• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sivrisinekler pusuda Mavişehir ayakta! ERKİN USMAN

Sivrisinekler pusuda Mavişehir ayakta!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.03.2015, 00:00
Her yıl tekrarlanan senaryodur bu...
Mart ortalarında ve nisan başlarında sivrisinekler Mavişehir, Atakent, Bostanlı, Çiğli ve Şemikler ile benzer yörelerde larvalarını sulak alanlara bırakır.
Larvalar kısa zaman içinde büyür, sivrisineğe dönüştükten sonra bu hayvanların kenti istilası da kaçınılmaz olur.
İnsanlar balkona çıkıp bir bardak çay içemez olur. Masa kurup yemeğe çalışmak ise serap halini alır.
Sivrisinekler sofralara ortaktır artık. Onlar kadehlerin de davetsiz misafiri olmuşlardır.
* * *
Mavişehir Platformu üyelerinden Selmi Coşkun, Aytekin Fırat ve Yusuf Atılgan dün konuğumuzdu. Bu üç Mavişehirli, Karşıyaka Belediyesinin ilgisizliğinden yakınıyor ve diyor ki:
"Yeni Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar'ı şimdiden uyarıyoruz. Bu sivrisineklerle mücadelenin tam zamanıdır şimdi. Larvalar itlaf edilsin, kent sivrisineksiz bir yaz geçirsin."

hayattan
Vural Öger iddialı: Çeşme'yi uçuracağız
Nerdeyse yarım asırdır Türkiye, Türk insanı ve Türk turizminin yurtdışındaki doğru temsili için büyük başarılara imza atmış bir kişi olarak Vural Öger, son 45 yılda Türkiye'ye en çok turist getiren şirketlerin de kurucusu.
Avrupa Parlamentosu Milletvekilliği kimliğiyle de Türkiye'nin yurtdışındaki hakları, algılanması ve doğru tanıtımı için büyük katkı sağlamasıyla takdir toplayan, özellikle Alman medyasının Türkiye'ye karşı tutumunu kişisel çabalarıyla olumlu yönde etkileyen Vural Öger Fulya Omaç'a verdiği özel demeçte, bu yıl Ege uçakların saatlerinde düzenlemeye gittiklerini, İzmir'e, dolayısıyla Ege'ye daha fazla turist getirmek istediklerin söylüyor.
Şu anda Antalya'daki durgunluğun Ege'yi etkilediğini vurgulayan Vural Öger sözlerini şöyle tamamlıyor:
"Burada insanlar ilk tercih olarak Antalya'ya gitmek istiyorlar. Ancak çok meraklılar geliyor Ege Bölgesi'ne. Çok zaman ilk Antalya bölgesi dolduktan sonra İzmir sattırdı geçmişte de. Rusların olmaması otelcilerde çok büyük bir panik yarattı bu sene. Fiyatları kırdılar. Dolayısıyla bu senenin nasıl olacağını önceden kestirmek kolay değil. Biz elimizden geldiği kadar Ege Bölgesi'ndeki uçakları doldurmaya çalışacağız. Ve tabii Çeşme de en sevdiğimiz yerlerden birisi olduğundan tam destek vereceğiz."

toplumdan
Piyasa şartları...
Ömrünün çok büyük kesimi Kemeraltı çarşısında geçmiş, yaşlı başlı bir tezgahtara göre, bir satıcının başarılı olabilmesi için gerekli şartlar şöyle sıralanıyor:
1- Kedi kadar meraklı
2- Buldog kadar inatçı
3- Taksi şoförü kadar kararlı
4- Kaçamak yapan kocalar kadar diplomat
5- Bir futbol hastası kadar heyecanlı
6- Bir liseli genç kadar kendine güvenen
7- Bir budala kadar şen olması şart.

küpe
Kendine hayran olanlara kimse hayran olmaz.
Ahmet Haşim

günün fıkrası
Şefin öğretisi
Büyük bir mağazanın kadın eşyası reyonu şefi, tezgahtar kızları etrafına toplayıp onlara şu talimatı verdi:
"Eğer müşteri 20'nin altında ise, sizi daha büyük gösterir, deyin. Eğer müşteri 20'nin üstünde ise sizi daha genç gösterir, diye konuşun. Eğer ki müşteriniz 40'ın üzerinde ise onun için mühim olan fiyattır artık."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA