• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gezi olayları ve Özfatura... ERKİN USMAN

Gezi olayları ve Özfatura...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.07.2013, 00:00
Aradan hatırı sayılacak bir zaman geçti. Gezi Parkı olayları hala gündemde...
Bu işin içinde olan da olmayan da konuşuyor, yazıyor, çiziyor. Bir bölümün hedefinde iktidar, bir bölümünde de polis var.
İzmir'in siyaset gündeminde zaman zaman görüşlerini aldığımız Dr. Burhan Özfatura'ya, "Bu gelişmeler için ne düşünüyorsunuz" diye sorduk.
Yanıtına şöyle başladı:
"Gezi Parti olayları, polis düşmanları için, yeni bir saldırı vesilesi oldu. Durmaksızın, bir "orantısız güç" sakızını çiğneyip duruyorlar. Neymiş? Polis, orantısız güç kullanmış? Malum medya, ellerinde kamera, akbaba gibi, polisin ensesinde koşturup duruyor. Polisi kötülemek için her yola başvuruyor. Gerekirse, yalanlar-mizansenler uyduruyor."
* * *
Bir soru da Özfatura'dan geldi. Hedefinde bir de suçlama var. Dinleyelim...
"Peki, sokakları işgal edenler; her tarafı yangın yerine çevirenler, esnafa büyük zarar verenler, şehirlerde huzur bırakmayanlar, ülkenin ekonomisine, itibarına, huzuruna büyük zarar verenler, polise taş-kaya-çelik-molotof-bilye atanlar, araçları yakanlar, yağmacılık yapanlar, herkese inanılmaz iğrenç küfürleri edenler, ellerinde paçavralarla illegal örgütlerin, terör odaklarının propagandasını yapanlar, polisimize kudurmuş gibi saldıran, linç etmek isteyenler çok mu masumdurlar? Polis kendini koruyamayacak mıdır?"
***
Bir soru:
"Bu olayların dış mihraklar ve içerideki maşalarla ilgili olmadığı iddia edilebilir mi?"
İşte cevabı:
"Başta Almanya olmak üzere; İsrail, ABD, İngiltere, AB ülkeleri, Suriye, Irak, İran gibi ülkelerle; turizm, EXPO, olimpiyat sahalarındaki rakiplerimizle; içki, sigara, faiz lobilerinin tertip-teşvik ve destekleri ile ilgisi inkar edilebilir mi?"
***
Özfatura'yı dinlemeye devam:
"Anarşi düğmesine; Akdeniz Oyunları'nın ve U-20 Futbol Şampiyonası'nın başlangıcına, faizlerin yüzde 4.5'a inmesine, EXPO ve olimpiyat şanslarımızın yükselmesine, not artışlarının başlamasına, turizmde sıçrama periyodunun yaşanmasına, 3. köprü, Kanal İstanbul ve yeni havalimanı inşaatlarının gündeme girmesine, varlık barışının çıkarılmasına, enerji sahasında gelişmelerin yaşanmasına, ihalelerde blok satış işleminden vazgeçilmesine, otoyol ihalesinin iptaline, ABD-AB serbest ticaret anlaşmasının gerçekleşmekte oluşuna vb. olaylara rastlaması tesadüf olabilir mi?"

egeden
Deniz, kum, güneş ve kitap buluşuyor

Çeşme Kitap ve Kültür Günleri devam ediyor. Korsan satışlara darbe vurulması hedeflenen festival süresince, edebiyatçılar, kitapseverlerle bir araya gelecek, kitaplar indirimli satılacak.
Deniz, kum ve güneşin başkenti Çeşme'de, Kitap ve Kültür Günleri'nin galası Tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nde yapıldı. Ünlü edebiyatçıların, kitap tutkunları ile buluştuğu etkinliğin açılışını yapan Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, 16 gün sürecek festivalle ilçenin edebiyat kentine dönüşeceğini söyledi.
Etkinliğin içerisinde şiir geceleri, söyleşiler, imza günleri, okuma atölyeleri ve konserlerin olacağı bilgisini veren Tütüncüoğlu, tüm etkinliklerin ücretsiz olduğunu belirtti, "14 Temmuz'a kadar tüm kitap tutkunlarını Çeşme'ye bekliyoruz. Çeşme'de deniz, kum, güneşin yanına kitabımızı da ekliyoruz" dedi.
Aya Haralambos Kilisesi'nde düzenlenen Çeşme Kitap ve Kültür Günleri kapsamında, Alev Coşkun, Arzu Sandal, Ayşe Kulin, Bedri Baykam, Emin Özdemir, Emre Kongar, Enver Atasever, İsmail Gezgin, Mehmet Büyükçelik, Veysel Çolak, Savaş Ünlü sevenleriyle bir araya gelecek. Ayrıca Misafir Odası Solistleri de festival kapsamında konser verecek.

küpe
Asker nerede bir bozguna uğrarsa, iki, üç karı tabiatlı adamın yüzünden uğrar.
Mevlana

fıkra
Otobüsle geldim

Temel, acemi er olarak İzmir Deniz Komutanlığı'na sevk edilmişti.
Birliğine varan Temel'e komutanı sordu:
"Buraya torpille geldin galiba?"
Temel'den cevap:
"Hayır komutanım, Giresun'dan otobüsle geldum..."

laflama
Buluttan nem kapmak değil mühim olan... Buluttan bile nemalanmak mühim olan!..
Karımla mantık evliliği yaptım aç kaldım. Keşke mantı evliliği yapsaydık be!..
Tutturmuşlar bir, "Oyuna gelme, oyuna gelme" lafını. Bir Allah'ın kulu da demiyor ki hani, "Oyuna gel eyvallah. Ama oyunbozan olma. Fair-play kazansın" diye!
Oyunun kuralı bu galiba. Kaçanı kovalarlar. Kalanı da bir süre sonra kovarlar yahu!..
Geçti dost kervanı... Panik yok; bir taksiyle hemen yetişiriz!..
Ağlarsa anam ağlar gerisi vuvuzela çalar!..
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA