• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ege’nin iki yakası buluştu ERKİN USMAN

Ege’nin iki yakası buluştu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.06.2013, 00:00
İlki geçtiğimiz yıl 7-10 Haziran tarihleri arasında, 'Ege'nin İki Yakası Birleşiyor' sloganıyla gerçekleştirilen Bodrum Kos Motosiklet Festivali, bu yıl da aynı tarihler arasında gerçekleştirildi.
İlk gün Bodrum'da bir araya gelen motorsiklet tutkunları, 8 Haziran'da Türkish Sea Lines'a ait Asım Kaptan gemisiyle Kos Adası'na geçti. Burada etkinliğin Kos ayağını organize eden Kos One Motorcycles yetkilileri tarafından karşılanan Türk grubu, öğleden sonra Kos Belediye Başkan Yardımcısı Theodosis Nikitadas'ı makamında ziyaret etti.
* * *
Kos Belediyesi'nde Türkiye Motorsiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Faysal Şevkatlioğlu, Bodrum Motosiklet Kulübü (BMK) Başkanı Cevdet Erçik ve organizasyonun Türkiye kısmını gerçekleştiren Ömer Ölçer'i Kos Turizm Kurulu Başkanı Nikos Sofos ve Kos One Motorcycles firması sahibi Fanis Kassetas ile birlikte ağırlayan Theodosis Nikitadas, iki yakayı birleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Nikitadas, "Adet, gelenek ve örflerimizi daha geniş kitlelere yaymalıyız. Bu motosiklet festivalinde olduğu gibi, ekonomik anlamda da her iki tarafın yararına olacak etkinlikler yapmak için Kos ve Bodrum belediyeleri işbirliğini sürdürecektir" diye konuştu.
* * *
BMK Başkanı Cevdet Erçik, etkinliğin Türk-Yunan dostluğu adına iki yakadaki motosiklet tutkunlarının bir araya geldiği güzel bir organizasyon olduğunu, son olarak Selanik'te düzenlenen motosiklet yarışlarına katıldıklarının ve ileriki yıllarda festival kapsamında Bodrum ve Kos'ta motosiklet yarışları da gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

hayattan

Tatilcilere uyarılar

Ülkemizde her yıl yüz binlerce kişinin kimlik bilgilerinin kötü niyetli kişilerin eline geçmesinden dolayı dolandırıldığı bir gerçek.
Ekonomist Adnan Öztekin, "Kimlik fotokopisinin başkalarının eline geçmesi birçok dolandırıcılığa kapı açar. Kötü niyetli kimselerce ele geçirilen bu fotokopi ve kimlik bilgileri yasa dışı işlemlerde kullanılabilir. Bu da vatandaşın büyük mağduriyetler yaşamasına neden olur" diyor.
Öztekin'i dinlemeye devam:
"Tatile çıkan vatandaşlarımız önce tatilinin zehir olmaması ve daha sonra da mağdur duruma düşmemesi için ne şartta olursa olsun gerek kalacakları oteller gerekse seyahat acenteleri başta olmak üzere kendilerinden kimlik, pasaport veya ehliyet fotokopilerini isteyen hiçbir kişiye, kuruma bu belgelerin fotokopilerini vermemeli ve ayrıca kredi kartı bilgilerini de hiç kimseyle paylaşmamalıdırlar."
Kimlik ve kredi kartı bilgilerinin başkalarıyla paylaşılmasının ciddi mağduriyetlere yol açabileceğine vurgu yapan ekonomist Öztekin, 2011 yılında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, kimlik bildirme mevzuatına göre tesis işletmecilerinin müşterinin kimliğini görerek kayıt yapmasının yeterli olacağına ve tüm konaklama tesisi işletmecilerinin 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu ve ilgili yönetmelikler doğrultusunda hareket etmesi gerektiğine dair bir genelge yayınladığını da hatırlatarak hangi amaçla olursa olsun kimlik fotokopilerin verilmesinin ve istenilmesinin doğru bir işlem olmadığını dile getirdi.

Bir gönüllü de siz olun

2010 yılında 10 farklı şehir...
2011 yılında 18 şehir...
2012 yılına gelindiğinde 30 şehir...
Ve yükselen bu rakam, 2013 yılında 35 şehir...
"Toplum Gönüllüleri" yükselen faaliyetlerini daha da çok ulaşabilecekleri şehirlere ve gençlere götürmekte kararlı...
Nedeni ise gençlere yönelik etkinliklerin azalması ve beraberinde yok olan, gençler için gereken paylaşım ortamlarının azalması...
Barışın gençlere empoze edilmesi ve farkındalık ana amaç...
Umarım her renkte insanların bir arada huzur ve barış içinde beraber yaşayabileceği bir dünya bizi kucaklayacak...
Bir gönüllü de siz olun... Kendi kendinize... Önce kendinize sonra da çevrenizdeki güzel çocuklar ile gençlerimize... Göreceksiniz hepsi sizin güzel düşüncelerinizi takip edecek...
Çünkü onlar dünya gerçeğini bizden daha iyi kavrayabilecek zeka ve özgüvendeler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA