• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Turizm’de beklenen silkinme ne zaman ERKİN USMAN

Turizm'de beklenen silkinme ne zaman

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.11.2014, 00:00
Eskimeye yüz tutmuş bir yılın sonuna doğru, şapkamızı önümüze koyalım ve önce kendimize bir çeki düzen verelim. Önceliklerimizi belirleyelim, katma değerli turizm arzını nasıl arttırabiliriz, ona bakalım. Sunduğumuz destinasyonların değeri nedir? Biz kaça veriyoruz?
Bunu nasıl arttırabiliriz? El ele nasıl vereceğiz? Ona bakalım....
Bütün bu ortaklaşa görüşlerin ışığı altında, Türkiye'nin "turizm uzmanı Güman Kızıltan'ın" kapısını çalalım ve soralım:
"Bu aşamada Türkiye ne yapmalı?"
***
Kızıltan şöyle başlıyor:
"Ekonomide esas şudur: Ürettiğini satacaksın... Onun için pazarına gireceksin, sunacaksın. O malın isteklilerini bir şekilde pazarınıza getirecek tedbirleri eksik etmeyeceksin.
Türkiye, milyarlarca dolarlık tesisler yaptı. Turizmi de öğrendi ama gereklerini tamamlayamadı.
Geri kalmış ülkelerdeki gibi, hala Turizm Bakanlığı ile serbest piyasa ve ekonomi düzeninde eski usullerle işi götürmeye çalışmaktadır."
***
Güman Kızıltan'a "Bundan sonraki önerileriniz n'olacak?" diye
soranlar karşılarında şu cevabı bulacak:
"Bu günden sonra Türk turizminin, özel sektörün yeniden yapılanması gerekir. Uluslararası pazarlardaki stratejiler, tanıtım, reklam desteklemeler, alt yapıların planlamalarındaki devlet sektör ortak çalışmaları sektörün elinde dizayn edilmelidir. Bunun da vakti geçmektedir."

ege'den

Dikili, şantiyeye dönüştü

Dikili Belediyesi gerçekleştirdiği çalışmalarla ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Hemşerilerinin daha kaliteli ve konforlu koşullarda yaşamaları için çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler ilçeyi adeta şantiye alanına döndürdü.
Dikili Belediyesi'nin ilçe genelinde sürdürdüğü asfaltlama, yama, tretuvar düzenleme, parke taşı döşeme çalışmalarının yanı sıra yeni yol açma çalışmaları ile Dikili adeta şantiye alanına döndü. Ekipler, yaz sezonunun bitmesiyle birlikte başladığı çalışmalara hummalı bir şekilde devam ederken, asfaltlama, yama, tretuvar düzenleme, parke taşı, granit zar taşı döşeme ve yeni yol açma çalışmaları ihtiyaç önceliğine göre önceden belirlenen program dahilinde mahallelerde devam ediyor.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hasan Koşar, ilçenin her mahallesinde farklı bir çalışmanın yapıldığı dile getirerek şunları söyledi:
"Çalışma programımızla ilçemizi adeta şantiye alanına çevirmiş durumdayız. Ekiplerimiz, ilk olarak Cumhuriyet Mahallesi 438, 442, 446, 479, 488, 489, 492, 494, 496, 497, 504, 506, 507 ve 516 sokaklarda yeni yol açma ve yol yapım çalışmasını gerçekleştirirken, Çandarlı Ada Mahallesi'nde 10.850 m2'lik doğal granit zar taşı yol yapım çalışmalarına da başlamış durumdayız."
Belediye Başkanı Mustafa Tosun da ilçeyi güzelleştirecek çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade ederek şöyle dedi: "Belediye yönetimi olarak her mahallemize eşit hizmet götürmeye ve her mahallede yaşam kalitesini yükseltmeye kararlıyız. Bu amaç doğrultusunda ilçe genelinde gerçekleştirdiğimiz asfaltlama, yama, tretuvar düzenleme, parke taşı, doğal granit zar taşı döşeme çalışmalarımızla kaliteli hizmetlere imza atıyoruz."

küpe

Alışkanlıkların zincirleri önce duyulmayacak kadar hafif, sonra kırılmayacak kadar güçlü olurlar.
Benjamin Disraelli

günün fıkrası

O üniversite

Bir toprak ağası oğlunu üniversiteye göndermişti. Sene sonunda oğlu köyüne dönünce meraklı baba sordu:
"Oğlum kaçıncı oldun?"
"İkinci..."
"Yazık emeklerime, ben seni oraya birinci olasın diye göndermiştim."
İkinci yıl delikanlı daha çok çalışarak bu sefer gerçekten birinci olarak köye döndü.
Sonucu babasına söyleyince adam başını salladı ve konuştu:
"Sen birinci oldun haaaa? Yazık, demek o üniversite de üniversite olmaktan çıkmış..."
Mestan Şakrak'tan

laflama
* Ben esmeri, fındık ile, fıstık ile, badem ile beslerim. Varsın kredi kartı limitleri patlarsa patlasın. Yiğitlik bende kalsın!
* Atın ölümü keşke arpadan olsa. Trafik kazasından, ihmalden. Sen gerisini getir artık Canım Türkiye'mde!
* Besle kargayı obez olsun!
* Eskiden Susam Sokağı'nı izliyordun. Şimdi sokakta Suzan peşinde koşturuyorsun oğlum!
* Ben sana her devrin adamı olamazsın demedim oğlum. Adam olamazsın dedim adam!
*Karıma 'Hayatımızda bir beyaz sayfa açalım' dedim. 'Oooo işin yoksa şimdi temizle. Bırak, böyle kalsın' dedi!
İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI