• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ortadoğu’da çirkin oyun ve bizimkiler ERKİN USMAN

Ortadoğu'da çirkin oyun ve bizimkiler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.11.2014, 00:00
Şu Ortadoğu gelişmeleri karşısında, köklü bir İzmir düşünürü Ali Rıza Saysen, çoğunuzun bildiği bir hikayeyi hatırlatıyor.
İşte o hikaye...
***
Bir Alman aile evlerinde dostlarına mangal partisi veriyor. Konuklar arasında İtalyan, Fransız, İngilizler de var. Birkaç kadehten sonra aralarında bir iddiaya giriyorlar. İddia çok ilginç; kim, bir köpeğe hardal yedirebilirse o kazanacak ve kaybedenler kazanana değerli hediyeler alacaklar. Alman, ev sahibi olma hasebiyle önceliği alıyor, gözü gibi sevdiği köpeğine kıyamıyor; deneyi yan bahçedeki kulübesinde uyuklamakta olan komşunun köpeğinde yapmak üzere yanına gidiyor. Komşusunun yokluğundan yararlanıp, köpeği tasmasından çekerek grubun bulunduğu kendi bahçesine getiriyor. Masada bulunan kavanozdan bir miktar hardalı eline alıyor ve köpeğin ensesinden tutarak zorla ağzına tıkıyor. Zavallı hayvan, ağzı yandığı için hardalı yiyemiyor ve çıkarıyor.
Sıra İtalyana geliyor; yarışmacı, hardalı makarnaya buluyor, küçük parçalar halinde köpeğe yedirmeye çalışıyor ama hayvancağızın ağzı yandığından eylem başarısız oluyor. Fransız Mutfağı'nda sos çok kullanılır ya, Fransız konuk hardalı önce sulandırıyor, içine başka çeşniler katıyor ve sos olarak yedirmeye çalışıyor. Bu uygulama da hüsran ile sonuçlanıyor.
Sıra İngilize geliyor. Hani Ortadoğu'nun yeniden şekillenmesinde başrolü oynayan, harita üzerinde adeta sonradan yaratılan milletlerin sınırlarını, masa başında cetvel ile oluşturan emperyalistlerin "akıl hocası" olan İngiliz. Önce köpeği okşayarak yanına çekiyor, sırtını sıvazlıyor, ardından da hardalı topak yaparak bobiciğin poposuna yapıştırıyor. Zavallı köpecik ne yapsın? Poposu yandıkça, hardalı yalamaya başlıyor. Yalamayı bir an bıraktığında poposu yeniden yanmaya başlıyor. Velhasıl canı yandıkça poposunu yalıyor ve sonunda hardalı bitiriyor.
***
Ve son söz:
"Sevgili okur.. Ülkemiz Osmanlı döneminden beri, kendilerini akıllı sayan emperyalist ülkelerin türlü entrikaları ile karşı karşıya kaldı, kalmaya devam ediyor.
O halde millet olarak, bu çirkin emelleri bozmak amacıyla uyanık ve dikkatli olmalıyız."

tv'den
Özlem'den iddialı bir geri dönüş!

CINE 5, Star TV gibi Türkiye'nin önde gelen televizyon kanallarında başarılı yapımlara imza atan Özlem Özüpek, yapımcı ve sunuculuğa geri dönüyor. Özüpek'in yeni adresi KANAL +1.
A'dan Z'ye Dosyalar, Ekholon, İndigo Bebekler, Yüzyıl Yaşam ve Mevlanın Sırrı gibi dikkat çekici yapımlarla adından söz ettiren Özüpek, Kanal +1'de talk show programı ile izleyicilerin karşısına geçecek.
Merkezi İsviçre'de bulunan Sevenice adlı kreatif ajans ile format yazımı ve teknolojide iş birliğine gittiklerini belirten Özüpek, "Hem televizyon hem de internet üzerinden izleyiciye ulaşacak interaktif talk show programımız Türkiye'de bir ilk olacak" diyor.

kentten

Salı toplantıları devam

İzmirli bir grup iş adamının her salı akşamı düzenledikleri "buluşmalar" bütün hızı ile devam ediyor. Salıcılar bu hafta da Bab-ı Ali Restoran'da buluştular. Günün olaylarını tartıştılar, bol bol fıkra anlattılar, derin sohbetlere daldılar. İşte "geçen salı buluşmalarından" bir masa... Süleyman Bahadır, Kemal Egeli, İhsan Gülkaynak, Erol Sevil, Süleyman Dibo, Fahrettin Uzunali, Vedat Haydegil, Hüseyin Öncü, Ahmet Kradağ ve Ata Sel.

küpe

Gençliğin güzel bir yüzü, ihtiyarlığın güzel bir huyu vardır.
İsveç atasözü

fıkra

Hipnoz

Psikiyatrist fazla asabi olan hastasını hipnotizma ile iyileştirmek istiyordu.
"Şimdi uyuyorsunuz. Gittikçe yoruluyorsunuz. Uzuvlarınız ağırlaşıyor artık, uyudunuz. Rüyanızda Riviera'yı, palmiyeli sahilleri ve güzel kızları görüyorsunuz. Artık, Riviera'dasınız."
Huzursuzlukla dönüp duran hasta mırıldandı:
"Banyolu, tam pansiyon bir odanın fiyatı ne kadar?"



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA