• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İşçimenler Ailesi 4 nesildir KSK’de ERKİN USMAN

İşçimenler Ailesi 4 nesildir KSK'de

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.06.2014, 00:00
Dede Saraç Sadrettin, Karşıyaka Spor Kulübü'nün kurucularından biri.
Torun Sadrettin İşçimenler de, ailesinde Karşıyaka Kulübü'nde yöneticilik yapmış 3. neslin temsilcisi. Babası Muhittin İşçimenler, Karşıyaka Spor Kulübü'nde en uzun süre başkanlık yapmış olan kulüp yöneticilerinden.
Sadrettin İşçimenler'in kızı Yıldız Ünsal da KSK Basketbol Şubesinde yöneticilik yapmış ve aileyi 4. nesilde de temsil etmiştir.
Yarın, adına Karşıyaka'da kurulan parkın açılışı yapılacak olan Sadrettin İşçimenler, Ankara İlkokulu'nun ardından, orta ve lise öğrenimi için İzmir Koleji'ne (bugünkü Bornova Anadolu Lisesi) gitti.
Sadrettin İşçimenler halen Karşıyaka Yalı Caddesi Numara 334'te oturmaktadır. Burası, kendisinin ve babası Muhittin İşçimenler'in doğduğu evin bulunduğu adres.
Sadrettin İşçimenler de 2 dönem KSK'de 2. başkanlık ve bir dönem de Türkiye Futbol Federasyonu'nda görev yaptı.
* * *
Yöneticiliğinin yanı sıra Sadrettin İşçimenler sporcu bir aileden geliyor. Babası Muhittin İşçimenler, 1920'li yılların ortalarından 1940'lı yılların başına kadar Karşıyaka Spor Kulübü'nün çok başarılı olmuş yüzme, yelken ve atletizm branşlarının sporcusu idi. Hatta ülkemizi yurt dışı müsabakalarda da temsil etmiştir.
Sadrettin İşçimenler, Karşıyaka Spor Kulübü'nü yüzücü olarak İzmir ve Aydın'da yapılan yarışmalarda temsil etmiş ve gençler arasında o günkü şartlarda Türkiye rekorunu bile kırmıştı.
Bugünün popüler bir işadamı Sadrettin İşçimenler, bütün bunların yanı sıra 4 yıl İzmir Ticaret Odası'nda, 15 yıl Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda meclis üyeliği yaptı. 8 yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sanayi Konseyi Üyeliği görevini üstlendi.
Halen Karşıyaka Spor Kulübü Divan Başkanıdır.
Sadrettin İşçimenler, 48 senedir Ayşıl İşçimenler ile evlidir. Yıldız, Beliz ve Muhittin isimli 3 çocuğu ve 5 torunu vardır.
* * *
Karşıyaka sahilinin Alaybey kesimindeki Tersane Kafe'nin çaprazında kurulan Sadrettin İşçimenler Parkının açılış töreni yarın 18.00'de...
Haberiniz olsun...

günün fıkrası
En uzun şarkı

Bedevi Araplardan biri çölde giderken Şeytan'a rastlar. Şeytan der ki:
"Böyle ikimiz de yoruluruz. Bir kolaylık bulalım."
"Ne gibi?"
"Mesela ben senin omuzuna bineyim. Çok şarkı bilirim. Onları söylerim. Şarkılarım bittiği zaman sen benim omuzuma biner, şarkılarına başlarsın. Bu suretle hem eğlenir, hem gideriz."
Teklif Bedevi'nin hoşuna gider. Şeytanı sırtına alır. Şeytan başarısından memnun şarkıya başlar. Epey söyler, nihayet susar.
"Hayrola ne diye durdun?"
"Şarkılarım bitti."
Bunun üzerine Arap şeytanın sırtına biner. Bir "Yalelle..." tutturur. Koca çölü geçer.

laflama

* Balık hafızalı olsalar yine iyi. Bazıları "alık hafızalı..." anlıyor musunuz?
* Artık sabreden derviş bile muradına eremiyor, sabır çekmeye devam ediyor!
* Erkekler; radara yakalanmak kadar, çapkınlık yaparken eşlerine yakalanmaktan korkmuyorlar!
* Kızım sana söylüyorum, kızım sana söylüyorum... Gelinim; çıkart kızımdan şu kulaklığı, hadi bakayım!....
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA