• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir görüş: 2015 zorlu geçecek ERKİN USMAN

Bir görüş: 2015 zorlu geçecek

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.01.2015, 00:00
Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Umut Halaç, herkesin aklındaki "Ekonomi nereye gidiyor? 2015 nasıl olacak" sorusuna yanıt verip sanayici ve küçük yatırımcıya 2015 için önerilerde bulunuyor.
Halaç, "Küçük yatırımcı, 2015'te faiz indirim kararını beklesin ve uzun vadeli yatırım için ödeyebiliyorlarsa ev sahibi olsun. Altın her ne kadar artmış gibi görünse de yine dalgalı gidecektir, güvenli liman değil ve düşüşü sürer. Dolar bazında faiz şu an için en mantıklı yatırım gibi görünüyor, seçimlere kadar tercihlerin arasında ön planda olması lazım" diyor.
Halaç'ı dinlemeye devam...
"Yılın son dönemi, bizim ve çevre ülkeler için biraz karışık geçti. Dolar Ekim'den bu yana gelişmekte olan ekonomilerin para birimleri karşısında değer kazanıyor. Son sıçrama iç dinamikler nedeniyle oldu ve durulması da yavaş oluyor. Petroldeki düşüşün, cari açığı azaltması beklenirken doların sıçraması beklenmiyordu. Ancak Merkez Bankası müdahalesi, yerinde akıllı bir hamle oldu."

hayattan
Bu konser kaçmazdı!

İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun Şef Erhan Parlat yönetimindeki Yeni Yıl Konseri, Atatürk Kültür Merkezi Ahmet Adnan Saygun salonunda gerçekleşti. İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Karcığar Köçekçeler beğeniyle dinlendi. Son elli yılın en soğuk günlerini yaşadığımız gecelerin biriydi. İnsanın içini ısıtan, fıkır fıkır şarkılardan ilk bölümde koro ve şef gereken alkışı, beğeniyi fazlasıyla aldı.
Konserin ikinci bölümünde solistler Yavuz Karabulut ve Derya Gönüldaş'ın şarkılarıyla tüm salon mest oldu. Özenle seçilmiş şarkılar, solistlerin üstün gücüyle daha da güzelleşti. Salonda bulunan izleyiciler her şarkıya eşlik etmekten geri kalmadılar. Müziğin okyanusunda sanata, güzelliklere pupa yelken yol aldılar.

Haydi Buca Konserine

Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü'nün dönem sonu konseri bu akşam...
Her yıl müzik dünyasını hareketlendiren bu seri konserlerin bu seneki bölümü Kültür Park'taki İnönü Sanat Merkezi'nde.
Okul MüdürüUğur Gülmez, "Bu konserimiz de her yılın devamı gibi başarılı ve zengin repertuvarlı olacak" diyor ve ekliyor:
"Bu akşam 20.00'de sanatseverleri bekliyoruz."

siyasetten

Tribünden seçim sandığına

Karşıyaka'nın sevilen simalarından, ömrünü yeşil-kırmızılı tribünlere adamış Altar Toker, geçtiğimiz gün İzmir 2. Bölge Bağımsız Milletvekili adaylığını açıkladı.
Karşıyaka'da herkesin yardımına koşan ve herkesin kardeşi, abisi olan Altar'a bu zorlu yarışta başarılar diliyorum. Altar adaylığını ise şu sözlerle açıkladı: "Ülkemiz zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bu süreç içerisinde ben ve arkadaşlarıma düşen taşın altına elimizi sokmaktır. Bu düşünce ışığında Kuva-i Milli'ye ruhuyla bu ülke topraklarının kurtuluş savaşçıları olan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emaneti bizim için vazgeçilmez tek değerdir. Herkes şunu iyi bilmelidir ki, ne sağcıyız ne solcuyuz sadece ve sadece Vatanına Aşık Semt Sevdalısıyız. Bu ülkeyi sevenin sevdalısı sevmeyenin belalısıyım."

küpe

Deha, biraz daha sabırlı olabilmekten başka bir şey değildir.
Buffon

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA