• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gümrükçülerin Sakız çıkarması ERKİN USMAN

Gümrükçülerin Sakız çıkarması

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.04.2014, 00:00
Çeşmeli gümrük görevlileri ile pasaport ve KOM polisleri davet üzerine gittikleri Yunanistan'ın Sakız Adası'nda (Chios), ilk gün Sakız Belediye Başkanı Polidoros Lambrinoudis'in de katıldığı toplantıda meslektaşlarıyla bir araya geldiler.
Fulya Omaç'ın verdiği bilgiye göre; toplantının ardından şehir turu yapan kafile akşam da Taverna Paranga'da yemek yiyip eğlendi. İkinci gün Sakızlı meslektaşları ile belediyenin tahsis ettiği minibüsle güney ada turu yapan Türk kafilesi seramikleriyle ünlü Armolia köyü, sistre sıvalarıyla meşhur Pirgi köyü ve Bizans döneminden kalma kale köy Mesta'yı gezdiler. Bu turda Çeşme İlçe Turizm Müdürü Talat Cengiz'den bilgi alan kafile Mesta Paşa Limanı'nda öğle yemeği yedikten sonra feribotla Çeşme'ye döndü.
***
Ada turuna Türk grubundan İzmir Kaçakçılık Şube Müdürü Tahir Demir, Çeşme Gümrük Müdürü Dündar Narin, Çeşme İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Kesemen, Çeşme Kaçakçılıkla Organize Mücadele (KOM) Grup Amiri Ahmet Karataş, Çeşme Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Amiri Oğuzhan Akay, Çeşme Gümrük Müdürü Yardımcısı Levent Ünal, Çeşme Gümrüğü'nde görevli pasaport polisi Musa Özdemir, eşleri ve çocuklarıyla birlikte katıldı. Yunan tarafında ise Yunanistan'ın İzmir Başkonsolos Yardımcısı Yohanna Samuilidu, Sakız Belediyesi Turizm Geliştirme Komitesi Başkanı Konstantinos Moundros, Paskalya ve Roket Kutlamalarından Sorumlu Nikos Niktas, Sakız Belediyesi Halkla İlişkiler ve Turizm Departman Müdürü Rena Damigou, Sakız Gümrük Müdürü Theoharis Gialouris, Pasaport Polisi Müdürü Markos Stefakis, gümrük memurları Semira Charokopou, Henofon Marinos, Konstantinos Metahas, Apostolos Pafitis ve pasaport polisi Nikos Linos Türk konuklara eşlik etti.
* * *
Moundros, her iki limanda da daha iyi hizmet verme konusunda iyi bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, "Her şeyi dostça bir ortamda yapmayı istiyoruz. Bu gezide her iki taraf da muhatap olacağı kişileri tanıdı. Böylece en ufak bir problem karşısında karşılıklı çözüm daha kolay olacak" diye konuştu.
* * *
Damigou ise iki günlük ziyaretin karşılıklı ilişkileri geliştirecek bir proje olduğunu, Çeşme ve Sakız limanları çalışanları arasındaki dostluğun gelişmesinin ticareti de, turizm potansiyelini de olumlu etkileyeceğini belirterek, bu tür güzel işbirliklerinin her iki tarafın da yararına olduğunu vurguladı.
Marinos da ziyaretin çok başarılı geçtiğine dikkat çekerek, "Her iki tarafın da işbirliği yapması olası sorunların çok daha kolay aşılmasını sağlayacak. Bu işbirliğinin daha da gelişmesini ve dostlarımızın her zaman adamıza gelmesini diliyorum" dedi.
***
Çeşme Gümrük Müdürü Dündar Narin de, iki günün çok iyi geçtiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Ziyaretimiz resmi nitelikte olmasa da, ilk gün karşılıklı olarak yaptığımız görüşmelerin neticesini her iki gümrükte de yaşayarak bizzat göreceğiz. Bu buluşmaları üst makamlara intikal ettireceğiz ve 'Kardeş Gümrük' uygulamasını geliştireceğiz. Bundan böyle işlerimiz çok daha iyi yürüyecek. Umarız bunun devamı da gelecektir. Bu konuda katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Sakız Belediyesi de bize mükemmel bir ev sahipliği yaptı. Dün akşam bizi tavernada ağırladılar."

pazar gırgırı

At hırsızı

At çalmak için bir ahıra giren hırsız yakalanmıştı. Ev sahibi hırsızı karşısına aldı ve konuştu:
"Nasıl at çalındığını bana öğretirsen, bundan sonra atlarımın çalınmamasını buna göre önleyeceğim ve seni de serbest bırakacağım."
Hırsız öğretmeyi kabul etti.
Adamın gözü önünde atın yular bağını çözdü, gemini vurdu ve üstüne atlayıp dört nala uzaklaşırken bağırıyordu:
"Öğrendin mi budala. İşte böyle çalınır."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA