anlar yaşayan Bayraktaroğlu, kurucusu olduğu Giritliler Derneği'nden kimsenin kendisini arayıp yaşgünü kutlaması yapmadığını belirterek sitemlerini dile getirdi.

küpe
Nerede yem varsa, kuşlar oraya gelir.
Goldoni

günün fıkrası

Bir genç kadın, kendini beğenmiş bir bekarı evine yılbaşı eğlencesi için davet etmişti. Bekar davete gitmedi. Birkaç gün sonra kadına rastlayınca nazik tavırla:
"Galiba geçen hafta beni davet etmiştiniz, değil mi?" diye sordu.
Kadın da aynı nezaketle cevap verdi:
"Galiba... Gelmiş miydiniz?"

laflama

* Papatya gibisin beyaz ve ince. Kaktüse dönüyorsun beni görünceee!
* Kim demiş düşenin dostu olmaz diye. Mini etekli bir kız düşşe, kaç kişi kaldırıyor bakalım yerden!
* Eskiden vatan, millet, Sakarya.... Şimdiyse; çıkar, gıybet ve bataryaaa!...
* Deli bile olmanın raconu var. Deli ol olmasına ama "Ne oldum delisi" olma asla!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA