• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
2013 iyi ki gidiyor ERKİN USMAN

2013 iyi ki gidiyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.12.2013, 00:00
İzmir'de 2013 yılında, sevindiğimiz, güldüğümüz, umutlandığımız, sevdalandığımız olaylar da olmadı değil. Filmlerde görebileceğimiz, yabancı dergilerde okuyabileceğimiz tarzda bazı şeylerin de gerçekleştiğini gördük. Görüyoruz. Özellikle İzmirimizde son yıllarda canlanan sağlık alanındaki yaygın ve saygın gelişmeleri takdir etmemek mümkün değil. Medical Park, Şifa Gurubu, Su Grubu, Atakalp, Kent Hastaneleri gibi bazı güçlü sağlık kurumlarının son yıllardaki atılımları bir sağlık kenti olma yolunda ilerleyen İzmir için oldukça sevindirici. Ancak, yüksek eğitim alanında İzmir'de 4 devlet üniversitemizin yanı sora 5 vakıf üniversitemizin de kat ettikleri mesafeleri alkışlıyoruz.
* * *
Adı İzmir'le özdeşleşmiş halkla ilişkiler uzmanı Sancar Maruflu'dan bir değerlendirme:
"Bana göre İzmir'deki en önemli olay "Kalkınma Bakanlığımız tarafından İzmir Valiliği'nin ve çeşitli kuruluşların da katkılarıyla düzenlenmiş 5'inci İzmir İktisat Kongresi'nin enternasyonal bir anlayışla ve oldukça başarıyla düzenlenmiş ve gerçekleşmiş olmasıdır.
2013 yılı süresince, İzmir'de sayısız değerimizi yitirdik. 2013'ün son günlerinde ise Karşıyaka Alaybey Tersanesi'nde 10 vatan evladımızın şehit olmalarına çok üzüldük."
* * *
Türk tiyatrosunun en önemli tiyatro kuramcılarından oyuncu, yönetmen ve idari yönetici olarak sayısız başarılara imza atmış, sanatsal birikimlerini bir düşün adamı, bir yazar olarak da halkıyla paylaşma olanağını bulmuş Fikret Tartan'ın vakitsiz kaybı, 2013'ün son günlerindeki en önemli kayıplarımızdan birisi oldu.
2013 yılı içinde genç yaşta yitirdiğimiz Atilla Akerdem'in acısını unutmamız mümkün değil. Artık yetmiştir derken bu kez de, önceki gün yitirdiğimiz Süha Baykal'ın ölümü ile sarsıldık.
Süha Baykal, şimdiki Konak Belediyesi'ni çok zor şartlarda kuran belediye başkanıdır. Belediye başkanlığından sonra gazeteciliğe dönüş yapmıştı.
Belediye başkanı olmadan önce Ticaret Gazetesi'nde çalışmıştı. Bir süre de Ankara'da parlamento muhabirliği de yapmıştır. Demokrat İzmir, Ege Ekspres ve Yeni Asır gazetelerinde yazıları, yorumları ve haberleri yayınlanmıştı. 1989 yılında belediye başkanlığını bıraktıktan sonra da ilk Yeni Asır'da Özdemir Hazar'ın başlattığı "Dert Babası" köşesini bir tam sahife haline getirterek, daha dinamik olanaklarla "Şehir ve İnsan" sahifesi haline getirmiştir. Böylece çok sevdiği vatandaşlarıyla olan iletişimini kalıcı hale getirmiştir. Bu çalışmasının yanında Türkiye'de ilk kez İzmir'den, her sabah canlı habercilik yayınlarını "Yeni Asır"ın "Yeni Tv"sinde başlatmıştır.
Yılın spor kulüpleri Altınordu ve Konak Belediyesi Bayan Futbol Takımıdır.
* * *
İzmir'de yine en başarılı meslek odası, 128'nci yılını kutlayan 1885 yılında kurulmuş olan "İzmir Ticaret Odası"dır. Destek ve güç verdiği, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin başarılarının yanı sıra, sergilediği ilginç sosyal ve mesleki faaliyetler, "İzmir Ticaret Odamızı", Türkiye genelinde başarılı yapmaktadır. Türkiye genelinde yılın yöneticisi ve işadamı ise bir seçim zafedi daha kazanarak yeniden İzmir Ticaret Odası Başkanlığı'na seçilmeyi hak eden 22 yıldır İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'tır.
Sonuç:
Sizlere yılın gerçeklerini önemli resim ve portrelerini sunmaya çalıştım.
2013 yılı maalesef çok kötü geçen bir yıldır.
İyi ki bitiyor ve gidiyor...
2014 yılı inşallah halkımıza, iyilik, güzellik, sevgi, birlik, beraberlik, dostluk, refah ve şans getirir.
Yeni yılınız kutlu ve mutlu olsun.

küpe
Borcunu ödememek kararıyla alışveriş yapanlar için, fiyatın önemi yoktur.
Cervantes

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA