• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Seramik Vadisi’nde Çömlekçiler Köyü ERKİN USMAN

Seramik Vadisi'nde Çömlekçiler Köyü

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.05.2014, 00:00
Menemen Çömlekçiler Derneği'nin uzun süreden bu yana üzerinde çalıştığı Seramik Vadisi Çömlekçiler Köyü ve Çömlekçilik Sanayi Bölgesi'nin ilk adımı İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın öncülüğünde atıldı.
Çömlekçilik, geleneksel el sanatlarımızın başında geliyor ve bunun yanı sıra UNESCO tarafından koruma altında.
Çömlekçiler Derneği Başkanı Ertan Saruhan'nan bir değerlendirme:
"Bu büyük yatırımın en kısa sürede hayata geçirilmesi için tüm gücümüzle çalışacağız."
* * *
Ertan Saruhan'ı dinlemeye devam:
"Gücümüzü bir araya getirdiğimizde var olan sorunları çözmede ve hedeflere varma noktasında belirli bir noktaya gelebiliriz. Bizim ilk işimiz burada, bir uygun alanın bulunup, bir taraftan sanayi sitemiz için bir ortam oluşturulması, bir taraftan çanak çömleklerin altyapısına uygun olabilecek ve uygun bir çevre içerisinde bir alan meydana getirilmesi, ara eleman ihtiyacını, nitelikli işgücünü, bu var olan kayda değer sanayimiz oluşturabilmektedir ama burası imkanlar doğrultusunda, birinci dereceden ilgileneceğimiz bir ilçemiz."
* * *
Vali Mustafa Toprak'tan son söz:
"Önemli olan burada ekonomik gelişmenin olması ve buraya katkısı olmasıdır. Menemen'e büyükçe bir alanı küçük sanayi sitesi olacak şekilde, yanına da meslek yüksekokulu, endüstri meslek lisesi kurulacak şekilde, çanak ve çömlekçilerinde bir araya gelebileceği ve sorunlarını çözebileceği bir yerin hazırlanması gerektiğini düşünüyorum."
Vali Toprak ayrıca, İzmir defterdarı Ali İhsan Örücü ile telefonda görüşerek Menemen'de küçük sanayi sitesi kurulması, yeni okulların yapılabilmesi için Menemen'de uygun yerin bulunması konusunda talimat veriyor.

kentten
İnsanlar nereden yürüsün?

Karşıyaka 1850 ve 1960/1 sokakta oturan vatandaşların gönderdiği fotoğraf ve "İnsanlar nereden yürüyecek" başlıklı şikayetlerini gerek trafik yetkililerinin gerekse kent yöneticilerinin dikkate almaları tavsiyesi ile aktarıyorum:
"Erkin Bey 3 Mayıs 2014 günü fotoğrafta gördüğünüz üzere 35 ST 105 plakalı beyaz araç 1850 ve 1960/1 sokağın kesiştiği kaldırım üzerine koymuş. Dikkat ederseniz insanlar akrobasi yaparak geçmek zorunda kalıyor. Fotoğrafta her yer otomobil dolu. İnsanlar nereden yürüyeceğini şaşırmış durumda. Motosikletli trafik görevlileri zaman, zaman şehrin ara sokaklarına girip otomobillerin nerelere park ettiğini kontrol edip böyle kaldırımları işgal edenlere ceza yazsa caydırıcı olmaz mı?"
***
Fotoğrafa iyi bakılırsa fazla söze gerek kalmayacağı anlaşılır.

hayattan
Turizm ödülleri sahiplerini buldu

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz'in açılış konuşmasıyla başlayan ödül töreninde, daha sonra sırasıyla ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve İzmir Valisi Mustafa Toprak tören öncesi birer konuşma yaptılar. Ödül töreni sonrası bir kokteyl verildi. Gecede Hale Bektaşoğlu ve Yaşar Üniversitesi Jazz Topluluğu sahne aldı. Ardından İzmir Pusula Sanat Spor Organizasyon Dans Grubu bir gösteri sundu. İsmail Bodur fotoğraflarından oluşan 'İzmir' konulu sergi de salonun girişinde yerini aldı.
Çeşme'den Turizm Yatırımcısı dalında Ontur Otel'den Ahmet Onur, Turizm Profesyoneli dalında My Stone Home Oteli sahibi Mehmet Altındağ ödüle layık görüldü.

küpe

Her insan için hayat devam ettiği müddetçe, ümit de devam eder.
Thomas Carlye

laflama

* Ağlarsa anam ağlar. Geride kalan ise, anamı ağlatır!
* Yorgunum aramaktan, gördüğüme sormaktan. Dön gel bir tanem dön gel. Bilgisayarın başından kalk artık ülen!
* Fala kanma, falsız da kalma. Hele hele kuzum, papatya falı yapacağım diye güzelim papatyaların canına sakın okuma!
* Domates, biber, patlıcan... Hepsi ateş pahası vallahi alamıcaaaaaam.
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI