• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’nin umudu kadınlarda... ERKİN USMAN

CHP'nin umudu kadınlarda...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.06.2013, 00:00
15 Haziran 2012 tarihinde seçilerek göreve başlayan CHP Konak İlçe Kadın Kolları Yönetimi birinci yılını doldurdu.
Birçok güzel ve ülke genelinde ilk olma özelliği taşıyan çalışmalara imza atan Kadın Kolları'nın bu başarısında en büyük emeğinin başkan Nüket Akyıldız'a ait olduğunu kimse inkar edemez.
Gelin o başarının perde arkasını aralayalım...
HHH
Öyle bir başkan düşünün ki; kongre kazanıp göreve gelmesinin üzerinden henüz bir hafta bile geçmeden kolları sıvayarak, 'şimdi çalışmak zamanı' demişti.
Başkan Nüket Akyıldız'ın, hayata geçirdiği ilk icraat partili kadınların sahaya inmesini sağlamak oldu.
'CHP'nin iktidarı kadınların aktif çalışmasından geçer' anlayışını kendisine ilke edinen Akyıldız ve ekibi Konak ilçesinin tüm mahallelerini karış karış gezerek ev ziyaretleri, esnaf ziyaretleri, düğün dernek ziyaretleri gerçekleştirerek CHP'nin projelerini anlatıp Konak halkına gelecek için ümit veriyordu.
* * *
Düşünün, henüz yeni seçilmişsiniz ama öyle kararlısınız ki ne acemilik çekiyorsunuz, ne de yılgınlığa düşüyorsunuz.
İşte Akyıldız'ın da çalışmaları hep öyle oldu.
Hiçbir zaman yılgınlığa düşmedi, hep kararlıydı, inançlıydı. Halkın içine girdiğinde kendini onlardan ayrı düşünmedi.
'Onların içinden geliyorum' diyordu hep...
Her gün ayrı bir mahallenin sokağında ayrı bir evin, esnafın konuğu oldu.
Onlarla sohbet etti, dertlerini paylaştı. Elinde CHP'nin kitapları, dilinde projeler hep anlattı CHP'nin iktidar olmasıyla yapacakları icraatları.
Ziyaret ettiği vatandaşlar Akyıldız'ı içlerinden çıkmış kardeşleri gibi gördü ve sahiplendiler.
Hemcinsleri yani kadınlar Akyıldız'ı bir başka sevdi. Sorunlarını kendi sorunu gibi kabul eden Akyıldız'ı 'bacımız' diye bağırlarına bastılar.
İçeridekilerle dedikodu yapmayıp, CHP'nin halkla kaynaşmasına emek verdi. Reklam düşkünü olmadı, gönüldaş oldu...
Çaldığı her kapıda 'güler yüzle' karşılandı.
Akyıldız ve ekibi son derece özveriyle, son derece başarılı çalışma yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar.
Hedefleri açık:
Yerel seçimlere kadar çalmadık kapı bırakmamak ve de büyük bir özveri ve şevkle çalışmalarını sürdürüp önce yerelde, sonra genelde CHP'yi iktidar yapmak.

kentten
Lunaparklara dikkat!

Makine mühendisi Umut Barış Ballıkaya, yaz aylarının vazgeçilmez eğlence merkezlerinin başında gelen aquapark ve lunaparkların denetlenmemesinin önemli sıkıntılara yol açabileceği uyarısında bulunuyor ve herkesi uyarıyor:
"Tatil döneminin başlamasıyla birlikte vatandaşların uğrak mekanı olan aquaparklar ve lunaparklar güvenli eğlence sağlanması açısından ve üzücü kazalara meydan vermemek için sıkı denetim altında tutulmalıdır."
* * *
Mevcut tesislerde çalışanların tamamına yakınının iş güvenliği başta olmak üzere birçok konuda yeterli ve gerekli bilgiye sahip olmadığını ifade eden Ballıkaya'yı dinlemeyee devam:
"Bu tesislerde operatör ve teknisyen adı altında çalışan birçok eleman bilimsellikten uzak, mevzuatlardan habersiz, emniyet kurallarına çoğu kez riayet etmeden, tamamen kulaktan dolma bilgilerle işini yürütüyor. Kısacası bu tesislerde çalışan görevlilerin çoğu işinde ehil değil."

küpe
Hep öcalmayı kuran bir kimsenin yarası, kapanacağına işler.
Bacon

fıkra

Sebep başkaymış...

Karı-koca ellinci evlenme yıldönümlerini kutluyorlardı. Çok mutluydular. Sofrada yemeklerden sonra bey bir şişe şampanya patlattı ve:
"Bu gününle iftihar edebilirsin artık karıcığım..." dedi.
Kadın hayretle sordu:
"Sebep?"
"Tahmin etmeye çalış bakalım."
"Sana elli yıl tahammül ettiğim için mi?"
"Hayır... Tektaş pırlanta yüzüğün artık gerçekten senin. Son taksidini bugün ödedim."

hayattan
Kene uyarısı!

Kene ısırması ve ona bağlı olarak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı yine gündemde.
Keneler, otlak, çayırlık, ormanlık ve kırsal alanlarda yaşayan, küçük oval, 6-8 bacaklı, uçamayan ve örümceği andıran böceklerdir. Kene ısırdığında hemen bir sağlık merkezine başvurulmalı.
Bu mümkün değilse, ince uçlu bir cımbızla kenenin deriye en yakın gövde bölgesinden sıkıca tutularak, eğilip bükülmeden tüm vücut parçaları çekilerek çıkarılmalıdır.
Vücuda yapışmış kene kesinlikle öldürülmemeli, patlatılmamalı ve kenenin üzerine kesinlikle alkol, gazyağı, kolonya gibi maddeler dökülmemeli.

laflama

* Ulan tıp ve bilim çok gelişti, her şeye çare buluyorlar. Bir kadın dırdırına çare bulamıyorlar be!
* Cam ani soğutulmuş alkali ve toprak alkali metal oksitleriyle, diğer bazı metal oksitlerin çözülmesinden oluşan akışkan bir malzeme olup ana maddesi silisyumdur. Eski çamlar nasıl bardak oluyor bu durumda?
* Ağaçların kesilip AVM yapılmasına neden kızıyoruz kuzum? O AVM'lerde çiçek satarız, ağaççık satarız, hatta fidan satarız olur biter... Canım Türkiyemde çareler tükenmez.
* Haram para yiyip zengin olanlara sormak gerekir, Allah size 'yürüt' ya kulum mu dedi yoksa?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA