• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dünyanın 1 numaralı Lion’u İzmir’e geliyor ERKİN USMAN

Dünyanın 1 numaralı Lion’u İzmir’e geliyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.10.2013, 00:00
Uluslararası Lions kulüpleri 118-R Genel Yönetmeni Ziya Nazlı'nın davetiyle İzmir'e gelecek olan Uluslararası Başkanı Barry J. Palmer'i ağırlamak için tüm Lions'lar yoğun bir organizasyon trafiğine girdi.
29 Ekim sabahı Adnan Menderes Havaalanı'nda gerçekleşecek karşılama töreninden sonra Selçuk Efes Antik Kenti ve Meryem Ana ziyaret edilecek, öğle yemeği Kuşadası Lions Kulübü'n ev sahipliğinde Kervansaray'da yenilecek. Geçen hafta Sisam Adası'ndaki çocuklarla birlikte konser veren Kuşadası Lions Kulübü'nün 35 kişilik çocuk korosu bir konser verecek, akşam da Ege Palas Oteli'ndeki baloya geçilecek.
* * *
Birleşmiş Milletler'de temsil edilen sivil toplum örgütü olan Lions kulüplerinin sayısı dünyada 206 ülkede 46 bin 350'dir. Misyonu "Karşılıksız hizmet", sloganı "Hizmet ediyoruz" olan Lions'lar, "Hizmete eğilmedikçe kimse dik duramaz" felsefesiyle devamlı hizmet üretirler.

Seçim öncesi siyaset bir ay tartışılacak
Türkiye'nin siyasi, ekonomik, kültürel ve toplumsal gündemine dair konuların tartışıldığı ve her dönem geleneksel olarak birbirinden değerli yeni konu ve konuklarıyla gerçekleşen İstanbul Aydın Üniversitesi 6. Siyaset Akademisi, bu dönem de Amerika Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü işbirliği ile 26 Ekim-16 Kasım 2013 tarihleri arasında her cumartesi günü İzmir Hilton Otel'de gerçekleşecek.
Bu programın koordinatörlüğünü Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı Dr. Zeynep Banu Dalaman yapacak.
"Siyaset Akademisi İzmir" dört hafta boyunca Türkiye'nin önde gelen siyasetçi, gazeteci, diplomat, sivil toplumcu ve akademisyenlerini ağırlayacak.
"2014 Seçimlerine Doğru Türk Siyaseti" başlığı altında Türkiye'nin önümüzdeki altı aynın en önemli gündemi olan yerel yönetimler seçimlerini ve bu seçimlerin Türkiye demokrasisine yansımalarını tartışacak.
Sertifikalı olarak gerçekleşen ve amacı, siyaset ve toplum gündemine duyarlı katılımcı öğrencileri Türkiye'nin birbirinden değerli siyasetçi, akademisyen ve gazetecileriyle bir araya getirerek, karşılıklı bilgi alışverişi içinde ve özgür bir tartışma ortamında bulunmalarını sağlamanın yanı sıra, kişisel donanımlarına da katkıda bulunmayı hedefleyen Siyaset Akademisi bu anlamda katılımcılara verimli bir program sunmayı amaçlamaktadır.
Yaklaşan seçim döneminde Türkiye siyasetinin seçim nabzı en kritik noktalarıyla 26 Ekim-16 Kasım 2013 tarihleri arasında her cumartesi saat 10.00 ile 18.00 saatleri arasında İzmir Hilton Otel'de atacak.

kentten

Körfez Evleri'ndeki spor tesisi perişan

İzmir'e tepeden bakan bu yerleşim merkezinde 700 aile ikamet ediyor.
Ege-Koop'un gerçekleştirdiği Körfez Evleri Sitesi iddialı bir proje.
Bu sitenin içinde bir de spor kompleksi var.
Sitedeki gençlerin, spora meraklı kadınların, kızların günün belirli saatlerinde doldurdukları bu tesisler, altı aydır bakımsızlık yüzünden kullanılmaz durumda.
Site sakinlerinden adı bizde saklı bir aile mensuplarının yakarışı şöyle:
"Bayraklı Belediyesi'ne yaptığımız müracaatlar sonuç vermedi. Günlerdir bu alanı düzelütecek ekibin yolunu gözlüyoruz. Ne gelen var, ne giden. Belediye yönetimine sesleniyoruz: Yarın seçim var. Bu ihmalin de hesabı sorulur."

küpe

İzdivaç, insanın ya boynuna taş bağlar ya da başına taç giydirir.
Boraccio

fıkra
Delikanlı babasına sordu:
"Babacığım, dün gece bir hanım kızı önce yemeğe götürdüm. Tabii ben ödedim yemek parasını... Sonra beraber bir tiyatroya gittik. Tabii biletleri ben aldım. Oradan çıkıp bir gece kulübüne gittik. Tabii ben verdim hesabı. Gece vedalaşırken öpmeden ayrıldım. Öpmem gerekir miydi?"
Baba tereddütsüz cevap verdi:
"Oğlum. Bu kadar münasebetsizlikten sonra elbette öpmemeliydin ki, kız senin ne kadar salak olduğunu anlasın."

laflama
* Çok beceriksiz bir insanım çok. Öyle ki, damla yağmur yağmamışken bile, parktaki fıskiyeler sayesinde sırılsıklam ıslanabilmek gibi bir yönüm var yani.
* Arayıp sormasan da. Unuttum seni sanma sakın. Attığın bütün kazıklar hatırımda!
* Eyyy Türk Gençliğiiiii... At o sigarayı elindeeeeen!
* Akşam olur sabah olur yar gelmez. Sanırım ki bilgisayarın başından kalkmaz. Gelmez canım, gelmez gülüm, gelmez yavrum ah gelmez!
* Eskiden Atam izindeydik. Şimdiyse, Atam klavye başında birilerine saydırıyoruz işte!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA